A fény ereje

Elvonatkoztatva ősi kultúrák jósalatától, saját bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy egy új korszak veszi most kezdetét, aminek mindannyian részesei vagyunk. Mit jelent ez a számunkra? Mi a szerepünk és a befolyásunk a hétköznapi életben és hogyan kapcsolódik ehhez a fényképezés?

A fényképezés során egy látványt rögzítünk, ami üzenetet hordoz, gondolatokat közvetít, és érzelmeket vált ki a kép szemlélőjéből. Mi ennek a jelentősége? Minden érzelemnek van egy meghatározott rezgése, azaz hullámhossza. Ez nem egy elvont, valóságtól elrugaszkodott fikció. Sokkal inkább a fizika témaköre. Nézzünk egy hétköznapi példát.

Gondolj arra, hogy gyönyörű tavaszi idő van és a hegyekben kirándulsz. Tele vagy energiával, gyönyörködsz a természet harmóniájában, az illatokban, nyugalmat érzel, szeretetet és végtelen szabadságot. Milyen érzés ez számodra? Hasonló érzést képes kiváltani egy jól megkomponált fénykép is. Az általunk kibocsátott rezgéshullámok energiaként jelennek meg, és ez hatással van a környezetünkre is. Akár tudunk róla, akár nem. Az érzelmi hullámok hasonló energiák mint a rádióhullámok, csak más tartományban. Ahogyan a rádióhullámok is eljutnak az agyunkig, úgy azok a hullámok is, amelyeket a fülünkkel nem hallunk. Ez az oka annak, hogy gondolataink és érzelmeink mások számára is érzékelhetőek.

Az egész világon minden energia, és minden energia hatással van a többi energiára is. Pozitív gondolatokkal és érzelmekkel képesek vagyunk azt tovább erősíteni. Annak ellenére, hogy nagyon sok negativitás ér minket minden nap, meg kell tanulnunk ezek ellenére is pozitívnak maradni. Ráadásul azzal, hogy fényképezünk, nagyobb befolyásunk van a világra, hiszen egy kép többet ér ezer szónál. Egy képpel sokkal több gondolat és érzelem kifejezhető mint szavakkal. Sokkal több lehetőségünk van arra, hogy a dolgokat jó irányba tereljük mint azt elsőre gondolnánk.

Mit tehetünk tehát? Kommunikáljunk minél több pozitív gondolatot. Akár szóban, akár képeinkkel. Készítsünk esztétikus fényképeket, amik pozitív üzenetet hordoznak. Mindegy, hogy az egy portré, egy tájkép, vagy bármi más. A lényeg, hogy jó érzést, pozitív gondolatokat váltson ki a szemlélőből. Fontos, hogy ne a nyomort, az enyészetet vagy a pusztulást kommunikáljuk. Az mindig lehangoló, még akkor is, ha művészien ábrázoltuk. Ez nem azt jelenti, hogy tilos ilyen képeket készíteni. Csupán el kell döntenünk, hogy milyen energiákat bocsátunk ki, és milyet várunk vissza. Előbb vagy utóbb minden energia visszatér.

Ráadásul a fényképezés egyfajta terápia is, ahogyan a festés, a rajzolás, a zene, vagy bármilyen más művészi alkotó tevékenység. Kizökkent a hétköznapok gondjaiból, elcsendesíti a világ zaját, felszínre hozza mélyebb gondolatainkat. Kétségtelen, hogy ez az új korszak változással lesz mindannyiunk életére. Rajtunk áll, hogy milyen irányba kormányozzuk. Gondolataink és érzelmeink teremtik meg a jövőnket. A művészetek és a kultúrális tevékenységek mindig felemelkedést hoznak. Használjuk hát egy kiváló eszközként, amivel teremthetünk egy élhetőbb világot. Ekkora ereje van tehát a fénynek.

Ezzel a gondolattal kívánok Békés, Boldog Új Esztendőt!

Szalay Krisztián

Ha szeretnél ilyen és ehhez hasonló cikkeket olvasni, regisztrálj be a honlapra, és amint megjelenik az új írás, elküldöm neked levélben. Nyugi, nem fogsz naponta hirdetéseket kapni, hiszen a spammelést én is rendkívül utálom. Csak és kizárólag értesítőt küldök a cikkekről és a helyi eseményekről.

Tovább a regisztrációhoz

Trackback cím: http://www.szalayfoto.com/trackback/receive/blog/12

Te mit gondolsz erről a cikkről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Petrina Miklósné Klári

2012-12-28 23:37:34

Nagyon szép gondolatokat fogalmaztál meg, magam is ebben az irányban szeretnék haladni. Megmutatni, vagy akár csak magamnak megőrizni a szépet, ami örömmel tölt el, megnyugtat, vagy éppen érzelmileg felzaklat pozitív értelemben, örömkönnyeket fakaszt. Én is kívánok sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt Neked és mindenkinek aki itt jelen van !

Domonkos Rico

2012-12-29 10:52:08

Mi is ezen az úton próbálunk járni, több-kevesebb sikerrel! Köszönjük, hogy megosztottad velünk gondolataidat. B.Ú.É.K.!

Soltész Zoltán

2012-12-29 17:27:12

Kedves Krisztián ! Mélyen szántó gondolatokat fogalmaztál meg, és tettél közkincsé. Amihez szinte nincs is mit hozzátenni. Azzal én is egyet értek hogy a fofó az a pillanat "művészete", és valóban érzelmeket is közvetít. Sokszor valamilyen lenyomata a kép készítőjének pillatnyi lekiállapotáról is. Sok kép harmóniát, békességet sugárpz a minket körülvevő világról. Ezér sokszor van , hogy külső szemlélő számára nem sokat jelenthet egy beállítás, és az elkészült fotó, de a készítőjének, kincs, soha meg nemismételhető pillanat. Ezért van , hogy Neked nem tetszhet mindegyik beküldött kép, a beküldőjének pedik "értékes". Ez úton szeretném megköszönni az építő kritikáidat, és a jövőben is számítok rá, amennyiben működtetni fogod a képfeltöltés lehetőségét. Nagy munka állt előtted, amin remélem sikeresen túlléptél és élvezed a munkád sikerét. Ilyen sikereket, és mind ezekhez jó egészséget kívánok.a 2013-as esztendőben is.

Szalay Krisztián

2012-12-29 19:20:05

Kedves Klári, Rico és Zoltán! Nagyon köszönöm, igazán jól esik olvasni a véleményeteket. Zoltán, egyetértek, sokszor a kép készítőjének kincs a saját maga képe, és ez ugyanúgy hozzájárul a pozitív érzelmekhez. Tehát ez teljesen rendjén van. A képértékelőben igyekszem minél inkább objektív szemszögből értékelni, hiszen ott a komponálási és exponálási technikán van a hangsúly. Most a könyv után lesz időm, úgyhogy bele vetem magam az értékelésekbe és a jövő évi fotós túrák szervezésébe. Addig is köszönöm a figyelmeteket és BUÉK! :)

Vigh Melinda

2012-12-30 17:29:17

A fotózás kész felüdülés...a tanulás szintúgy! Úgy érzem jó tanitómesterre leltem! Köszönöm és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kivánok!

Tóth Krisztina

2012-12-31 13:16:12

Kedves Krisztián! Köszönöm a szép gondolatokat, és egyben nagyon boldog, szép fotókban gazdag új évet kívánok! :)

Kerékgyártó Balogh Tünde

2012-12-31 21:57:48

Szép és tanulságos gondolatok!Köszönöm! :)Nagyon Boldog és Sikerekben Gazdag Új Esztendőt Kívánok Neked!

Szalay Krisztián

2013-01-02 11:20:18

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a kedves szavakat és viszont kívánok minden jót! :)

Szabó István

2013-01-04 19:14:54

Kicsit késve olvastam el nagyon tetszett, sok okosság, aranyba kéne önteni :D Sikerekben, Csodaszép fényekben Gazdag Boldog Új Évet kívánok!

Visszakövetések

A poszthoz jelenleg nincs egyetlen visszakövetés sem.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább