Kompozíció: az alany elhelyezése

Fórum » Általános fényképezés » Kompozíció: az alany elhelyezése
Létrehozta: Czuczor László
Szalay Krisztián

2012-09-02 12:14:12

A fotográfia és a filmezés között ugyan van párhuzam, de mindkettőnek megvannak a sajátosságai. A videózásban plánnak nevezik a képkivágást, és mindegyik plánhoz tartoznak szabályok. Erről részletesebben filmezéssel kapcsolatos írásokban lehet olvasni.

Mekkora mázlid van, hogy már letölthető a 101 Fotótipp sorozat Portréfotózás című része. :) Pont abban írok az alany elhelyezéséről, és arról, hogy ne tegyük az alanyt bele a kép közepébe. Töltsd le, olvasd el, hasznos lesz! :)

Czuczor László

2012-09-02 12:04:52

Sziasztok! Lenne egy kérdésem a kompozícióval kapcsolatban. Mivel videózok, tudom, hogy a szereplőket vagy a bal vagy a jobb felére kell helyezni a képnek, ritkán tesszük a közepére. Mégis látom sokszor fotókon, hogy a közepére helyezik az alanyt. Főleg állóképeknél, de fekvőképeknél is láttam.Azt nem tudom, hogy van-e valami eltérés a videós és fotós kompozíció közt,de szerintem nem.

Van valamilyen szabály erre a fotózásban? Vagy mindig inkáb balra és jobbra tesszik, legyen az álló- vagy fekvőkép?
Remélem érthető voltam.

Választ előre is köszi! :)

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább