Képek és témák portfólióhoz

Fórum » Egyéb » Képek és témák portfólióhoz
Létrehozta: Szemán Katalin
Szalay Krisztián

2017-09-23 09:56:48

Szia Krisztián!

Jó a kérdés, de nem tudok neked erre válaszolni, mert még sosem riogattam 3-4 hónapos gyermeket vakuval. Az biztos, hogy meg sem próbálnám, helyette inkább folyamatos fényforrással világítanék be egy előre berendezett helyszínt. Mivel soha nem fotóztam ilyen kis gyermeket, így nem tudok neked hiteles információval szolgálni, hogy miként is lenne a legjobb megoldás.

Ha profin akarod űzni a gyermekfotózást, akkor érdemes lenne Tungler Andrea fotóst megkeresned ezzel kapcsolatban, hátha vannak gyermekfotózás témájú képzései, workshopjai. Tőle biztosan nagyon sokat tanulnál a gyermekek fényképezése területén.

Szabó Krisztián

2017-09-22 13:57:12

Szia Krisztián!

Szeretnék belevágni Baba- és kisgyermek fotózásba. Van egy vaku szettem, illetve hátterem… A legfontosabb kérdés számomra, hogy a kettő összefér-e? Azaz, fotózható-e egy pár hónapos, esetleg pár napos kisgyermek vakuval? Ez utóbbi észszerűség miatt nyílván nem, de egy 3-4 hónapos kisgyermek?

Illetve mit tanácsolsz ennek a projektnek a kapcsán?

Szalay Krisztián

2012-09-13 22:10:54

Arról, hogy milyen témákat lenne jó bemutatni, olyan valakit lenne érdemes megkérdezni, aki már felvételizett oda. Én nem vagyok ebben a felvételi kérdésben jártas. :)

Amire szerintem érdemes odafigyelned a képek készítésénél azok az alapvető szabályok. Helyes expozíció, szabályos kompozíció, mélységélesség, színharmónia. Ezekről egyébként sok infót találsz a letölthető tippsorozat első három részében.

Szemán Katalin

2012-09-13 22:02:41

Később alkalmazott fotográfusi OKJ-s képzésre szeretnék majd menni, azonban felvételi vizsga is van, ahová kérnek egy 15 db pályamunkából álló portfóliót. Ezek lehetnek rajzok, vagy állítólag fotók. Őszintén szólva, a rajzoló képességem igencsak csekély, arra nem tudnék rendesen készülni, bár nem tudom, ez mekkora hátrány lesz nekem a későbbiekben. Viszont ha képeket vinnék, mit tanácsolnál, milyen témájú képeket vigyek? Mik azok a dolgok, amikre jobban érdemes odafigyelni?

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább