Fórum / Egyéb / Természetfotózás a Naplás-tónál

Természetfotózás a Naplás-tónál

Létrehozta: Szalay Krisztián2 hozzászólás

Füleki Attila

Érdemes oda kimenni, mert tényleg érdekes hely. Legutóbb pl madarászokkal futottam össze, aki befogják a madarakat, meggyűrűzik, majd elengedik őket. Csináltam is pár madaras fotót, amit egyébként nagyon nehéz :)
De vannak itt lepkék, pókok, nagyon szép virágok, meg tényelg szinte minden.
Hajrá emberek

2012-09-07 14:00:54 • Füleki Attila

Szalay Krisztián

A főváros peremén, Cinkota és Nagytarcsa között félúton található a tájvédelmi területnek nyilvánított Naplás-tó. Aki fotótémát keres természetfényképezéshez, annak igazi csemege lesz a tó és a közvetlen környezete. Itt aztán lehet mit fotózni. Láthatunk védett növényeket, madarakat, imádkozó sáskát, mocsári teknőst, sőt, vadakat is. Eddig őzzel és vaddisznókkal sikerült ott összefutnom. Utóbbinak kevésbé örültem akkor. Ezt ott lőttem egy kompakttal.

Ha valakinek van fotós tapasztalata vagy élménye a Naplás-tóról és a Cinkotai parkerdőről, szívesen veszem, ha megírja.

2012-05-01 00:14:10 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató