Bevezetés a fotográfia világába
Fényképezési alapismeretek egyszerűen és érthetően

A tudás nem egy olyan dolog, aminek valamiféle szaktekintély az őrzője. A képesség mindenkiben ott van. Ráadásul nincs is olyan mélyen mint azt elsőre gondolnánk. Még csak titok sincs az egészben.

Ahogyan már korábban értesülhettél róla, a Bevezetés a fotográfia világába új kiadása hamarosan kézbe vehető lesz. Nem csak egy könyv lesz a többi fotós könyv közül. A technikai ismereteken túl sok olyan információt is tartalmazni fog, amiről általában nem szólnak a könyvek, és a tanfolyamok sem.

Mi okozza a legnagyobb problémát?

A fotográfia egy laikus szemével túl bonyolult tudomány, ráadásul ahhoz, hogy valaki jó fotós legyen, fotós szemmel kell születnie. Másfelől viszont egyre többen ragadnak gépet, hogy amatőr vagy profi fotósként érvényesüljenek. Nem csoda, hogy sokak számára zűrzavaros lehet ez a terület. Aztán ott van az is, hogy ha valaki mégis belevág, ki kell igazodnia a fényképezőgépek hatalmas választékán, és nem utolsó sorban meg kell tanulnia fényképezni. De hogyan?

Mire ad megoldást a könyv?

A könyv elsődleges küldetése, hogy a túlmisztifikált fotózást érthetővé, könnyen alkalmazhatóvá tegye. Ezt pedig úgy lehet elérni, ha lépésről lépésre megértjük a fényképezés alapjait. Ez lerántja a titokzatosságot a témáról. Szó lesz a fényképezés hátteréről, az eszközeiről, és a “fotós szem” kialakításáról is. Ugyanis ez egy olyan folyamat, amit az egyén saját maga hajt végre. Tehát alapvető fényképészeti ismeretekkel gazdagítja az olvasót ez a könyv.

Miben különbözik a többitől?

Ez a könvy érthető. Mentes a hatásvadász kifejezésektől, és mentes mindenféle szakmai felsőbbrendűségtől is. A szakkifejezések érthetően vannak elmagyarázva, így aki ezt elolvassa, nem lesz idegen a fotográfia nyelvezete.

Nem sok olyan fotós könyvvel találkoztam, amit egy abszolút laikusnak bátran ajánlottam volna. Nagyon sok könyvet átnéztem, és úgy találtam, hogy a könyvek többsége mindent el akar mondani egy kötetben, ezáltal túl sok információt zúdít az olvasóra. Ez veszi el leggyakrabban a kedvét az érdeklődőknek. Többek között ezért is akartam egy olyan könyvet, amit bátran kézbe vehet bárki.

A nyelvezetében is különbözik a többi fotós könyvtől. Úgy írtam meg, mintha szembtől szemben beszélgetnénk az olvasóval. Emberközeli, nem pedig egy kimért, konzervatív, unalmas, technikai útmutató. Megtűzdeltem érdekes témákkal, a valós életből merített példákkal és történetekkel. Több helyen a száraz technikai adatokat is rövidebb esszék tarkítják, ami élvezetessé és érthetővé teszik az anyagot.

Kinek szól leginkább?

Ahogyan a cím is utal rá, a könyv bevezető információkat tartalmaz. Teljesen az alapokra épít, és nem tesz szükségessé bármiféle jártasságot illetve előképzettséget. Elsősorban a fotózás iránt érdeklődőknek szól, akik szeretnék egyszerűen és érthetően átlátni és megérteni, hogy mi is a fényképezés. Profitálhat belőle az is, aki már jobban elmélyült a fotózásban, de úgy érzi, nem ártana a meglévő tudást biztos alapokra helyezni.

A könyv megvásárlásától óva intem azokat, akik meggyőződtek afelől, hogy nekik már nem lehet újat mondani, és azok se vegyék meg, akik a könyv árát a mérete és a lapok száma alapján mérik. Semmiképp sem szeretnék nekik csalódást okozni.

Számomra azok a szakkönyvek értékesek, amelyek valóban a tanítás szándékával készültek. Az ilyen könyv számomra sokkal többet ér a piaci értékénél. Ahogyan nekem ez az elvárásom egy igazán jó szakirodalommal szemben, úgy én is ennek szellemében írtam le gondolataimat és a fényképezéshez szükséges technikai információkat. Büszkeséggel tölt el, amikor olvasóim ezt vissza is igazolják és beszámolnak sikereikről.

Miért számít időtlennek?

A fotográfia technológiája rohamosan fejlődik, azonban a fényképezés még mindig azon az alapokon nyugszik mint kezdetekben. Nem tartom jó ötletnek, ha csak a digitális világot szemléljük, mert pont a lényeget nem fogjuk megérteni. Ezért nem sarkítottam a könyvet egyik vagy másik technológiára, hanem az alapokra koncentráltam. Aki ismeri ezeket az alapokat, annak teljesen mindegy, hogy milyen eszköz van a kezében, tudni fogja használni. Így válik időtlenné, mondhatni örök érvényűvé a könyv.

Könyv és Önképző tanfolyam

A könyvvel együtt megjelenik az Önképző tanfolyam is egy önálló kötetben, ami teljes mértékben a Bevezetés a fotográfia világába című könyv anyagára épül. Korábban ezt online tanfolyam formájában szolgáltattam. Azóta ezt teljesen átdolgoztam, és a korábbi 20 leckés online tanfolyamból egy vaskos önképző tananyag lett. Rengeteg egymásra épülő elméleti és gyakorlati feladattal. A könyv és a tanfolyami kötet a legjobb megoldás arra, hogy megtanulj fotózni, és egyben egy jó alapot is ad annak, aki fotográfiai tanfolyam elvégzését fontolgatja.

Mennyibe kerül?

A megújult Bevezetés a fotográfia világába című könyv és az Önképző tanfolyam (két vastag, B/5 méretű kötet) együttes ára teljes áron 25.200 Ft.

Minden elővásárlónak aki megrendeli és befizeti a könyvet most, a teljes árból 6.300 Ft kedvezményt biztosítok, így az akciós bruttó ár 18.900 Forint.

Korábban írtam, hogy a könyvem első kiadását teljes áron visszavásárolom. A visszavásárlás erre az akcióra nem érvényes, kizárólag a megjelenést követően megvásárolt könyvekre vonatkozik.

Hogyan lehet hozzájutni?

Jelenleg még csak előértékesítés van, a könyvet október 12-től lehet kézhez venni!

Már jó ideje zajlanak az előkészítő munkálatok, azonban még hátra van a munka egy része, ami a nyár végéig el fog tartani. Utána átnézzük, korrigáljuk amit kell és megy a nyomtatás. Az előértékesítés azt a célt szolgálja, hogy minél több példányban tudjon megjelenni a könyv. Ha megveszed, akkor ezzel ezt támogatod. Cserébe pedig az Önképző tanfolyam anyagát adom neked ajándékba.

Rendeld meg a könyvet most, és megjelenés után az Önképző tanfolyammal együtt veheted a kezedbe a két kötetet!

AZ ELŐRENDELÉS LEZÁRVA!!!

Egy gondolat...

Úgy gondolom, hogy mindenkinek felelőssége segíteni másokat saját tudásán keresztül. Így lehetséges a fejlődés, és így van önbecsülés is. Nekem az a célom, hogy egyre több olyan ember legyen, aki tud fényképezni, és a fényképezés valóban élményt jelentsen a számára. Ezt adja ez a két kötet.