A digitális és az analóg fényképezés közötti különbségek

Fórum » Egyéb » A digitális és az analóg fényképezés közötti különbségek
Létrehozta: Tóth Zsolt
Szalay Krisztián

2012-09-13 15:42:46

Amikor filmet szkennelünk (digitalizálunk), azt a szkenner minősége befolyásolja. Léteznek méregdrága professzionális szkennerek, és kaphatók olcsóbb, de gyengébb minőségű eszközök is. Értelem szerűen minél gyengébb egy szkenner, annál nagyobb az adatvesztés is. Jobb nem lesz a kép mint az eredeti, azonban utómunkával (pl. Photoshop) lehet tuningolni rajta.

A digitális tükörreflexes gép ugyanazon az elven működik mint az analóg társa, csak nem a film ezüsthalogenid szemcséi rögzítik a fényt, hanem a szenzor. De ugyanúgy egy felcsapódó tükör vetíti a képet a gép mattüvegére, tehát egyértelműen a valós képet látjuk a keresőben.

Tóth Zsolt

2012-09-13 13:53:38

Ezzel a témával kapcsolatban arra gondoltam hogy pl. egy analóg negatív film digitális formába való átkonvertálásakor hogyan válltozik a képminőség? Ezek a digitalizált képek javíthatók photoshop-pal?
Ha egy digitális tükörreflexes keresőjébe belenézek ugyanazt a képet látom amit egy analóg filmes tükörreflexes gép keresőjébe vagy ez már egy digitális kép?

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább