Fórum / Általános fényképezés / Panasonic Lumix DMC LX-7 beállításai

Panasonic Lumix DMC LX-7 beállításai

Létrehozta: Ötvös Tamás6 hozzászólás

Szalay Krisztián

Szia Tamás!

Örülök, hogy végül megoldódott a dolog! Szerintem nagyon jól döntöttél gépvásárlást illetően. Nem szükséges mindenáron a tükörreflexhez ragaszkodni, ha az nem indokolt. Nagyon jó, hogy az optika minőségét vetted alapul, nem pedig a gép konstrukcióját, és köszönöm, hogy megosztottad ezt a tapasztalatod!

2015-05-27 16:59:43 • Szalay Krisztián

Ötvös Tamás

Szia!

Igen, van egy helyes exponálású kép, aztán egy alá és fölé. Azt sikerült kiderítenem, hogy valami multiexpo funkció csinálja ezt. Találtam a menüben egy reset funkciót, amivel sikerült alap állapotba hoznom a gépet, így már csak 1 képet készít. Nagy kő esett le rólam. Plusz a saját beállításaimat sikerült úgy elvégezni, hogy megmaradt az 1 kép/exponálás, sőt most működik a dátumbélyegző is, mert azt sem akarta csinálni.
Ami miatt ajánlom ezt a gépet azoknak, akik nem tudnak DSLR-re beruházni, az a minőségi objektív. Igaz, nem nagy a zoomátfogása, de nekem egy ausztriai-svájci körúton volt az első komolyabb bevetése, és elég volt. Ami nagyon messze van, arra úgysem ez való. Kiváló fényerő: 1,4-2,3, vakut szinte nem is használtam az út során. Nincs agyontömve megapixellel, a kisebb méretű érzékelő a 12 MP-et még le tudja kezelni.
Nem zárkózom el továbbra sem a DSLR gépektől, de egyelőre erre nem volt keret, a kittobjektívek csapdájába nem akartam esni.

2015-05-27 09:06:30 • Ötvös Tamás

Szalay Krisztián

Mindig 3 képet készít a géped? Akkor is, ha csak egy nagyon rövid időre nyomod le az exponáló gombot? Vagy esetleg hosszabban tartod nyomva, úgy lő három képet? A más-más expozíciós értéket úgy készíti, hogy készít egyet helyes expóval, aztán egyet alá, egyet fölé lő?

2015-05-27 07:24:57 • Szalay Krisztián

Ötvös Tamás

Kedves Krisztián!

Nagyon köszönöm a linket! Sajnos azonban még nem jöttem rá a beállításra. Bizony nagy munka, hogy ugyanabból a képből van 3 db, mindegyik más expozíciós értékkel, így aztán válogatni kell.

2015-05-26 13:16:48 • Ötvös Tamás

Szalay Krisztián

Szia Tamás!

Sajnos én nem ismerem ezt a típust, így nem tudok neked pontos információval szolgálni. Viszont rákerestem a neten, és találtam egy angol nyelvű oldalt, ahol részletesen írnak a folyamatos exponálásról. Találsz azon az oldalon egy kis képet, ami mutatja a menüjét, ahol ezt állítani lehet. Nézd meg, hátha van használható információ számodra!

2015-05-25 22:05:58 • Szalay Krisztián

Ötvös Tamás

A segítségetek szeretném kérni! Vásároltam egy Panasonic LX-7-es fényképezőgépet. Azért döntöttem kompakt gép mellett, mert DSLR gépet ugyan tudtam volna venni, de hozzá való, igazán jó lencséket már nem.
Szép képeket tudok vele készíteni, egyetlen problémám van vele, hogy egy exponálással 3 db képet készít, így viszont sok helyet elfoglalnak a képek. Ismeri-e valaki ezt a gépet, vagy találkozott-e ilyen esettel? Eddig ezt a funkciót nem tudtam kikapcsolni.

Köszönöm segítségetek!!!

2015-05-25 20:49:31 • Ötvös Tamás

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató