Fórum / Egyéb / Helios objektív csatlakoztatása Nikon géphez

Helios objektív csatlakoztatása Nikon géphez

Létrehozta: Réti Attila16 hozzászólás

Szalay Krisztián

Tamás, nagyon szívesen! Az 50-essel amúgy is nagyon jól jársz, szép rajzolata van, megbízható, a torzítása csekély. Nem fogsz benne csalódni.

2018-10-03 12:23:41 • Szalay Krisztián

Varga Tamás

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
Nincs még meg, akkor lehet marad az 50-es és akkor nem kell az átalakítóval is bíbelődni! Még egyszer köszönöm!:)

2018-10-02 18:32:22 • Varga Tamás

Szalay Krisztián

Szia Tamás!

Már megvan a Helios obid az átalakítóval, vagy ezeket most akarod beszerezni? Ha nincs meg, akkor véleményem szerint felesleges. Inkább vegyél egy 50-es f1.8 alapot, ami portréhoz és makróhoz is (közgyűrűvel) kiváló. És még szebben is mossa a hátteret mint a Helios.

2018-10-02 16:36:25 • Szalay Krisztián

Varga Tamás

Sziasztok!
Pici információra lenne szükségem a Helios 44-2 objektívvel kapcsolatban!
Megtetszett a háttér mosása és nagyon szívesen próbálnám ki komolyabban a dolgot,de igazából ha nem nagyon megoldható akkor hanyagolnám idő hiányában!
Nos D3300 szeretném én is csatlakoztatni oké h nem lesz végtelenem ezeket tudom, de engem inkább a makró fotózáshoz érdekelne (plusz némi portré), sima makró közgyűrűsort használnék hozzá! Tehát a kérdésem, lenne értelme vagy nem igazán? A választ várom és előre is köszönöm!

2018-10-02 14:48:21 • Varga Tamás

Szalay Krisztián

Csaba, nagyon szívesen!

2016-11-05 21:53:31 • Szalay Krisztián

Kababik Csaba

Köszönöm a tanácsokat.

2016-11-04 12:20:33 • Kababik Csaba

Szalay Krisztián

Csaba, a tapasztalataim szerint általánosságban elég a 18-140, de még a 18-105 is, hiszen tudsz vele tágas tereket is fényképezni, meg közeli portrét is. Meg persze ezen a tartományon belül minden mást is. Az esetek többségében erre van szükség. Adódhat alkalom, amikor jól jön a hosszú tele, de az nem túl gyakori, kivéve, ha természetben állatokat fényképezel vagy sportfotózással foglalkozol. Ebben az esetben viszont úgyis minőségi objektívet érdemes venni, ami sajnos nagyságrendekkel többe kerül.

2016-10-21 16:27:25 • Szalay Krisztián

Kababik Csaba

Értem, köszönöm! Azt hiszem ki kell majd próbálnom mindkét variációt, hogy lássam a különbséget. D5300-assal szemezgetek és nem tudom utazó kitobit (18-140) vegyem hozzá és alkalmankánt használom a régi telét, vagy két obival (18-55, 55-200) veszem meg. Ha elfogadhatóan működne ez a megoldás, eldőlne a kérdés.

2016-10-21 10:37:06 • Kababik Csaba

Szalay Krisztián

Szia Csaba!

Úgy kell elképzelni, hogy hiába tekered a végtelenre, nem fogsz éles képet kapni abban a zónában. A menetes átalakítóval rögzített objektív távolsága megváltozik, és ez hatással van a fókuszra is. Sajnos ez Nikon betegség.

A lencsés átalakító jobb megoldás, de az meg tényleg rontja a képminőséget. Nem bújtam bele, nem tudom, hogy mi a tényleges oka, csak találgatni tudok, de azzal meg nem vagy előrébb.

2016-10-20 17:01:11 • Szalay Krisztián

Kababik Csaba

Nem teljesen ez a téma, nem Helios, de M42/Nikon. Azt szeretném megtudni, hogyan kell azt elképzelni a gyakorlatban, hogy nem tudom végtelenre állítani, ha sima adaptert használok? Zoom obival hogyan működik a dolog? Illetve mit jelent, hogy drasztikusan romlik a képminősége lecsés átalakítóval? Tudom, hogy nehezet kérdezek, nem egyszerű szavakkal leírni.
Köszönöm előre is a választ!

2016-10-19 10:38:18 • Kababik Csaba

Szász Dávid

Nem feltétlenül szükséges a lencsés adapter (amugy is csak rontja a képminőséget). Ha állítasz a lencséken, végtelen fókuszod is lesz, feltöltetöttem egy videót róla, hogyan kell csinálni:
http://www.youtube.com/watch?v=ggDbEG2_0dg

2013-12-16 21:24:02 • Szász Dávid

Réti Attila

Köszönöm a segítséget Tóth Zsolt, de nem tudom (most úgy gondolom), hogy kellene nekem a végtelenen a fókusz, leginkább személyt fotóznék vele.

2013-11-15 21:16:36 • Réti Attila

Tóth Zsolt

Attila, az M42 obikat csak a Canonhoz lehet sima átalakítóval használni,ha a Nikonhoz használod sima átalakítóval, nem lessz végtelen,tehát nemtudod élesre állítani a képet végtelenbe,van megoldás de még pluszba kell egy lencse kiegészítő is hozzá,a Canonnál nincs ilyen gond,az simán az átalakítóval is használható.

2013-10-08 12:05:22 • Tóth Zsolt

Réti Attila

Köszönöm a segítséget, minél hamarabb megpróbálok beszerezni egy ilyen átalakítót és egy ilyen objektívet :)

2013-10-02 23:27:53 • Réti Attila

Szalay Krisztián

Helios objektívet többnyire a jó régi Zenit gépeken találsz. Igaz, hogy nem mai gyerek, de azért még lehet ilyet találni. Budapesten például a Soós Fotó üzletében érdemes körülnézni. Ott vannak még a netes hirdetések, elég gyakoriak ezek a masinák. Ha menetes objektívet szeretnél Nikon bajonetthez csatlakoztatni, akkor szintén az előbbi helyeken érdemes próbálkozni. M42/Nikon a neve az átalakítónak.

Itt egy videó a Helios csatlakoztatásáról:
http://www.youtube.com/watch?v=fl61DNsY4Cc

2013-10-02 19:57:45 • Szalay Krisztián

Réti Attila

Egy kis segítséget és véleményt szeretnék kérni. Egyik ismerősöm szerzett egy Helios 44-2 objektívet Canon 1100D gépéhez. Igen csak megtetszett nekem is ez az objektív de mivel már “retro” objektív szerintem nem nagyon találtam ilyet. Azt szeretném kérdezni hogy te esetleg nem tudod hogy hol tudnék én is egy ilyet beszerezni és hogy létezik-e olyan adapter amivel a Nikon D3100 gépemhez tudnám csatlakoztatni?
Válaszod és segítségedet előre is köszönöm!

2013-10-02 13:05:25 • Réti Attila

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató