A közösség ereje

Csoportokhoz tartozni jó. Közösségben az egyén új nézőpontokkal gazdagodik, és új nézőpontokkal gazdagít másokat. Ötleteket, segítséget kaphat, és ötleteivel, tudásával, tapasztalataival segíthet másokat. A közösség ereje a csoport tagjainak kapcsolatán, kommunikációján múlik. Csoportban az ember nincs egyedül. Ez adta a Fotóklub ötletét.

Mindig is szerettem volna olyan közösséghez tartozni, ahol hozzám hasonló gondolkodású és érdeklődésű emberekkel találkozhatom, ezért idén márciusban egy barátommal, Trajtler Istvánnal elindítottam a Fotóklubot. Az elsődleges cél a közösség teremtése volt, és egyben egy kísérlet is, ami szépen visszaigazolta gondolataimat az oktatásról és az emberi képességekről.

Istvánnal közösen tartjuk a klubot. Nagy hangsúlyt fektetünk az egyénre, és csak másodlagosan a technikára. Mindketten azt a nézetet valljuk, hogy a tudás eleve ott rejlik mindenkiben. Ez egy teljesen új szemlélet. Hisszük, hogy a tekintélyelvűség inkább káros, mintsem hasznára váljon annak, akinek valóban szándékában áll megtanulni, megérteni valamit. Egyik kedves klubtagunk így nyilatkozott:

“A fotóklub sokkal többről szól, mint amit remélni mertem akkor, amikor elhatároztam, hogy jelentkezni fogok rá. Az alkalmak nem csak a fotózásról szólnak, hanem az emberi értékekről is, mely szerintem ugyanolyan fontos az alkotási folyamat során, mint a technikai tudás. Krisztián és István mindig őszinte érdeklődéssel fogadja a véleményeinket és támogatnak abban, hogy találjuk meg a saját stílusunkat, utunkat. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy egyediek legyünk, és nem csak egy a sok közül. Minden alkalommal nagy izgalommal és érdeklődéssel várom a fotóklubot, és minden alkalommal sok pozitív élménnyel távozom. Örülök, hogy a tagja lehetek ennek a csapatnak! :)” ˗ I. V.

Mi pedig nagyon örülünk, hogy egytől egyig fantasztikus emberekkel találkozhatunk minden hónapban! Óriási megtiszteltetés számunkra, és igyekszünk tudásunknak megfelelően a lehető legtöbbet kihozni a klubból!

Amiért ezt a cikket írtam, annak két célja van. Egyrészt szeretném, ha csatlakoznál hozzánk! Ugyan a létszám véges, de van még pár szabad helyünk. Másrészt pedig arra ösztönözlek, hogy keress olyan közösségeket, ahol jól érzed magad, és hozzád hasonló gondolkodású emberekkel találkozhatsz. Ha nem tudsz ilyenről, hozd létre Te magad. A hangsúly az élő emberi kommunikáción és az emberi kapcsolatokon van. Virtuálisan már túl jók vagyunk. Ideje visszatérni az igazi értékekhez.

Tovább a klubhoz

Szalay Krisztián

Ha szeretnél ilyen és ehhez hasonló cikkeket olvasni, regisztrálj be a honlapra, és amint megjelenik az új írás, elküldöm neked levélben. Nyugi, nem fogsz naponta hirdetéseket kapni, hiszen a spammelést én is rendkívül utálom. Csak és kizárólag értesítőt küldök a cikkekről és a helyi eseményekről.

Tovább a regisztrációhoz

Trackback cím: http://www.szalayfoto.com/trackback/receive/blog/24

Te mit gondolsz erről a cikkről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Visszakövetések

A poszthoz jelenleg nincs egyetlen visszakövetés sem.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább