Fórum / Általános fényképezés / Hogyan indítsam be fotós vállalkozásomat?

Hogyan indítsam be fotós vállalkozásomat?

Létrehozta: Simon Norbert4 hozzászólás

Szalay Krisztián

Szia!

Akkor kell. Elég jónak tűnik a Práter utca két éves képzése, ráadásul nem kell érte fizetni semmit. Ha jól tudom. Alaposan nem néztem utána, így kezeld ezt az információt ennek megfelelően.

Ami pedig az egyéb lehetőségeket illeti, ahhoz egy könyvelőt lenne érdemes megkeresni, és vele egyeztetni, ugyanis léteznek olyan tevékenységi körök, amelyek nincsenek végzettséghez kötve. A fényképészet nem ide sorolandó, ahhoz kell a papír. Legalábbis jelenleg.

2016-03-29 14:16:41 • Szalay Krisztián

Simon Norbert

Szia Krisztián!

Köszönöm a válaszodat.
Jelenleg "csak" a fényképezésben gondolkodom, családi fotók, baba-mama fotózás studióban, esetleg még épület, vagy gastro fotó jöhet szóba.
Érdekelne milyen más lehetőségek jöhetnek még szóba?
Esetleg tudnál ajánlani iskolát vagy képzést ahova érdemes beiratkozni ilyen céllal?
Válaszodat előre is köszönöm!
Norbi

2016-03-29 12:03:37 • Simon Norbert

Szalay Krisztián

Szia Norbi!

Először is gratulálok az elhatározásodhoz! Mi az a tevékenység, amit egészen pontosan szeretnél végezni? Mert a válasz nagymértékben függ ettől. Ha fényképezésre akarod kiváltani, akkor igen, kell. A jelenlegi bürokrácia ezt megköveteli. Ha nem korlátozódik csak a fotózásra, akkor vannak más lehetőségek is.

2016-03-26 18:52:06 • Szalay Krisztián

Simon Norbert

Kedves Krisztián!

Szeretnék segítséget kérni abban, hogy hogyan indítsak be egy fotós vállalkozást.
Hobbi fotósként elgondolkodtam a következő szintre történő lépésen.
Az lenne a kérdésem, hogy elég, ha kiváltok egy vállalkozói igazolványt, vagy az igazolvány kiváltásához szükséges e valamilyen képzés, OKJ-s tanfolyam elvégézése is?

Köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel:
SNorbi

2016-03-26 11:39:14 • Simon Norbert

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató