Fórum / Általános fényképezés / Házi stúdióvilágítás

Házi stúdióvilágítás

Létrehozta: Nényei Lujza10 hozzászólás

Szalay Krisztián

Szia Tünde!

Azt érdemes beszerezned, amelyik számodra megfelelő. Más nem tudhatja ezt helyetted, csak te. Gondold végig, hogy milyen stílusú képeket fogsz készíteni, és igazodj ahhoz. Állványra vagy fali konzolra szükséged lesz, ami tartja a hátteret.

2018-02-02 08:40:38 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

szia Krisztián!
Háttér vásárláson gondolkodom kedvtelésből űzném főként gyerekfotózás vagy család fotózás jöhet szóba. Fekete vagy fehér vagy drapp/fa mintázatban gondolkodom. Érdekelne melyek az előnyei és hátrányai ezeknek? Melyiket érdemesebb beszerezni? hány méteres a megfelelőbb..úgy láttam van vászon és karton is ezekből…állvány is kell hozzá ha jól tudom..? abból milyet ajánlasz?
Köszönettel,
Tünde.

2018-02-02 08:09:08 • Bogya Tünde

Szalay Krisztián

Kedves Szilvia!

Van néhány ötletem, de mielőtt belemélyednénk részleteiben, ajánlom szíves figyelmedbe a blogbejegyzések között az Élesség és életlenség című posztot! Nincs kizárva, hogy a megoldás egyszerűbb. Azért is gondolom, mert a fix 35-ös optikád az egy nagyon jó kis eszköz, és rendkívül szép felvételeket lehet vele készíteni még akkor is, ha a gépváz nem a csúcstechnológiát képviseli.

2016-01-04 12:58:32 • Szalay Krisztián

Nagyné Szilvia

Kedves Krisztián!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hobbi szinten fotózok itthon elsősorban gyerekeket a saját illetve a szomszéd gyerekeit :) vásároltam egy Hobby mini stúdiót 2x120W stúdió vakut illetve rádiós vakukioldót.  És a gépem az egy Nikon d3300 egy fix 35mm objektívem. 
A kérdésem-kérésem az lenne, hogy szeretnék egy picit "fejlődni"  jobb képeket csinálni, mert sajnos nem olyan élesek a képeim :( Hogy milyen felszerelést kell még esetleg beszereznem ezek mellé, hogy élesebb legyenek a képeim? Illetve a gépet szeretném lecserélni,  persze nem a milliós kategóriában, maradok a hobbi célra, de egy közép kategóriás gépet szeretnék, melyiket ajánlanád?
Bocsánat ha kicsit, hosszúra sikeredett, remélem azért érhető voltam :)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a választ előre is!
További szép estét!
Üdv, Szilvi

2016-01-03 18:50:53 • Nagyné Szilvia

Szalay Krisztián

Kedves Lujza! Nagyon szívesen! Ha majd megvásároltad és használtad, írj róla néhány sort, hogy hogyan vált be. Köszi!

2015-08-07 11:50:22 • Szalay Krisztián

Nényei Lujza

Kedves Krisztián, köszönöm a tippet. Kezdésnek kiváló lesz!

2015-08-02 20:48:25 • Nényei Lujza

Szalay Krisztián

Értem. Nos, ebből az összegből is el lehet indulni, de túl nagy eredményre ne számíts, hiszen csodák nincsenek. A Mikrosatnál kapható ez a termék, amivel közeli (esetleg félalakos, háromnegyedes) portrékat tudsz fényképezni. Egész alakoshoz azért kevés lesz. Van pár ismerősöm aki használ ilyet, és azt mondták róla, hogy meglepően jó eredményt ad ahhoz képest, hogy nem a professzionális stúdiótechnika csúcsa. Szerintem kezdésnek, illetve hobbi célra jó választás.

2015-07-24 11:20:25 • Szalay Krisztián

Nényei Lujza

A fotózást egyelőre "kedvtelésből" űzöm és az összeg kb. 30 ezer forint, amit rá tudok szánni.

2015-07-24 07:41:19 • Nényei Lujza

Szalay Krisztián

Üdv a Fórumban, Lujza! Jó a kérdés. A portréfotózást kereskedelmi céllal űznéd vagy csak saját magad és az alany kedvteléséből? Mi az az összeg, amíg elmerészkednél eszközök beszerzésére? Azért kérdem, mert több dologtól is függ, hatalmas a kínálat, és rengeteg a variáció. Ha ezeket megválaszolod, szerintem közelebb jutunk a megoldáshoz.

2015-07-11 13:24:52 • Szalay Krisztián

Nényei Lujza

Hobbifotósként elkezdenék berendezni egy kis házi stúdiót. Elsősorban félalakos, ritkábban egész alakos portrékhoz lenne szükségem világításra/derítésre, leginkább fehér háttér előtt.  Egyelőre nehezen igazodom ki a vakuk, softboxok, derítőlapok, stúdiólámpák világában, és a pénzügyi kereteim is szűkösek. Mit ajánlotok?
A segítséget előre is köszönöm!

2015-07-10 21:22:52 • Nényei Lujza

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató