Fórum / Általános fényképezés / Keresztelő fotózása

Keresztelő fotózása

Létrehozta: Bogya Tünde2 hozzászólás

Szalay Krisztián

Szia Tünde!

Ha úgy érzed, hogy a kísérletezés a fényképezés rovására menne, akkor használj automatikát nyugodtan. Akár teljes automata üzemmódban, akár idő- vagy rekeszelőválasztással. Attól függően, hogy mi a fontos, a mozgás vagy a mélységélesség. Erről beszéltünk a tanfolyamon, biztosan emlékszel.

A 101 Fotótipp sorozatot olvasod rendszeresen? Mert abban volt már több olyan rész is, ami neked nagyon jól jönne. Az adminisztrációm szerint már 88 tippet megkaptál. Javaslom, hogy keresd vissza a témába vágó részeket (események, esküvők és lakodalmak, a tippsorozat elején a terekkel kapcsolatos tudnivalókat, a gondolkozz térben című részt, stb.). Ezekben gyakorlatilag minden benne van, amire szükséged lehet. Ha már nincsenek meg a tippek, az sem baj, visszamenőleg is le tudod kérni. Az emailek alján ott van egy link, ami átvisz arra az oldalra, ahol újraküldheted magadnak az egyes részeket.

Hajrá, ügyes legyél!

2017-01-18 13:10:39 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

Szia Krisztián!

Egyik barátom megkért, hogy fotózzak a gyereke keresztelőjén.
Eddig ilyet nem csináltam. Egy nikon d3300-as gépem van hobbi szinten használom, természet és családi fotózására,de szeretném, ha igényes lennének a fotók.
Eddig csak kültéren fotóztam inkább és egyre többet manuális módban is,de ott nem hiszem hogy lesz időm kísérletezni.
Kérlek láss el valamilyen tanáccsal…

Köszönöm,
Tünde.

2017-01-17 20:55:26 • Bogya Tünde

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató