Házi stúdióvilágítás

Fórum » Általános fényképezés » Házi stúdióvilágítás
Létrehozta: Nényei Lujza
Szalay Krisztián

2018-02-02 08:40:38

Szia Tünde!

Azt érdemes beszerezned, amelyik számodra megfelelő. Más nem tudhatja ezt helyetted, csak te. Gondold végig, hogy milyen stílusú képeket fogsz készíteni, és igazodj ahhoz. Állványra vagy fali konzolra szükséged lesz, ami tartja a hátteret.

Bogya Tünde

2018-02-02 08:09:08

szia Krisztián!
Háttér vásárláson gondolkodom kedvtelésből űzném főként gyerekfotózás vagy család fotózás jöhet szóba. Fekete vagy fehér vagy drapp/fa mintázatban gondolkodom. Érdekelne melyek az előnyei és hátrányai ezeknek? Melyiket érdemesebb beszerezni? hány méteres a megfelelőbb..úgy láttam van vászon és karton is ezekből…állvány is kell hozzá ha jól tudom..? abból milyet ajánlasz?
Köszönettel,
Tünde.

Szalay Krisztián

2016-01-04 12:58:32

Kedves Szilvia!

Van néhány ötletem, de mielőtt belemélyednénk részleteiben, ajánlom szíves figyelmedbe a blogbejegyzések között az Élesség és életlenség című posztot! Nincs kizárva, hogy a megoldás egyszerűbb. Azért is gondolom, mert a fix 35-ös optikád az egy nagyon jó kis eszköz, és rendkívül szép felvételeket lehet vele készíteni még akkor is, ha a gépváz nem a csúcstechnológiát képviseli.

Nagyné Szilvia

2016-01-03 18:50:53

Kedves Krisztián!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hobbi szinten fotózok itthon elsősorban gyerekeket a saját illetve a szomszéd gyerekeit :) vásároltam egy Hobby mini stúdiót 2x120W stúdió vakut illetve rádiós vakukioldót.  És a gépem az egy Nikon d3300 egy fix 35mm objektívem. 
A kérdésem-kérésem az lenne, hogy szeretnék egy picit "fejlődni"  jobb képeket csinálni, mert sajnos nem olyan élesek a képeim :( Hogy milyen felszerelést kell még esetleg beszereznem ezek mellé, hogy élesebb legyenek a képeim? Illetve a gépet szeretném lecserélni,  persze nem a milliós kategóriában, maradok a hobbi célra, de egy közép kategóriás gépet szeretnék, melyiket ajánlanád?
Bocsánat ha kicsit, hosszúra sikeredett, remélem azért érhető voltam :)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a választ előre is!
További szép estét!
Üdv, Szilvi

Szalay Krisztián

2015-08-07 11:50:22

Kedves Lujza! Nagyon szívesen! Ha majd megvásároltad és használtad, írj róla néhány sort, hogy hogyan vált be. Köszi!

Nényei Lujza

2015-08-02 20:48:25

Kedves Krisztián, köszönöm a tippet. Kezdésnek kiváló lesz!

Szalay Krisztián

2015-07-24 11:20:25

Értem. Nos, ebből az összegből is el lehet indulni, de túl nagy eredményre ne számíts, hiszen csodák nincsenek. A Mikrosatnál kapható ez a termék, amivel közeli (esetleg félalakos, háromnegyedes) portrékat tudsz fényképezni. Egész alakoshoz azért kevés lesz. Van pár ismerősöm aki használ ilyet, és azt mondták róla, hogy meglepően jó eredményt ad ahhoz képest, hogy nem a professzionális stúdiótechnika csúcsa. Szerintem kezdésnek, illetve hobbi célra jó választás.

Nényei Lujza

2015-07-24 07:41:19

A fotózást egyelőre "kedvtelésből" űzöm és az összeg kb. 30 ezer forint, amit rá tudok szánni.

Szalay Krisztián

2015-07-11 13:24:52

Üdv a Fórumban, Lujza! Jó a kérdés. A portréfotózást kereskedelmi céllal űznéd vagy csak saját magad és az alany kedvteléséből? Mi az az összeg, amíg elmerészkednél eszközök beszerzésére? Azért kérdem, mert több dologtól is függ, hatalmas a kínálat, és rengeteg a variáció. Ha ezeket megválaszolod, szerintem közelebb jutunk a megoldáshoz.

Nényei Lujza

2015-07-10 21:22:52

Hobbifotósként elkezdenék berendezni egy kis házi stúdiót. Elsősorban félalakos, ritkábban egész alakos portrékhoz lenne szükségem világításra/derítésre, leginkább fehér háttér előtt.  Egyelőre nehezen igazodom ki a vakuk, softboxok, derítőlapok, stúdiólámpák világában, és a pénzügyi kereteim is szűkösek. Mit ajánlotok?
A segítséget előre is köszönöm!

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább