Fórum / Általános fényképezés / Külső memória

Külső memória

Létrehozta: Bogya Tünde4 hozzászólás

Szalay Krisztián

Szia Tünde!

Természetesen. Ott van például a Nikon D750. Két kártyás, fullframe váz, magasabb fényérzékenységen is elfogadható a képzaj, FullHD videókat is lehet vele készíteni. Bátran ajánlom.

2017-07-06 19:50:30 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

szia Krisztián!

Létezik-e olyan váz ami dupla SD kártyát tárol?Lehetőleg Nikon…

Köszönettel,
Tünde.

2017-07-06 12:03:38 • Bogya Tünde

Szalay Krisztián

Szia Tünde!

A piacon kapható külső adathordozók közül szinte bármelyiket megveheted. Toshiba, Samsung, Maxtor, Western Digital, Seagate, Sony, A-Data, és még sorolhatnám hosszan. Én is használok egy Western Digital-t közel egy évtizede, és semmi bajom vele. Méretben pedig válassz akkorát, amennyi helyen kényelmesen elférnek a képeid, és amin marad még többször annyi hely. Ezt én nem tudom megmondani, hogy mekkora számodra az elegendő, ezt neked kell tudni.

2017-05-02 14:31:06 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

Szia Krisztián!

Ismét a segítségedére szorulok :)
Az a helyzet, hogy kb. 1 hónapja valamilyen veszélyes vírus “‘rászállt’’ a laptopomra s minden kép és doc. megsemmisült.
A lényeg, hogy tanultam a dologból és vennék egy külső memóriát.

Gondoltam megkérdezem, hogy tudnál ajánlani valamilyen márkát és méretet?

Nagyon szépen köszönöm a türelmed sok segítséget amit eddig nyújtottál!

Üdv. Tünde.

2017-05-01 14:34:36 • Bogya Tünde

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató