Fórum / Egyéb / Canon EOS 750D működés

Canon EOS 750D működés

Létrehozta: Tarsoly Péter4 hozzászólás

Szalay Krisztián

Péter, ha már így történt, nézd a jó oldalát: tanultál belőle. Mindig azt szoktam mondani, hogy tök jó, ha a technika képes megvalósítani dolgokat, de csak úgy, ha kontroll van felette.

2018-07-09 18:54:32 • Szalay Krisztián

Tarsoly Péter

Nagyon köszönöm, próbálkozom tovább. Hiba volt élesben kezdeni, azt hittem a technika megoldjam helyettem. :)

2018-07-08 15:48:29 • Tarsoly Péter

Szalay Krisztián

Szia Péter!

A második problémára tudok csak érdemben válaszolni. Amikor videózol, akkor manuálisan érdemes élességet állítani, mert az automatika elviheti a fókuszt. Szintén probléma lehet, ha túlzottan nagyra van nyitva a blende, mert akkor a mélységélesség is olyan csekély, hogy a kép életlennek hat.

2018-07-05 17:42:55 • Szalay Krisztián

Tarsoly Péter

Sziasztok!

Nagyon újonc vagyok még a fotós témában, egy Canon EOS 750D-vel próbálkozom. Tegnap szerettem volna videózásra használni, egy előadást vettem volna fel, de a felvétel használhatatlan lett.
1.) Váltakozva 9 és 21 perceket vett csak fel, aztán leállt. (Egyszer újra indítottam, így van 2db 9 és 2db 21 perces felvételem.)
2.) Egy Canon EF 50mm f/1.8 STM obi volt rajta AF állásban, de olyan életlen lett a felvétel, hogy még azt a pár percet sem tudom használni ami megvan.
Mit rontottam el?
Se a neten, se a gépkönyvben nem találtam meg a magyarázatot, esetleg valaki aki tapasztaltabb tudna segíteni?

Előre is nagyon köszönöm!

2018-07-04 17:05:59 • Tarsoly Péter

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató