Fórum / Általános fényképezés / Zársebesség beállítása Sony DSC-H200 gépen

Zársebesség beállítása Sony DSC-H200 gépen

Létrehozta: Kásler Anita3 hozzászólás

Kásler Anita

Köszönöm!:)

2013-11-03 09:44:03 • Kásler Anita

Szalay Krisztián

A fényképezőgépeden vannak manuális beállítási lehetőségek, meg tudod választani a zársebességet (shutter speed) is. Az exponáló gomb mögött találod a programválasztó kapcsolót. Azt állítsd M (manuális) üzemmódba. A gép hátlapján találod a vezérlőgombokat. Van ott egy olyan, ahol DISP feliratot látsz. Az alatt közvetlenül van egy kerek gomb. Azt nyomd meg, és válaszd ki shutter speed opciót. Ott tudod a zársebességet meghatározni. A fényrekeszt pedig az aperture opciónál találod.

2013-10-31 22:22:07 • Szalay Krisztián

Kásler Anita

Hogyan tudnám beállítani a zársebességet a gépemen? Egyáltalán lehetséges a Sony DSC-H200-as gép esetében?

2013-10-31 18:44:50 • Kásler Anita

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató