Kép méretezése nyomtatásra

Fórum » Általános fényképezés » Kép méretezése nyomtatásra
Létrehozta: Bogya Tünde
Szalay Krisztián

2017-05-30 17:39:51

Szia Tünde!

Egy kicsit más a helyzet. Amikor digitális képet nyomtatsz, akkor annak van pontos mérete, amekkora lesz a nyomat, és van felbontása is, ami a részletgazdagságot határozza meg. Minél nagyobb a felbontás, annál több képpontból áll a kép. A felbontást dpi-ben (dots per inch, azaz egy hüvelyk alatt értendő képpontok száma) határozzuk meg. Ha egy kép legalább 300 dpi felbontású (azaz egy hüvelyken belül 300 képpont van), arról egész jó minőségű nyomat készíthető. Egy hüvelyk = 2,54 cm. Ez alapján már meg tudod határozni, hogy megközelítőleg mekkora felbontású képre van szükséged. Az nem baj, ha nagyobb felbontású a kép. Kisebb ne legyen lehetőleg.

Bogya Tünde

2017-05-30 12:37:23

Sziasztok!
Az érdekelne hogyan kell méretezni kollázsolt, vagy igazolvány képeket (kb.20 drb.képet) digitális formában,hogy jó minőségiségű 10x15-ös képet kapjunk.
Van ilyen táblázat esetleg? hogy centiméter, hány megapixelnek felel meg?
Köszönettel,
Tünde

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább