Fotós túrák és kirándulások

Fórum » Egyéb » Fotós túrák és kirándulások
Létrehozta: Szalay Krisztián
Szalay Krisztián

2016-07-22 09:02:28

Szia Zsolt!

Egy jó ideje nem volt, de lesznek. Pontos időpont most jelenleg nincs. Amint lesz, azonnal küldök értesítést. Igén yvan rá, jobbnál jobb javaslatokat is kaptam, úgyhogy az ősz elején neki is fogunk ugrani.

Újvárosi Zsolt

2016-07-21 09:28:08

Sziasztok!
Kérdezném, hogy vannak-e még fotós túrák? Ha igen, hogy lehet megtudni, hogy mikor és hol lesz?
Köszi a választ!

Szalay Krisztián

2015-01-20 12:17:17

Mostanra állt össze a kép a túrákkal kapcsolatosan. Mivel eddig csak terveztem, hogy nekivágunk a dolognak, de a megvalósításra nem tudtam sort keríteni, ezért a Fotóklub részeként fogunk ilyen akciókat szervezni. Így az összhang is nagyobb lesz, mármint ami a fotózandó témát és koncepciót illeti.

Szalontai István

2014-03-02 21:15:04

Sziasztok, épp a napokban találtam néhány képet egy régi pilisi kirándulásunkról, és nagyából a képek segítségével összeraktam a túra főbb pontjait.
PILISSZENTLÁSZLÓ - SPARTACUS-ÖSVÉNY - JENŐKUNYHÓ - KAÁN-FORRÁS - ALPÁR-FORRÁS - APÁTKÚTI-VÖLGY - SZENTLÁSZLÓ-VÖLGY - PILISSZENTLÁSZLÓ
Ez a túra nagyából 10-11Km, emlékeim alapján nem volt megeröltető sem, max. 500m szintkülömbséggel kell számolni.
Szinte az elejétől a végéig szép témákkal teli, néhol a Visegrádi várra való kilátás, szép erdei ösvények, csörgedező patakok kiséretében.
Ajánlani tudom mindenkinek és mivel nem hosszú a túra, ezért bőven van idő a képek komponálásához és a témákkal felmerülő problémák orvoslására is.
Üdv.: István

Szalay Krisztián

2014-03-02 17:42:46

Öröm látni, ahogy egyre többen vagyunk! :) A Rám-szakadék klasszikus túra, nagyon jó fotózási helyszín. Tegnap az előadás szünetében is beszélgettünk a kirándulásról. Ott is elmondtam, hogy nem csak a fotózás és a tanulás miatt jó ez az egész, hanem a természet és a közösség szempontjából is rendkívül hasznos.

Ami már biztosan látszik, hogy nem csak én fogok túrákat szervezni. Kb egy hét múlva elérhető lesz itt az oldalon egy túraszervező rész is, ahol szépen, átláthatóan meg fognak jelenni a túrák. Amint ez kész, azonnal le is szervezünk párat. Addig is írjatok bátran!

Bitskey Szilvia

2014-03-02 15:41:37

Sziasztok. Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ha vannak ötletek írjuk le ide, hogy lehessen válogatni a helyszínek között. Támogatom Réka ötletét is. Gyönyörű környék.Én megnézném még a Pilisszentkereszti Dera-szurdokot is amikor jobb idő lesz.
http://static.panoramio.com/photos/large/35732627.jpg

Szabó Réka

2014-03-02 14:07:53

Sziasztok :)! Tök jó látni,hogy ilyen sokan vagyunk,akik támogatják és benne lesznek a kirándulásokban :), biztos vagyok benne,hogy a hangulat és a társaság is remek lesz :)! Sokat gondolkodtam,hogy hol is lehetne kezdeni és ötletként felvetném a Rám-szakadékot,mert az az év minden szakában gyönyörű és természetfotózáshoz is ideális helyszín :). Remélem mihamarabb meglesz az idő pont is,már várom nagyon :)!
Üdv: Réka

Szalay Krisztián

2014-02-28 13:26:30

Egyetértek Zoltánnal, kezdjünk el gondolkodni. Jövő hét végére készítek egy aloldalt, ahol tematikusan tudjuk rendezni az ötleteket. Holnap előadás, utána jön a pályázat, aztán a túrák. Addig is írjatok, ami csak eszetekbe jut. Köszönöm!

Soltész Zoltán

2014-02-28 12:59:03

Kedves Fotós társak, Barátaim. Amennyiben úgy gondoljátok, az elképzeléseket és a javaslataitokat valóra is szeretnétek váltani, úgy lassan ideje a tettek mezeére lépni.Nekem ugyan nem sürgős, de mindenkinek bizonyára van családj is, és össze kéne hangolni a tervezett túrák időpontjait, helyszíneit.Ezekre a túrákra mindnyájunknak rákell készülni, minden tekintetben, ehez viszont elengedhetetlen, a program közös összeállítása.Krisztián nem fogja nélkülünk a túrákat leszervezni. Vélenényem szerint. Hát nyomjátok az infót, hogy döntés születhessen és eltudjon készülni a "prog naptár" Baráti üdvözlettel: Soltész Zoltán

Lédai Orsolya

2014-02-27 05:45:07

Sziasztok! Én is szívesen mennék!!! Mivel jön a tavasz és a jó idő, most a természetfotók érdekelnének… Talán akad néhány hozzám hasonló "lövött" alak, aki szívesen jönne hajnali/kora reggeli időpontban, amikor igazán szépek a fények, és nem 9-kor akar találkozni… :-)

Szalay Krisztián

2014-02-25 12:45:47

Budapesten és Budapest közelében biztos, hogy lesz több túra is. Távolabbi célállomások között szinte biztos, hogy a Medves-fennsík és a közelében lévő várrom is szerepelni fog. Erre a helyre Zoltán hívta fel a figyelmem, amit külön köszönök! Valószínűleg szeptember végén érdemes menni oda, hiszen akkor a legszebb a táj, és a Nap állása is kellően alacsony ahhoz, hogy szép fényeket kapjunk. Ha szerinted nem jó a kitűzött időpont, írd meg légyszíves! Zoltán engedélyével csatolok két fényképet a tájról és a kilátásról.

Oláh Rita

2014-02-23 10:32:18

Sziasztok!
Én is szívesen mennék fotós túrára, de én nagyon távolról vagyok. Pest és közvetlen közel jó, mert akkor Budapesti rokonokkal tudok, menni. Ha távolabb lenne azt már nehezebb megszervezni.
Hogyha lenne Pesti túra, és nem a leglátogatottabb János-hegyre, vagy Hármas Határ hegyre akarnánk menni, jó hely lehetne Pilisborosjenő környéke. Ott van többféle fotóstéma. Érdekesek lehetnek a sziklák, pl. teve-szikla, aki építményeket szeret fotózni, az biztos örül az egri vár makettnek, ahol a filmet forgatták, de vannak még barlangok, tó, vizes terület, sziklamászó gyakorlóhely, ahol megint csak biztos szép sziklák vannak.Ide egyszerűen ellehet menni, szerintem nincs távolabb, mint egy Budai-hegységes kirándulás.
Én már nagyon messze lakom, de ha egyszer Békés-megye környékén jártok,  itt tudok jó helyeket, valamint Szeged környéki természeti helyeken is. Pl jó madaras helyek, orchidea virágzások stb.

Bitskey Szilvia

2014-02-22 21:58:58

Köszönöm! Akkor nem aggódom tovább :) Találkozunk majd a túrákon.
/5 részt rögzítettem.  Minden öblítőcsatorna hangulatos. Sok madarat is lehet a vízről fotózni. Nem szabad kihagyni. Egy paradicsom :) /

Szalay Krisztián

2014-02-22 21:20:29

Nagyon tetszik a videó, végig is néztem. Tavaly voltam először a Tiszatón, annyira megtetszett, hogy oda mindenképpen vissza fogunk menni fényképezni. Szilvia, pont az a lényege az egész túrának, hogy mindannyian kiránduljunk, legyünk kinn a jó levegőn és tanuljunk fényképezni. Nem teszünk különbséget kezdő, hobbi vagy profi fotósok között. Nem is vagyok híve az ilyen fajta megkülönböztetésnek, hiszen mindannyian tanulunk folyamatosan. Tehát ilyen miatt ne aggódj! :)

István, bízom benne, hogy mielőbb összejön a dolog!

Bitskey Szilvia

2014-02-22 17:47:52

Lemaradt a link: Youtube

Bitskey Szilvia

2014-02-22 17:41:58

Sziasztok!
Nagyon tetszik a kezdeményezés! Szívesen részt vennék a fotós kirándulásokon. Régóta fényképezek saját örömömre,de egy alap digit.géppel és tudás nélkül:) Ezen szeretnék változtatni és tudatosan jó képeket csinálni hobbi szinten. Remélem a közeli jövőben sikerül megvennem első komolyabb gépemet is.Krisztián könyve és a csoporttársak segítségével sokat tanulhatnék. Nem tudom,hogy lesz-e olyan csoport ahová az ilyen mazsolák is beférnének,mint én. A természetfotózás és az állatok témakör érdekelne leginkább. Szívesen társulnék az országot bejáró csoportokhoz. Olvastam itt a Tiszafüredi csónakázós lehetőséget. Csak ajánlani tudom. Már 2x végigjártam az öblítőcsatornákat és végigvideóztam. Most jó lenne fényképezni. Varázslatos hely és megfizethető. vezető nélküli 5 személyes csónakkal mentünk. 5500ft a csónak és kb.ugyan ennyiért teletankolják. Ez szinte egész napra elegendő és oda megy vele az ember ahová akar. Szállások is vannak a közelben jók és elérhető áron. Nem tudom szabad-e ide linket tenni. Itt elérhető a felvételem a helyről ha valakit érdekel. A messzebb helyekhez való eljutásnál 2 helyet fel tudok ajánlani az autóban.

Szalontai István

2014-02-19 09:39:17

Szia Krisztián!
Nem tudok tovább maradni, viszont örülök amiért sikerült elindítanod ezt a vonalat.
Jónéhány állomásán szeretnék majd résztvenni ennek a sorozatnak.
Figyelemmel fogom követni az eseményeket és amikor tudok, jövök.

Szalay Krisztián

2014-02-19 09:04:46

Nagyon örülök, hogy ekkora az aktivitás! Múlt szombaton az előadás szüneteiben személyesen is beszélgettünk a kirándulásokról és újabb ötletek is születtek. Most már van annyi infó, ami alapján el tudunk indulni. Hétvégén összeállítok egy tervezetet és jövő hét elején megmutatom, aztán összehangoljuk, amennyire lehetséges.

István, március 7-10-ig nem leszek Budapesten, de utána (ha még itt leszel) bármelyik nap jó lesz.

Kupás Anita

2014-02-17 20:14:39

Sziasztok!
Nagyon jó ötletnek tartom a fotós kirándulást! Szeretek fotózni, szeretek kirándulni, úgyhogy duplán szuper! :) (egy barátunk mondjuk a kirándulás szó hallatán egyből arra gondolt, hogy elutazni valahová, és utána helyben fotózni, nekem a kirándulás pedig az, hogy a nyakamba veszem a várost/természetet, és megyek… szóval ezt is érdemes előre tisztázni :))
Szerintem először is fel lehetne deríteni azt, hogy ki MIT szeretne fotózni. Aztán jöhet az, hogy ki MEDDIG szeretne e célból elutazni, MENNYIT szeretne egy-egy alkalomra időben és pénzben erre áldozni, és gyűjteni lehetne a helyszíneket is. Mit szóltok?

Kristóf Judit

2014-02-17 07:48:25

Jó ötlet,hisz ilyen helyzetekben lehet leginkább fejlődni és inspirálni önmagunkat és másokat is. Bár egyéni probléma az idő hiány és az anyagiak szintén hasonló helyen sorakoznak de a tehetség és a fotózás szeretete utat tör magának minden esetben ...

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább