Fórum / Általános fényképezés / Adobe lightroom importálás utáni képmegjelenítés

Adobe lightroom importálás utáni képmegjelenítés

Létrehozta: Stumpf Richárd2 hozzászólás

Szalay Krisztián

Szia Richárd!

Miután a Lightroomba importálásra kerültek a képek, próbáltad már alapértelmezettre állítani az értékeket?

2018-05-01 17:37:12 • Szalay Krisztián

Stumpf Richárd

Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy amikor beimportálom a képeket ligtroomba, akkor importálás után furcsa színvilága lesz a beimportált képeknek, mint amilyenek valójában Amikor simán csak a mappába nézem meg a képeket vagy, ha photoshopban nyitom meg őket akkor ugyan olyan színűek színvilágúak mint amiket csináltam a fényképezőgéppel. Nincsen valakinek valamilyen ötlete, hogy ez mitől lehet?
A segítséget előre is köszönöm :)

2018-04-28 17:50:40 • Stumpf Richárd

Április 30-ig féláron!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A mélység titka

A fénykép két dimenzióba sűrített három dimenziós tér látványa. A függőleges és a vízszintes kiterjedések még könnyűszerrel megjeleníthetőek, de mi történik a mélységgel? Megmarad, avagy elvész a harmadik dimenzió?

Olvass tovább

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató