Fórum / Általános fényképezés / A megfelelő fényképezőgép kiválasztása

A megfelelő fényképezőgép kiválasztása

Létrehozta: Lakatosné Kunsági Zsanett126 hozzászólás

Horváth Tamás

Szia !  Én közel 1 évig nézegettem a gépeket és végül egy Nikon D3300 asra esett a választásom.  Első gép és sajnos ennyi keretem volt   egy alap Kit Objektívvel volt csomagba. AF-P DX 18-55 mm es.  Szeretem ezt a gépet belépő szintre nekem megfelel és jó tanulási lehetőséget is ad hogy kiismerjem. Viszont a gondom az hogy Objektiv szinten viszont   nehéz a választás mert nem mindegyik Objektív ben van AF , mert maga a vázban nincs AF motor.  Kérdés a követező milyen Gép legyen a következő  szint   illetve Objektív.
És tegyem hozzá örülök hogy megtaláltam ezt a remek oldalt.

2017-05-02 16:27:03 • Horváth Tamás

Szalay Krisztián

Szia Dorina!

A Nikon D5300 + 18-105 kit jó választás lehet, ahogyan minden más hasonló kategóriájú gép is. Amit mindenképp a figyelmedbe szeretnék ajánlani, az egy kis útmutató füzet, amit pont azért írtam, hogy megkönnyítsem a döntést, és választ adjak a leggyakrabban felmerülő kérdésekre. Ez a füzet abszolút ingyen van, ha feliratkozol a szintén ingyenes 101 Fotótipp sorozatra, akkor azt a feliratkozást követően elküldöm neked levélben. Maga a tippsorozat pedig nagyon jó tanulásnak, és arra, hogy egyre szebb képeket készíts. Itt találod a tippsorozatot.

http://101fototipp.hu/

2017-04-26 22:02:32 • Szalay Krisztián

Koppányi Dorina

Kedves Krisztián!

Régóta érdekel a fotózás, de eddig sosem vetettem bele magam mélyebben a rejtelmeibe. Ez most változni fog :)
Már rengeteget olvastam az interneten, vettem könyveket a témával kapcsolatban.

Úgy gondoltam, hogy az első gép vásárlása egy óriási döntés, és nem szeretném elkapkodni. Körülbelül 200 000 Ft keretem áll rendelkezésre a gép beszerzéséhez. A gépek amelyek tetszenek a Nikon D3300, Nikon D3400 , és a D5300. (Kitobi 18-105mm VR)

E mellett egy ismerősöm felajánlotta, hogy eladná a régebbi gépét, ha igényt tartok rá. A gép egy Canon EOS 600D digitális fényképezőgép (18-55mm IS objektívvel).

A kérdésem az lenne, hogy szerinted melyik lenne számomra a legoptimálisabb megoldás?
A gépet kezdetben hobbifotózásra szeretném használni, utazásokon fotózni, városi képeket készíteni, esetleg kültéri portrékat. A jövőben azonban lehet, hogy a hobbifotózásból esetleg komolyabb irányba is fejlődni szeretnék.

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv

Dorina

2017-04-26 08:17:56 • Koppányi Dorina

Szalay Krisztián

Az attól függ, hogy milyen témát fényképezel leginkább. Akkor jó a gyors és pontos AF, ha gyors mozgást kell megörökítened. Ilyenek például a sportesemények, madárfotók. Az más kérdés, hogy ezekhez illik profi teleobit is vásárolni. Minden más esetben nem létfontosságú.

Azt kell érteni, hogy nem attól lesz éles a kép, hogy hány pontos az AF mező. Attól lesz éles, hogy te tudod, hogy hova kell állítani a fókuszt. Én amikor AF-et használok (nem mindig, gyakran manuálisan állítom az élességet), akkor egy mezőt kijelölök, és pontméréssel határozom meg azt a távolságot, ahova a fókuszt akarom állítani.

Mondok egy gyakorlati példát. Portré esetében mindig a szemre, egész pontosan a közelebbi szemre kell az élességet állítani. Hiába van egy csomó AF mező, és hiába átlagol, számol a gép, nincs annál jobb megoldás, mint ha te direkt a szemre fókuszálsz. Ez csak egy példa volt. Az a legfontosabb, hogy te tudd, hol kell élesnek lennie a képnek.

2017-04-25 19:01:30 • Szalay Krisztián

Bíró Krisztián

Köszönöm a gyors válaszodat. És ha eltekintünk attól hogy mennyire illik a kézbe a gép… Mi a véleményed a canon 77d-nek a fejlesztéseiről?  Pl az új AF rendszerről…

2017-04-25 11:03:58 • Bíró Krisztián

Szalay Krisztián

Szia Krisztián!

Üdv a Fórumban, és nagyon örülök, hogy találtál olvasni valót! :)

Jó a kérdésed. Objektívet mindig a feladatnak megfelelően érdemes választani. Ha mondjuk maradsz a Nikonnál, és belefér a két obi, akkor a kittel univerzálisan tudsz fotózni - enyhe túlzással, szerényebb minőségben - bármit, a fix obival pedig szép éles, kontúros képet kapsz. A 35-ös és az 50-es alap mind fullframes obik, tehát a croppos vázon 1,5-tel szorozni kell a gyújtótávolságot. A 35-ösből lesz kb 50-es, az 50-esből pedig 80-as. Ez persze csak látszólagos konverzió,és valójában nem a látószög változik meg, csak a kisebb szenzor értelemszerűen kisebb képet tud rögzíteni, és ezért tűnik úgy, mintha a látószög változna.

Ha abból indulunk ki, hogy egy 50mm-es objetkív (gyútáv-szorzó tényező nélkül) megfelel az emberi szem látószögének, akkor már tudsz viszonyítani, hogy a rendelkezésedre álló térben ez elegendő-e. A 35mm tágabb teret ad.

Azt is tudnod kell, hogy minél rövidebb a gyújtótávolság (azaz minél nagyobb szögben lát az obi), annál nagyobb lesz a mélységélesség, ami néhány fotótémához kifejezetten jó, de ha esetleg portrézni szeretnél életlen háttérrel, oda kevés lesz. Ezeket kell figyelembe venned.

2017-04-25 10:32:57 • Szalay Krisztián

Szalay Krisztián

Szia Katalin!

Értem, így már más a helyzet. Akkor valóban egy Nikon D5300 + 18-105 kitobi páros kezdetnek jó lehet. Kompakthoz képest tényleg nagy ugrás, de ha tanulni akarsz, akkor úgyis meg kell lépned. Ahogy haladsz a gyakorlással, közben pedig ráérsz fejleszteni, kiegészítőket vásárolni.

2017-04-25 10:14:12 • Szalay Krisztián

Bíró Krisztián

Szia Krisztián!

Először is, mint sokan mások én is szeretnék gratulálni az oldaladhoz. Életemben nem olvastam még ennyi fórum hozzászólást :)
Hosszas gondolkodás, tervezés, review olvasás után ma elindulok megvenni életem első dslr gépét.
Nagyon sok verzió volt: d7200 kitobival, sony milc stb.
Végül arra jutottam hogy d5600 vagy canon eos 77d.
Nikon szimpatikusabb főleg az ára miatt, a canon pedig a 45 pontos AF rendszer miatt.
Nikonnál beleférne a keretbe egy fix és egy kit objektív. Sokat fotózok bent a lakásban főleg egész alakos portrékat és nincs túl nagy mozgáshelyem.
A kérdésem az lenne feléd hogy fixből 35mm/1,8G vagy inkább az 50mm/1,8G lenne a megfelelőbb?
A másik kérdés pedig hogy bár tudom hogy gyengébb a minősége de melyik kit objektív lenne általános fotózási célra a legmegfelelőbb? (18-140-re gondoltam)
Válaszodat előre is köszönöm.

2017-04-25 06:48:32 • Bíró Krisztián

Boros Katalin

Szia Krisztian,

Koszi a gyors valaszt. A tippekre feliratkoztam mar par napja es tenyleg hasznosak, illetve bongeszgetem a honlapodat is, sok hasznos infoval szolgalt. :)

A MILC gepeken gondolkodtam, de valamiert nekem komolytalanabbnak tunnek, bar tudom, a lenti leirassal tipikus MILC felhasznalonak tunok :)  Plusz bar a tukorreflexes nyilvan nagy ugras a kompakttol, nagyon szeretek fotozni es erdekel annyira, hogy meg akarjam tanulni, mit hogyan erdemes fotozni, milyen beallitasokkal. Csak elsore nem a legbonyolultabb geppel szeretnem kezdeni, hanem valami olyannal, amin kitapasztalhatom, hogyan mukodik a gep.

2017-04-24 22:46:05 • Boros Katalin

Szalay Krisztián

Kedves Katalin!

Ha a könnyű kezelhetőség és a hordozhatóság szempont, akkor nem biztos, hogy a tükörreflexes gépek lesznek a barátaid. Úgy érzem, hogy neked inkább a MILC gépek válnának hasznodra. Egyébként azt hozzáteszem, hogy amikor képminőséget nézel, ne a vázból indulj ki, mert elsődlegesen az objektíven múlik az eredmény, és csak utána a vázon.

Írtam egy útmutató füzetet, ami kimondottan jól jönne neked. Ezt mindenkinek elküldöm, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra. Egyikért sem kell fizetni semmit, sem a tippsorozatért, sem pedig az útmutatóért, nincs semmilyen elköteleződés. Sok szeretettel ajánlom szíves figyelmedbe!

101 Fotótipp sorozat

2017-04-24 19:59:33 • Szalay Krisztián

Boros Katalin

Kedves Krisztian,

En is gepvasarlas elott allok, es egyelore a Nikon D 3400, 5500 illetve esetleg a Canon 700 D kozott vacillalok. Mivel eddig csak sima kompaktom volt, ez lesz az elso "komolyabb" gepem, elsosorban utazasokhoz szeretnem hasznalni, de akar a varosban is fotozni (sokat fotozom, de csak hobbiszinten). Szempont a konnyen kezelhetoseg is epp ezert, illetve hogy ne legyen dognehez, ha mar egesz nap cipelem :), es termeszetesen a kepek minosege (videozni nem szoktam). Epp most keszulok Keukenhofba, tulipanokat fotozni. :) Melyik gepet ajanlanad ezek kozul es milyen objektivvel? Megeri a dragabb 5500-t valasztani, vagy annyival nem jobbak a parameterei? A neten talaltam olyan honlapot, ahol meg a kulonbozo gepekkel keszitett fenykepeket is ossze lehet hasonlitani (https://www.dpreview.com/reviews/nikon-d5500/5), es itt kicsit talan a 3400 kepe tunik eletszerubbnek - vagy mar este van es jojozik a szemem. :) Minden tanacsot koszonok elore is!

2017-04-24 16:32:25 • Boros Katalin

Szalay Krisztián

Szia Flóra!

Az attól függ, hogy mennyire akarsz elmélyedni a fényképezésben. Tegnap küldtem neked is egy útmutatót emailben, ami remélem épségben odaért. Abban részletesen kifejtem, hogyan is érdemes fényképezőgépet választani.

Ha jól sejtem, nem akarsz belemélyedni, hanem általánosan kellene egy jó gép. Ha ez így van, akkor az első kettő közül ajánlom valamelyiket (a többi sem rossz, természetesen). Ha viszont nem jó a megérzésem, és hosszú távú céljaid vannak, akkor a DSLR vonalat kövesd.

A dicséretet pedig nagyon szépen köszönöm! :)

2017-04-24 08:58:20 • Szalay Krisztián

Mihalik Flóra

Szia Krisztián!

Párnapja folyamatosan böngészem az oldalaidat és az írásaidat és már azokból sokat tanultam, mégis szükségem lenne egy kis segítségre.
Teljesen kezdőként, a hobbi fotózás iránt érdeklődve szeretnék most venni magamnak egy fényképezőgépet. Úgy érzem a telefonos kattingatásnál többre, minőségibb képekre vágyom!

A pénzügyi keretem körülbelül 120-150 ezer forint, ennyit szánnék rá első körben.

Konkrét fotózási témát, hogy milyen képek készítésére használnám elég nehéz behatárolni, ezért valami "univerzálisabb" gépre gondoltam. Az biztos, hogy többségében emberekről, életem spontán pillanatairól szeretnék fotókat készíteni bel-és kültéren egyaránt.

3 MILC gép és 2 tükörreflexes gép keltette fel az érdeklődésemet, szeretnék tőled tanácsot kérni, te melyiket ajánlanád ezek közül, vagy esetleg lenne más ötleted ami számomra megfelelő lenne.

Canon eos M10+ m15-45s
Panasonic DMC-GF7+12-32mm
Canon eos 1300D +15-55mm is
Sony Alpha Ilce 5000 + 16-55mm
Nikon D3300+af-p 15-55 vr

Van egy fotós lány akinek rajongok a képeiért, azok hangulatáért (bár tudom a Photoshop is sokat segít rajtuk), én is hasonlókat szeretnék alkotni későbbiekben.

https://www.instagram.com/mikutas

Nyilván én most kezdek belekóstolni a fotózás világába, nem várok csodát :)
A segítségedet előre is nagyon köszönöm! Jó, hogy van egy ilyen oldal/blog, ennyi hasznos információval, úgyhogy jó hogy vagy! =)

Széép napooooooooot!

2017-04-21 08:42:18 • Mihalik Flóra

Szalay Krisztián

Szia Szilárd!

Fényképezőgépet mindig annak alapján érdemes választani, hogy mit akarsz vele fényképezni túlnyomó részt. Ha jól értettem szavaidból, gyermekeidet fényképezed a legtöbbet zárt térben, kevés fénynél (abból indulok ki, hogy említetted a templomot), és sporteseményeken.

Szerintem a MILC gépek tökéletesek erre a feladatra. Az a lényeg, hogy az objektív fényerős legyen. Gyújtótávolságot tekintve kb 18-105 lehet az ideális számodra. Mivel nem vagyok ott a helyszínen, ezért csak annak alapján írom, amit első nekifutásra gondolok látatlanban. Konkrét márkát nem akarok ajánlani, inkább te nézelődj a piacon azok között, amit meg tudsz fizetni, és ami szimpatikus számodra. Sokat segít, ha a neten példafotókat is keresel.

Továbbá ajánlom szíves figyelmedbe ezt az írásom.

2017-04-20 18:38:18 • Szalay Krisztián

Biró Szilárd

Szia Krisztián!
Köszönöm a befogadást.
Ötödikes korom óta kattintgatok ,a 80 as években Cmenaval kezdtem és a lesötétített fürdőszobában hivogattam elő a fekete fehér képeket.azóta volt számos filmes meg digitális fényképezőgépem de most már 4 éve használok egy Fujifilm Finepix HS 20 EXR t. 2013 ban vásároltam ,de elötte k.b. egy évig hasonlítgattam és azért döntöttem mellette ,mert nagy látószög is és tele is egyben ,na meg az ára miatt is. Nissin i40 fujinak dedikált vakuval használom mivel gyerekeim is szoktam templomban meg sportteremben fotózni. De most már úgy érzem lépnem kellene picit magasabbra.Ezeket elmondva kis útbaigazítást kérnék gyártótól függetlenűl ,hogy milyen felszerelésre váltsak ami jobb a mostaninál.Persze az ár is számít.
Köszönöm.

2017-04-20 17:16:55 • Biró Szilárd

Szalay Krisztián

Szia István!

Nem is állt szándékomban. :) Azért van a fórum. Mielőtt bármilyen következtetést levonsz a válaszomból, ne feledd, hogy amit írok, az az én meglátásom. Csak amiatt ne változtasd meg a döntésed, mert én másképp látom. Lehet, hogy számodra fontosak olyan tényezők is, amiről nem beszéltünk, és lehet, hogy nem is gondoltam rá. Mondok egy konkrét példát.

Hozzád hasonlóan valaki segítséget kért gépválasztással kapcsolatban. Neki is MILC-et ajánlottam, mert azt láttam praktikusnak, de ő húzta a száját. Aztán kiderült, hogy neki fontos az is, hogy "legyen mit fogni a gépen", és szereti hallani, ahogy csattog a tükör benne. Tökmindegy, hogy mi az oka ennek, és az is lényegtelen, hogy ezek fontos tényezők vagy sem. Ezért is maradt a DSLR-nél, és azóta is boldog vele. Mindezt azért írtam le, mert amikor gépet választunk, nem mindig csak technikai szempontokat veszünk figyelembe, és ez rendben is van. Elvégre azért fényképezünk, hogy élvezzük az alkotást.

MILC gépek terén nekem nagyon szimpatikus a Nikon kínálata, az újabb Lumix gépek (főleg a csodaszép mozgóképük miatt is), és ugyan nem voltam egy nagy Sony rajongó, de el kell ismerni, hogy elég jó, amit produkálnak. Látatlanba ne ugorj bele vásárlásba. Mindenképp menj el valahova, ahol kézbe tudod venni. Előtte pedig nézelődj példafotók között a neten. Az sokat elárul a gépről.

Az objektívekkel (és általában a gépekkel) kapcsolatban leírtam néhány tudnivalót egy blogbejegyzésben, amit be is linkeltem Ágotának négy hozzászólással korábban. Azt olvasd el!

2017-04-13 18:24:18 • Szalay Krisztián

Agoston István

Kedves Krisztian!
Koszonom a valaszod, de nem szabadulsz meg tolem. Nagyon kivancsian vartam mit felelsz, es hat az arcom latnod kellett volna amikor olvastam. Olyan szinten ketegbe ejtettel..hogy egesz ejjel aludni sem tudtam aztan. Igaz hogy ejszakai muszakom volt, szoval lehet halasnak kell lennem :D .Legurtem magamban ezt a tukros temat erre azt mondod MILC. Na jo…azota emesztem, biztos jo lesz az nekem. No de akkor abbol aztan mit? Mert ott ugy nezem nem a Nikon a nyero, talan a panasonic vagy a Sony? Pl.: SONY Alpha 5000 Sonder Kit Systemkamera 20.1 Megapixel mit Objektiv 16-50 mm f/5.6, 7.5 cm Display, vagy PANASONIC Lumix DMC-G70K Systemkamera 16 Megapixel mit Objektiv 14-42 mm f/3.5-5.6, 7.62 cm Display Touchscreen, WLAN, vagy…foggalmam sincs ebben a MILC kategoriaban mi lenne a jo. :/

2017-04-12 17:50:30 • Agoston István

Szalay Krisztián

Szia István!

A megfogalmazásod zseniális! Röviden összefoglalom a lényeget. Az olcsó, belépő gépek - akár tükrösek, akár nem - nem fogják megadni azt, amit keresel. Ahhoz magasabb kategóriában érdemes nézelődnöd. Gépváz tekintetében és objektívben egyaránt.

Nem feltétlenül kell neked tükrös gép. Az a filmes korszakban volt fontos. Az a tükrös gép lényege, hogy a keresőben ugyanazt a képet lásd, amit az objektív alkot. A tükör, ami felcsapódik exponálás pillanatában (innen a tükörreflex elnevezés), az dönti el, hogy a filmre/szenzorra, vagy a mattüvegen és a pentaprizmán keresztül a keresőbe vetüljön az a kép, amit az objektív rajzol.

Filmes időkben ez létszükséglet volt. Most, hogy digitalizálódtunk, van rá megoldás, hogy élő képet láss komponáláskor is. Itt jönnek képbe a MILC gépek, azaz a tükör nélküli, cserélhető optikás fényképezőgépek. Sanda gyanúm, hogy neked itt kéne nézelődni. Főleg azért, mert ha az utcán is fotózol, nem árt, ha diszkréten teszed. Ehhez pedig jobb, ha nem egy behemót nagy géppel dolgozol, hanem egy kisebb szerkezettel. Ráadásul sokkal praktikusabb magaddal cipelni. Képminőségben pedig egyáltalán nem marad le a tükrös gépektől.

2017-04-10 19:18:02 • Szalay Krisztián

Agoston István

Szia. Elore is elnezest kerek, de en is a mar nagyon leragott korbejart milyen gepem legyen temat fszegetnem. Eddig volt egy sony dsc-h400 gepem, alapjaban jol elvoltam vele, mondjuk mallorcan az akvariumban vagy a barlangban fotozva majdnem szettapostam mergemben, de egy kapcsolat se felhotlen. keves szabadidom van de ugy gondoltam cerelek gepet es hobbifotozgatok csak a magam oromere. nurnbergben elve sok erdekes tema akad az utcan, az emberek arcan is, a termeszetben is amit szivesen megorokitenek. Sokt olvasgatok a tukorreflexes gepekrol, es total elbizonytalanodtam. valo az nekem? lehet azzal is csak ugy ripszropsz kattingatni ugy hogy aztan elvezheto eredmeny legyen? lattam ahol a tukorreflexes elettartamat boncolgattak a mechanika miatt, es ezen temaban kezdokent gondolom en is jo par felesleges kattintast csinalnek,ezzel roviditve a gep eletet, ami egyaltalan akkor hany kattintas is? Most ott tartok, hogy lesz egy Nikon gep d3300 kitben vagy d3400 kit vagy 5300 kit. vagy valasszak mast? nem akarok en annyira profi gepet hisz tukrossel sose fotoztam, es en is altalanosan mindent lekapnek, szoval a kit verzio egyenlore megfelelo lenne. Elnezest ha nagyon zanzas a kerdes, de ugye a kerdeshez is tudas kell :D szoval…Te mit gondolsz?

2017-04-09 21:08:52 • Agoston István

Szalay Krisztián

Kedves Ágota!

Elég lesz a D5600 a két kitobival, és ha belefér, érdemes mellé megvenned egy fixet is. Már csak azért is, hogy lásd a minőséget. Mivel ez a kérdés oly gyakran felmerül, írtam is róla. Ha van pár perced, olvasd el ezt a blogbejegyzést:

Milyen fényképezőgépet válasszon egy kezdő fotós?

2017-03-28 07:47:51 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A klasszikus fotográfia értéke

A fotográfiára mindannyian másképp tekintünk. Eltérő céllal végezzük, így az általunk előnyben részesített technika, az alkalmazott eljárás módja, a körülmények és a kapcsolódó műveletek is igen széles palettán mozognak. Van aki az innovatív megoldásokat keresi, másokat a hagyományos eljárások, a fotográfia klasszikus értékei hoznak lázba. Mindkét utat járhatjuk, de melyik az igazán nekünk való?

Olvass tovább

Merre tovább?

A változás a fotográfiát sem kerüli el, és ebben velem együtt te is érintett vagy. Feltehetően azért jársz ezen az oldalon, mert szeretnéd megérteni a fényképezést, én pedig szeretném megértetni azt. Felmerül azonban a kérdés, hogy tényleg szükség van erre? Miért tanulunk, mit nyerünk vele?

Olvass tovább

Fényképezzünk ködben!

A köd rendkívül hatásos vizuális kifejezőeszköz. Érzelmet és hangulatot közvetít, az évszak jellegzetességeivel ruházza fel a tájat, mélységet ad a kompozíciónak és kiemeli a fő motívumokat. Erőteljes emocionális hatásának köszönhetően kifejezőbbé teszi azon témák üzenetét, melyek összhangban vannak ezzel az atmoszférával.

Olvass tovább

101 Fotótipp blog

Az arany óra varázsa

Minden napszaknak megvan a maga jellegzetessége, ami alapvetően meghatározza azt a látványt, ami szemünk elé tárul, és ezzel együtt fényképeink hangulatában is kulcsfontosságú tényezőként játszik szerepet. Az arany óra látványossága és képre gyakorolt hatása felülmúlhatatlan.

Olvass tovább

Mire jó a fehéregyensúly?

Annak ellenére, hogy a válasz végletekig egyszerű, mégis a hétköznapi fényképezésben az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott és meg nem értett fogalom. Pedig jelentőségét és a képre gyakorolt hatását nem szabad alábecsülni.

Olvass tovább

Mitől lesz a néző a kép részese?

Akkor igazán hatásos egy kép, ha a néző a részévé tud válni. Úgy kell elkészíteni a fényképet, hogy még véletlen se érezze magát kívülállónak az, aki az alkotást szemléli. Hogyan kivitelezhető ez a fotográfia eszközeivel? Egy nagyon egyszerű kompozíciós technikával.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Adatkezelési tájékoztató