Objektív választás

Fórum » Általános fényképezés » Objektív választás
Létrehozta: Réti Attila
Tamás László

2014-05-18 18:04:00

Köszönöm szépen a gyors választ.
Közben rájöttem, hogy két különböző objektívet néztem, és ezért nem tudtam hogy mihez kezdjek a (C) - vel.
http://lensbuyersguide.com/hu/lens/compare/665-434

Egy nikon d 3100-asom van és ennek az alapobjekívjét szeretném lecserélni. Keresgélés közben találkoztam az APS-C szenzor, és CMOS kifejezésekre, amikkel nem tudtam zöldágra vergődni, Kérlek szépen foglald össze röviden, hogy mit jelentenek ezek a kifejezések (Arra keresem a választ, hogy kompatibilis-e a nikon d 3100-asommal?)

Szalay Krisztián

2014-05-18 08:15:01

Kedves László!

Most néztem utána, hogy mit jelent ez a jelölés. A Pixinfo portálon találtam rá utalást. Azt írja, hogy a Sigma bevezetett egy kategorizálást a jobb obijai között. A (C) jelzés a Contemporary (kortárs) besorolásra utal, amivel a kortárs fotóművészeket célozta meg. Úgy fogalmaz, hogy "értelmezés szerint elsősorban a komolyabb elvárással rendelkező amatőr fotósoknak szánja a gyártó".

Tamás László

2014-05-18 01:42:45

Szia Krisztián!
Nekem is lenne egy kérdésem egy obival kapcsolatban:
Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM (C) obival kapcsolatban szeretném megtudni hogy mi az zárójelben levő C mit jelent? Nem mindig látom a jelölésnél.
Előre is köszönöm.

Réti Attila

2013-09-24 09:39:54

Az előző topicban is leírtam hogy milyen gépet vettem, most kezdtem el a fotózást, de szeretném komolyabban csinálni. Ezért szeretném a segítségeteket kérni hogy milyen obit vegyek az elején. (Én nézegettem a Sigma és a Tamron obikat is) mennyire éri megvenni az ilyeneket. Olcsóbb és ezért a minősége is rosszabb tudom.
Nektek van valami tapasztalat ezzel kapcsolatban?
Előre is Köszönöm a tanácsokat.

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább