Panasonic Lumix DMC LX-7 beállításai

Fórum » Általános fényképezés » Panasonic Lumix DMC LX-7 beállításai
Létrehozta: Ötvös Tamás
Szalay Krisztián

2015-05-27 16:59:43

Szia Tamás!

Örülök, hogy végül megoldódott a dolog! Szerintem nagyon jól döntöttél gépvásárlást illetően. Nem szükséges mindenáron a tükörreflexhez ragaszkodni, ha az nem indokolt. Nagyon jó, hogy az optika minőségét vetted alapul, nem pedig a gép konstrukcióját, és köszönöm, hogy megosztottad ezt a tapasztalatod!

Ötvös Tamás

2015-05-27 09:06:30

Szia!

Igen, van egy helyes exponálású kép, aztán egy alá és fölé. Azt sikerült kiderítenem, hogy valami multiexpo funkció csinálja ezt. Találtam a menüben egy reset funkciót, amivel sikerült alap állapotba hoznom a gépet, így már csak 1 képet készít. Nagy kő esett le rólam. Plusz a saját beállításaimat sikerült úgy elvégezni, hogy megmaradt az 1 kép/exponálás, sőt most működik a dátumbélyegző is, mert azt sem akarta csinálni.
Ami miatt ajánlom ezt a gépet azoknak, akik nem tudnak DSLR-re beruházni, az a minőségi objektív. Igaz, nem nagy a zoomátfogása, de nekem egy ausztriai-svájci körúton volt az első komolyabb bevetése, és elég volt. Ami nagyon messze van, arra úgysem ez való. Kiváló fényerő: 1,4-2,3, vakut szinte nem is használtam az út során. Nincs agyontömve megapixellel, a kisebb méretű érzékelő a 12 MP-et még le tudja kezelni.
Nem zárkózom el továbbra sem a DSLR gépektől, de egyelőre erre nem volt keret, a kittobjektívek csapdájába nem akartam esni.

Szalay Krisztián

2015-05-27 07:24:57

Mindig 3 képet készít a géped? Akkor is, ha csak egy nagyon rövid időre nyomod le az exponáló gombot? Vagy esetleg hosszabban tartod nyomva, úgy lő három képet? A más-más expozíciós értéket úgy készíti, hogy készít egyet helyes expóval, aztán egyet alá, egyet fölé lő?

Ötvös Tamás

2015-05-26 13:16:48

Kedves Krisztián!

Nagyon köszönöm a linket! Sajnos azonban még nem jöttem rá a beállításra. Bizony nagy munka, hogy ugyanabból a képből van 3 db, mindegyik más expozíciós értékkel, így aztán válogatni kell.

Szalay Krisztián

2015-05-25 22:05:58

Szia Tamás!

Sajnos én nem ismerem ezt a típust, így nem tudok neked pontos információval szolgálni. Viszont rákerestem a neten, és találtam egy angol nyelvű oldalt, ahol részletesen írnak a folyamatos exponálásról. Találsz azon az oldalon egy kis képet, ami mutatja a menüjét, ahol ezt állítani lehet. Nézd meg, hátha van használható információ számodra!

Ötvös Tamás

2015-05-25 20:49:31

A segítségetek szeretném kérni! Vásároltam egy Panasonic LX-7-es fényképezőgépet. Azért döntöttem kompakt gép mellett, mert DSLR gépet ugyan tudtam volna venni, de hozzá való, igazán jó lencséket már nem.
Szép képeket tudok vele készíteni, egyetlen problémám van vele, hogy egy exponálással 3 db képet készít, így viszont sok helyet elfoglalnak a képek. Ismeri-e valaki ezt a gépet, vagy találkozott-e ilyen esettel? Eddig ezt a funkciót nem tudtam kikapcsolni.

Köszönöm segítségetek!!!

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább