Fórum / Általános fényképezés / Portfólió készítéshez milyen gépet vegyek?

Portfólió készítéshez milyen gépet vegyek?

Létrehozta: Csiszér Attila2 hozzászólás

Szalay Krisztián

Kedves Attila!

Elsősorban nem a gétől függ az, hogy tudsz-e portfóliót fényképezni vagy nem, hanem a tudásodtól. Ahhoz, hogy kereskedelmi tevékenységet végezz, alapkövetelmény, hogy tökéletesen tisztában legyél a fotózással, a műtermi világítással, ezek összefüggéseivel, a profi utómunkálatokkal, stb. Majd ha ez megvan, akkor érdemes a gépet is kiválasztani, de semmiképp sem az alsó kategóriából! A jelenlegi Canon kínálatból alsó hangon is a 6D az, ami alá nem szabad menni, és ehhez olyan optika is kell, ami biztosítja a tökéletes minőséget. Kereskedelmi tevékenységet nem szabad úgy végezni, hogy elfogadod az ügyfél pénzét, és se tudás, se jó minőség. Ettől óva intelek!

Viszont addig sem állt meg az élet, és tanulni attól még lehet, sőt kell is. Ehhez pedig nem feltétlen kell drága gép. Tanulni abszolút tudsz a Sony 200-as gépeddel is. Sajnos nagyon sokan azt gondolják, hogy vásárolnak egy jó gépet, és az majd jó képet fog csinálni. A potenciál igaz, hogy ott van a gépben, de tudás nélkül nem fog belőle kijönni az, aminek ki kéne.

2015-12-10 08:44:21 • Szalay Krisztián

Csiszér Attila

Kedves Krisztián

Igen szeretek fényképezni lassan 3-4éve csinálom hobbiszinten +párszor ismerősöknek amennyire tudtam csináltam kezdő portfóliót persze nem olyan profik lettek mint ahogy azt te csinálnád de elmentek :) szeretnék beruházni egy komolyabb gépre (most sony alpha 200asom van) amivel nem csak a tanulás alatt tudok fényképezni hanem komoly portfóliót is későbbiekben majd tudok készíteni.A kérdésem az lenne milyen Canon gépet ajánlasz erre ami azért alsó árkategóriában van mert kicsit belezavarodtam a kínálatba ami most a piacon van.Válaszodat előre is köszönöm

2015-12-10 04:19:49 • Csiszér Attila

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató