Hegedű és művészet

Mindig nagy örömmel tölt el, amikor művésszel dolgozom együtt. Ilyenkor sokkal inkább előtérbe kerülnek a kifinomultabb ábrázolások, megnyilvánulások. Az esztétika hangsúlyosabbá válik. Októberben műtermünkben járt Csonka Gábor hegedűművész.

A fotózást megelőző hetekben jelentkezett Gábor ezen a honlapon keresztül. Pár szót váltottunk telefonon és már az első benyomásom is igen kellemes volt. Jó érzés volt tudni, hogy egy vérbeli művésszel fogok együtt dolgozni.

A képeket az általános felhasználáson túl Internetes alkalmazásokhoz készítettük. A közel egy órás fotózás során Gábort több ruhában, hangszerrel és anélkül is fotóztam, valamint külön a hegedűről is készítettem felvételeket.

Korábban már volt egy elképzelésem arról, hogy legszívesebben művészekkel dolgoznék együtt. Nem véletlen. Művész a művésszel könnyebben gondolatot cserél, minden egyes gondolat új gondolatot szül és ennek eredménye egy igazán esztétikus produkció.

A képek ereje nem a fényképezéshez használt csúcstechnológián alapszik, nem is valami rejtélyes, misztikus dolgon, hanem egyszerűen magas szintű kommunikáción és az alkotásra, teremtésre való hajlandóságon. A művészet sokkal többet jelent pusztán technikai megvalósításnál.

Bízom benne, hogy a jövőben szerencsém lesz minél több művésszel, művész beállítottságú emberrel dolgozni. Ilyenkor teljesen tudatosul az a tény, hogy mindig van új a nap alatt. Talán nem véletlenül.

Szalay Krisztián

Ha szeretnél ilyen és ehhez hasonló cikkeket olvasni, regisztrálj be a honlapra, és amint megjelenik az új írás, elküldöm neked levélben. Nyugi, nem fogsz naponta hirdetéseket kapni, hiszen a spammelést én is rendkívül utálom. Csak és kizárólag értesítőt küldök a cikkekről és a helyi eseményekről.

Tovább a regisztrációhoz

Trackback cím: http://www.szalayfoto.com/trackback/receive/blog/2

Te mit gondolsz erről a cikkről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Visszakövetések

A poszthoz jelenleg nincs egyetlen visszakövetés sem.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább