Célegyenesben

2012. 08. 21. | Szalay Krisztián

Megkezdődött a visszaszámlálás a Bevezetés a fotográfia világába könyv kiadását illetően.

Július első felében a kiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy amíg nem kerül nyomdába a könyv, addig lehetőséget adunk elővásárlásra, ami egyrészt jelentős árkedvezményt biztosít az érdeklődőknek, másrészt pedig hozzájárul a könyv mielőbbi megjelenéséhez.

Örömmel jelentem be, hogy szeptember 20-án a könyv nyomdába megy, így az előértékesítés is véget fog érni azon a napon. Addig még van lehetőség a kedvezményes áron történő vásárlásra, utána már csak teljes áron lesz kapható a könyv.

Köszönöm mindazoknak, akik elővételben megrendelték és befizették a könyv árát, hiszen nélkülük nem valósulhatna meg a kiadás. Nekik, és azoknak, akik úgy döntenek, hogy még a nyomdai munkák előtt, szeptember 20-ig elővételben megvásárolják a könyvet, egy személyes levélben fogom külön megköszönni a bizalmat és a hozzájárulást, amit a könyvvel együtt fognak megkapni.

Aki megveszi a könyvet, két dologra biztosan számíthat. Minőségi tartalomra és profi megjelenésre. Nem állt szándékomban egy tucatkönyvet kihozni, aminek senki semmi hasznát nem venné. Az ötlet úgy indult, hogy rendszeresen kérték, hogy mondjak jó könyveket, amiből tényleg meg lehet tanulni fényképezni. Ekkor jött a kínos felismerés, hogy tulajdonképpen jó szívvel egyiket sem tudom ajánlani.

Természetesen nagyon sok jó könyv van, nagyszerű íróktól, de véleményem szerint ezeket az tudja igazán jól használni, aki már rendelkezik némi tudással a fényképezésről, vagy akinek nem ismeretlenek az alapvető fogalmak. Nem lehet úgy tanulmányozni valamit, ha nem tudjuk, hogy mik az alapjai. Akik még soha nem foglalkoztak a témával, azok nem értik ezeket az írásokat, a profik pedig nem így tanulnak.

Temérdek könyvet ontottak ki a kadók a digitális fényképezésről, melyekbe belelapozva láthatjuk, hogy tényleg csak a digitális technikáról szólnak. Az igaz, hogy digitális korszakban élünk és filmes gépet használni már nem trendi, azonban nem szabad egy technológiára korlátozódni. A digitális technika az analóg eljárások adaptációja. Tehát a fényképezést mint eljárást egészében célszerű megérteni. Ez adta a könyv ötletét.

Ahogyan a Mitől lesznek jók a fényképeid? című bejegyzésben is írtam, a cél az, hogy bárki jó képeket tudjon készíteni, függetlenül attól, hogy milyen fényképezőgépe van. Ehhez pedig egyszerűségekre, érthető magyarázatokra és gyakorlásra van szükség. Az előző kettőt meg tudom Neked adni, a gyakorlással pedig te magad tudsz hozzájárulni a saját sikereidhez.

Kívánom, hogy alkoss nagyszerű képeket!

Szalay Krisztián
Szeretek fényképezni, jó érzéssel tölt el megérteni a fotózás jelenségeit és összefüggéseit. Máshogy nézek egy képre, ha tudom, hogyan jött létre, mire volt szükség az elkészültéhez. Szeretném mindezt megosztani azokkal, akiknek értéket jelent a fotográfia.

Legfrissebb bejegyzések

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

101 Fotótipp blog

Mire jó a fehéregyensúly?

Annak ellenére, hogy a válasz végletekig egyszerű, mégis a hétköznapi fényképezésben az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott és meg nem értett fogalom. Pedig jelentőségét és a képre gyakorolt hatását nem szabad alábecsülni.

Olvass tovább

Mitől lesz a néző a kép részese?

Akkor igazán hatásos egy kép, ha a néző a részévé tud válni. Úgy kell elkészíteni a fényképet, hogy még véletlen se érezze magát kívülállónak az, aki az alkotást szemléli. Hogyan kivitelezhető ez a fotográfia eszközeivel? Egy nagyon egyszerű kompozíciós technikával.

Olvass tovább

Ha nem elég jók a képeid

Mit tehetsz, ha úgy találod, hogy nem elég jók a képeid, illetve nem teljesen olyanok, mint amilyennek látni szeretnéd őket? Mit tehetsz azért, hogy közelebb kerülj a megálmodott eredményhez? Egyáltalán mi jelenti a problémát, amin változtatni szeretnél?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató