Stúdióvilágítás beállítások portréfotózáshoz

A digitalcameraworld.com jóvoltából egy nagyszerű táblázat látott napvilágot, ami 24 nélkülözhetetlen stúdióvilágítás beállítást mutat be portréfotózáshoz. A táblázatban megtalálható minden információ, ami szükséges az egyes portrék elkészítéséhez.

A táblázat nyelvezete ne riasszon el, ha hadilábon állnál esetleg az angollal. Önmagában az illusztráció is nagyon sokat elmond a világításokról. Van azonban néhány idegen szakmai fogalom, amit nem árt tisztázni. A key light a főfény. A főfény az elsődleges fényünk, ehhez állítjuk az expozíciót. A fill light a derítőfény, ami az árnyékokat csökkenti, ahogy növeljük a derítőfény erejét. A background light a háttérre irányított fény, ami értelemszerűen a hátteret világítja meg. A hair light pedig azt a fényt jelenti, amit a portré alanyának hajára irányítunk.

A táblázatban szereplő 24 világítás bőségesen elegendő arra, hogy az alapvető világítástípusokkal megismerkedjünk és a gyakorlatban mindezt ki is próbáljuk. Pusztán az egyes beállítások tanulmányozásával rengeteget tanulhatunk belőle. Nem mondom, hogy a táblázat kimeríti az összes lehetséges világítási beállítást, viszont a lényeg benne van. A táblázatot letöltheted, ha az egér jobb gombjával kattintasz a képre, és a felugró menüben a mentés opciót kiválasztod.

Használd egészséggel, jó fotózást kívánok!

Szalay Krisztián

Ha szeretnél ilyen és ehhez hasonló cikkeket olvasni, regisztrálj be a honlapra, és amint megjelenik az új írás, elküldöm neked levélben. Nyugi, nem fogsz naponta hirdetéseket kapni, hiszen a spammelést én is rendkívül utálom. Csak és kizárólag értesítőt küldök a cikkekről és a helyi eseményekről.

Tovább a regisztrációhoz

Trackback cím: http://www.szalayfoto.com/trackback/receive/blog/29

Te mit gondolsz erről a cikkről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Visszakövetések

A poszthoz jelenleg nincs egyetlen visszakövetés sem.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább