Tükörreflexes vagy MILC?

Fórum » Általános fényképezés » Tükörreflexes vagy MILC?
Létrehozta: Kövesi Zoltán
Kövesi Zoltán

2014-07-18 09:32:17

Én úgy gondolom, hogy a hobbi célú fényképezés addig tart, amíg leginkább csak "saját magadnak" készíted a fényképeket. Ide szerintem beleférhet az is, ha már megmutatnád másoknak is, de a képek elkészítésének módja túlmutat az automata beállításokon.
Az amatőr már félprofin műveli a fényképezést, és tudatosan kezd művészi lenni a komponálás. A professzionális pedig egyszerűen profi. :)
Merjük magunkat a helyünkön kezelni, inkább vagyok hobbi fotós, mint amatőr.

A MILC mint lehetőség azért jött számításba, mert úgy érzem, ez az irány a jövő. (lehet cáfolni, ha nem)
A nagy, tradicionális gyártók mintha félnének, vagy nem akarnának ebbe az irányba nyitni, pedig az olvasott tesztek, a feltüntetett paraméterek (kérdés, mennyire fedik a valóságot) alapján bizonyos esetekben már felül is múlják a egyes dslr gépek tudását (azonos kategóriában), ráadásul egy mechanikai hibalehetőséggel kevesebb, hiszen nincs tükör, ami megadhatja magát.

Az eddigi tapasztalatom alapján a MILC ellen szólhat a kevésbé kényelmes fogás, bármennyire is azt olvasom, hogy mennyire kézreálló. Nem az. Esetleg a Sony tükör nélküli gépei, de engem valahogy zavar, hogy 18-55-ös objektívvel 80.000 forintért már lehet kapni új gépet…
Kezdő gépként egy Samsung NX300 alap objektívvel annyival rövidíti meg a kasszát, mint a Nikon D3200 egy 18-105-össel.

Szalay Krisztián

2014-07-14 17:12:47

Nagyon jó a kérdés. Véleményem szerint az első eldöntendő dolog, hogy meddig terjed a hobbi célú fényképezés. Mi az, amit az automatikára bízunk, és mi az, amit magunk szeretnénk elvégezni. Az eddigi tapasztalataim alapján a MILC (tükör nélküli fényképezőgép) hagy némi kívánni valót maga után. A manuális élességállítás elég körülményes vele, másrészt pedig műteremben sem az igazi. Persze, ez utóbbi már jóval túlmutat a hobbifotózáson.

Kövesi Zoltán

2014-07-11 19:48:32

Hobbi fotósként foglalkoztat a gondolat, hogy vajon melyik a jó / jobb megoldás: Tükörreflexes vagy MILC gép?
Ti mit választanátok? Mi alapján döntenétek tükörreflexes, és mi billentené a mérleget a MILC irányába?
Konkrét típust megnevezve: Nikon 3200 vagy Samsung NX300?

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább