Portfólió készítéshez milyen gépet vegyek?

Fórum » Általános fényképezés » Portfólió készítéshez milyen gépet vegyek?
Létrehozta: Csiszér Attila
Szalay Krisztián

2015-12-10 08:44:21

Kedves Attila!

Elsősorban nem a gétől függ az, hogy tudsz-e portfóliót fényképezni vagy nem, hanem a tudásodtól. Ahhoz, hogy kereskedelmi tevékenységet végezz, alapkövetelmény, hogy tökéletesen tisztában legyél a fotózással, a műtermi világítással, ezek összefüggéseivel, a profi utómunkálatokkal, stb. Majd ha ez megvan, akkor érdemes a gépet is kiválasztani, de semmiképp sem az alsó kategóriából! A jelenlegi Canon kínálatból alsó hangon is a 6D az, ami alá nem szabad menni, és ehhez olyan optika is kell, ami biztosítja a tökéletes minőséget. Kereskedelmi tevékenységet nem szabad úgy végezni, hogy elfogadod az ügyfél pénzét, és se tudás, se jó minőség. Ettől óva intelek!

Viszont addig sem állt meg az élet, és tanulni attól még lehet, sőt kell is. Ehhez pedig nem feltétlen kell drága gép. Tanulni abszolút tudsz a Sony 200-as gépeddel is. Sajnos nagyon sokan azt gondolják, hogy vásárolnak egy jó gépet, és az majd jó képet fog csinálni. A potenciál igaz, hogy ott van a gépben, de tudás nélkül nem fog belőle kijönni az, aminek ki kéne.

Csiszér Attila

2015-12-10 04:19:49

Kedves Krisztián

Igen szeretek fényképezni lassan 3-4éve csinálom hobbiszinten +párszor ismerősöknek amennyire tudtam csináltam kezdő portfóliót persze nem olyan profik lettek mint ahogy azt te csinálnád de elmentek :) szeretnék beruházni egy komolyabb gépre (most sony alpha 200asom van) amivel nem csak a tanulás alatt tudok fényképezni hanem komoly portfóliót is későbbiekben majd tudok készíteni.A kérdésem az lenne milyen Canon gépet ajánlasz erre ami azért alsó árkategóriában van mert kicsit belezavarodtam a kínálatba ami most a piacon van.Válaszodat előre is köszönöm

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább