Fórum / Egyéb / Fotós túrák és kirándulások

Fotós túrák és kirándulások

Létrehozta: Szalay Krisztián40 hozzászólás

Szalay Krisztián

Szia Zsolt!

Egy jó ideje nem volt, de lesznek. Pontos időpont most jelenleg nincs. Amint lesz, azonnal küldök értesítést. Igén yvan rá, jobbnál jobb javaslatokat is kaptam, úgyhogy az ősz elején neki is fogunk ugrani.

2016-07-22 09:02:28 • Szalay Krisztián

Újvárosi Zsolt

Sziasztok!
Kérdezném, hogy vannak-e még fotós túrák? Ha igen, hogy lehet megtudni, hogy mikor és hol lesz?
Köszi a választ!

2016-07-21 09:28:08 • Újvárosi Zsolt

Szalay Krisztián

Mostanra állt össze a kép a túrákkal kapcsolatosan. Mivel eddig csak terveztem, hogy nekivágunk a dolognak, de a megvalósításra nem tudtam sort keríteni, ezért a Fotóklub részeként fogunk ilyen akciókat szervezni. Így az összhang is nagyobb lesz, mármint ami a fotózandó témát és koncepciót illeti.

2015-01-20 12:17:17 • Szalay Krisztián

Szalontai István

Sziasztok, épp a napokban találtam néhány képet egy régi pilisi kirándulásunkról, és nagyából a képek segítségével összeraktam a túra főbb pontjait.
PILISSZENTLÁSZLÓ - SPARTACUS-ÖSVÉNY - JENŐKUNYHÓ - KAÁN-FORRÁS - ALPÁR-FORRÁS - APÁTKÚTI-VÖLGY - SZENTLÁSZLÓ-VÖLGY - PILISSZENTLÁSZLÓ
Ez a túra nagyából 10-11Km, emlékeim alapján nem volt megeröltető sem, max. 500m szintkülömbséggel kell számolni.
Szinte az elejétől a végéig szép témákkal teli, néhol a Visegrádi várra való kilátás, szép erdei ösvények, csörgedező patakok kiséretében.
Ajánlani tudom mindenkinek és mivel nem hosszú a túra, ezért bőven van idő a képek komponálásához és a témákkal felmerülő problémák orvoslására is.
Üdv.: István

2014-03-02 21:15:04 • Szalontai István

Szalay Krisztián

Öröm látni, ahogy egyre többen vagyunk! :) A Rám-szakadék klasszikus túra, nagyon jó fotózási helyszín. Tegnap az előadás szünetében is beszélgettünk a kirándulásról. Ott is elmondtam, hogy nem csak a fotózás és a tanulás miatt jó ez az egész, hanem a természet és a közösség szempontjából is rendkívül hasznos.

Ami már biztosan látszik, hogy nem csak én fogok túrákat szervezni. Kb egy hét múlva elérhető lesz itt az oldalon egy túraszervező rész is, ahol szépen, átláthatóan meg fognak jelenni a túrák. Amint ez kész, azonnal le is szervezünk párat. Addig is írjatok bátran!

2014-03-02 17:42:46 • Szalay Krisztián

Bitskey Szilvia

Sziasztok. Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ha vannak ötletek írjuk le ide, hogy lehessen válogatni a helyszínek között. Támogatom Réka ötletét is. Gyönyörű környék.Én megnézném még a Pilisszentkereszti Dera-szurdokot is amikor jobb idő lesz.
http://static.panoramio.com/photos/large/35732627.jpg

2014-03-02 15:41:37 • Bitskey Szilvia

Szabó Réka

Sziasztok :)! Tök jó látni,hogy ilyen sokan vagyunk,akik támogatják és benne lesznek a kirándulásokban :), biztos vagyok benne,hogy a hangulat és a társaság is remek lesz :)! Sokat gondolkodtam,hogy hol is lehetne kezdeni és ötletként felvetném a Rám-szakadékot,mert az az év minden szakában gyönyörű és természetfotózáshoz is ideális helyszín :). Remélem mihamarabb meglesz az idő pont is,már várom nagyon :)!
Üdv: Réka

2014-03-02 14:07:53 • Szabó Réka

Szalay Krisztián

Egyetértek Zoltánnal, kezdjünk el gondolkodni. Jövő hét végére készítek egy aloldalt, ahol tematikusan tudjuk rendezni az ötleteket. Holnap előadás, utána jön a pályázat, aztán a túrák. Addig is írjatok, ami csak eszetekbe jut. Köszönöm!

2014-02-28 13:26:30 • Szalay Krisztián

Soltész Zoltán

Kedves Fotós társak, Barátaim. Amennyiben úgy gondoljátok, az elképzeléseket és a javaslataitokat valóra is szeretnétek váltani, úgy lassan ideje a tettek mezeére lépni.Nekem ugyan nem sürgős, de mindenkinek bizonyára van családj is, és össze kéne hangolni a tervezett túrák időpontjait, helyszíneit.Ezekre a túrákra mindnyájunknak rákell készülni, minden tekintetben, ehez viszont elengedhetetlen, a program közös összeállítása.Krisztián nem fogja nélkülünk a túrákat leszervezni. Vélenényem szerint. Hát nyomjátok az infót, hogy döntés születhessen és eltudjon készülni a "prog naptár" Baráti üdvözlettel: Soltész Zoltán

2014-02-28 12:59:03 • Soltész Zoltán

Lédai Orsolya

Sziasztok! Én is szívesen mennék!!! Mivel jön a tavasz és a jó idő, most a természetfotók érdekelnének… Talán akad néhány hozzám hasonló "lövött" alak, aki szívesen jönne hajnali/kora reggeli időpontban, amikor igazán szépek a fények, és nem 9-kor akar találkozni… :-)

2014-02-27 05:45:07 • Lédai Orsolya

Szalay Krisztián

Budapesten és Budapest közelében biztos, hogy lesz több túra is. Távolabbi célállomások között szinte biztos, hogy a Medves-fennsík és a közelében lévő várrom is szerepelni fog. Erre a helyre Zoltán hívta fel a figyelmem, amit külön köszönök! Valószínűleg szeptember végén érdemes menni oda, hiszen akkor a legszebb a táj, és a Nap állása is kellően alacsony ahhoz, hogy szép fényeket kapjunk. Ha szerinted nem jó a kitűzött időpont, írd meg légyszíves! Zoltán engedélyével csatolok két fényképet a tájról és a kilátásról.

2014-02-25 12:45:47 • Szalay Krisztián

Oláh Rita

Sziasztok!
Én is szívesen mennék fotós túrára, de én nagyon távolról vagyok. Pest és közvetlen közel jó, mert akkor Budapesti rokonokkal tudok, menni. Ha távolabb lenne azt már nehezebb megszervezni.
Hogyha lenne Pesti túra, és nem a leglátogatottabb János-hegyre, vagy Hármas Határ hegyre akarnánk menni, jó hely lehetne Pilisborosjenő környéke. Ott van többféle fotóstéma. Érdekesek lehetnek a sziklák, pl. teve-szikla, aki építményeket szeret fotózni, az biztos örül az egri vár makettnek, ahol a filmet forgatták, de vannak még barlangok, tó, vizes terület, sziklamászó gyakorlóhely, ahol megint csak biztos szép sziklák vannak.Ide egyszerűen ellehet menni, szerintem nincs távolabb, mint egy Budai-hegységes kirándulás.
Én már nagyon messze lakom, de ha egyszer Békés-megye környékén jártok,  itt tudok jó helyeket, valamint Szeged környéki természeti helyeken is. Pl jó madaras helyek, orchidea virágzások stb.

2014-02-23 10:32:18 • Oláh Rita

Bitskey Szilvia

Köszönöm! Akkor nem aggódom tovább :) Találkozunk majd a túrákon.
/5 részt rögzítettem.  Minden öblítőcsatorna hangulatos. Sok madarat is lehet a vízről fotózni. Nem szabad kihagyni. Egy paradicsom :) /

2014-02-22 21:58:58 • Bitskey Szilvia

Szalay Krisztián

Nagyon tetszik a videó, végig is néztem. Tavaly voltam először a Tiszatón, annyira megtetszett, hogy oda mindenképpen vissza fogunk menni fényképezni. Szilvia, pont az a lényege az egész túrának, hogy mindannyian kiránduljunk, legyünk kinn a jó levegőn és tanuljunk fényképezni. Nem teszünk különbséget kezdő, hobbi vagy profi fotósok között. Nem is vagyok híve az ilyen fajta megkülönböztetésnek, hiszen mindannyian tanulunk folyamatosan. Tehát ilyen miatt ne aggódj! :)

István, bízom benne, hogy mielőbb összejön a dolog!

2014-02-22 21:20:29 • Szalay Krisztián

Bitskey Szilvia

Lemaradt a link: Youtube

2014-02-22 17:47:52 • Bitskey Szilvia

Bitskey Szilvia

Sziasztok!
Nagyon tetszik a kezdeményezés! Szívesen részt vennék a fotós kirándulásokon. Régóta fényképezek saját örömömre,de egy alap digit.géppel és tudás nélkül:) Ezen szeretnék változtatni és tudatosan jó képeket csinálni hobbi szinten. Remélem a közeli jövőben sikerül megvennem első komolyabb gépemet is.Krisztián könyve és a csoporttársak segítségével sokat tanulhatnék. Nem tudom,hogy lesz-e olyan csoport ahová az ilyen mazsolák is beférnének,mint én. A természetfotózás és az állatok témakör érdekelne leginkább. Szívesen társulnék az országot bejáró csoportokhoz. Olvastam itt a Tiszafüredi csónakázós lehetőséget. Csak ajánlani tudom. Már 2x végigjártam az öblítőcsatornákat és végigvideóztam. Most jó lenne fényképezni. Varázslatos hely és megfizethető. vezető nélküli 5 személyes csónakkal mentünk. 5500ft a csónak és kb.ugyan ennyiért teletankolják. Ez szinte egész napra elegendő és oda megy vele az ember ahová akar. Szállások is vannak a közelben jók és elérhető áron. Nem tudom szabad-e ide linket tenni. Itt elérhető a felvételem a helyről ha valakit érdekel. A messzebb helyekhez való eljutásnál 2 helyet fel tudok ajánlani az autóban.

2014-02-22 17:41:58 • Bitskey Szilvia

Szalontai István

Szia Krisztián!
Nem tudok tovább maradni, viszont örülök amiért sikerült elindítanod ezt a vonalat.
Jónéhány állomásán szeretnék majd résztvenni ennek a sorozatnak.
Figyelemmel fogom követni az eseményeket és amikor tudok, jövök.

2014-02-19 09:39:17 • Szalontai István

Szalay Krisztián

Nagyon örülök, hogy ekkora az aktivitás! Múlt szombaton az előadás szüneteiben személyesen is beszélgettünk a kirándulásokról és újabb ötletek is születtek. Most már van annyi infó, ami alapján el tudunk indulni. Hétvégén összeállítok egy tervezetet és jövő hét elején megmutatom, aztán összehangoljuk, amennyire lehetséges.

István, március 7-10-ig nem leszek Budapesten, de utána (ha még itt leszel) bármelyik nap jó lesz.

2014-02-19 09:04:46 • Szalay Krisztián

Kupás Anita

Sziasztok!
Nagyon jó ötletnek tartom a fotós kirándulást! Szeretek fotózni, szeretek kirándulni, úgyhogy duplán szuper! :) (egy barátunk mondjuk a kirándulás szó hallatán egyből arra gondolt, hogy elutazni valahová, és utána helyben fotózni, nekem a kirándulás pedig az, hogy a nyakamba veszem a várost/természetet, és megyek… szóval ezt is érdemes előre tisztázni :))
Szerintem először is fel lehetne deríteni azt, hogy ki MIT szeretne fotózni. Aztán jöhet az, hogy ki MEDDIG szeretne e célból elutazni, MENNYIT szeretne egy-egy alkalomra időben és pénzben erre áldozni, és gyűjteni lehetne a helyszíneket is. Mit szóltok?

2014-02-17 20:14:39 • Kupás Anita

Kristóf Judit

Jó ötlet,hisz ilyen helyzetekben lehet leginkább fejlődni és inspirálni önmagunkat és másokat is. Bár egyéni probléma az idő hiány és az anyagiak szintén hasonló helyen sorakoznak de a tehetség és a fotózás szeretete utat tör magának minden esetben ...

2014-02-17 07:48:25 • Kristóf Judit

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató