Fórum / Egyéb / Canon EOS 750D működés

Canon EOS 750D működés

Létrehozta: Tarsoly Péter4 hozzászólás

Szalay Krisztián

Péter, ha már így történt, nézd a jó oldalát: tanultál belőle. Mindig azt szoktam mondani, hogy tök jó, ha a technika képes megvalósítani dolgokat, de csak úgy, ha kontroll van felette.

2018-07-09 18:54:32 • Szalay Krisztián

Tarsoly Péter

Nagyon köszönöm, próbálkozom tovább. Hiba volt élesben kezdeni, azt hittem a technika megoldjam helyettem. :)

2018-07-08 15:48:29 • Tarsoly Péter

Szalay Krisztián

Szia Péter!

A második problémára tudok csak érdemben válaszolni. Amikor videózol, akkor manuálisan érdemes élességet állítani, mert az automatika elviheti a fókuszt. Szintén probléma lehet, ha túlzottan nagyra van nyitva a blende, mert akkor a mélységélesség is olyan csekély, hogy a kép életlennek hat.

2018-07-05 17:42:55 • Szalay Krisztián

Tarsoly Péter

Sziasztok!

Nagyon újonc vagyok még a fotós témában, egy Canon EOS 750D-vel próbálkozom. Tegnap szerettem volna videózásra használni, egy előadást vettem volna fel, de a felvétel használhatatlan lett.
1.) Váltakozva 9 és 21 perceket vett csak fel, aztán leállt. (Egyszer újra indítottam, így van 2db 9 és 2db 21 perces felvételem.)
2.) Egy Canon EF 50mm f/1.8 STM obi volt rajta AF állásban, de olyan életlen lett a felvétel, hogy még azt a pár percet sem tudom használni ami megvan.
Mit rontottam el?
Se a neten, se a gépkönyvben nem találtam meg a magyarázatot, esetleg valaki aki tapasztaltabb tudna segíteni?

Előre is nagyon köszönöm!

2018-07-04 17:05:59 • Tarsoly Péter

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató