Szines üvegablak fényképezése

Fórum » Általános fényképezés » Szines üvegablak fényképezése
Létrehozta: Szentmáry Elemér
Szalay Krisztián

2018-08-22 09:31:08

Kedves Elemér!

Nagyon szívesen, és jó fényképezést kívánok!

Szentmáry Elemér

2018-08-22 05:23:25

Kedves Krisztián!
A választ köszönöm, meg fogom próbálni.

Szalay Krisztián

2018-08-21 12:36:40

Kedves Elemér!

Így már értem. Mivel ellenfényben fényképezel, így azt tudod tenni, hogy annyira aláexponálod a képet, hogy az ablak szépen élesen, kontúrosan kirajzolódjon. A fényrekeszt zárd, amennyire lehetséges. Számíthatsz rá, hogy az ablakon kívül minden más területről elvesznek a részletek, viszont az ablak ki fog rajzolódni. Arra is számíthatsz, hogy az autofókuszt megzavarja az ellenfény. Ha előfordulna, akkor próbáld meg a kézi vezérlést.

A színek megint egy más dolog. Borús időben könnyebb a dolgod, viszont sokkal fakóbb színeket is fogsz kapni. Ha van a gépen lehetőség telítettebb színekre, akkor az még segítségedre lehet. Érdemes olyan napszakot választani, amikor nem pont szemből tűz be a Nap, hanem kissé oldalról.

Ja, és az állvány is jó szolgálatot tesz ilyenkor.

Bízom benne, hogy tudtam benne segíteni!

Szentmáry Elemér

2018-08-21 11:01:46

Kedves Krisztián!
Magát az ablakot szeretném megörökíteni (Pl. Róth Miksa által készített ablakok). de az ablakon át szembe jövő fény miatt többnyire csak homályos, színes foltok lesznek a képen.
Üdv.: Elemér

Szalay Krisztián

2018-08-21 08:49:43

Kedves Elemér!

Mire gondolsz pontosan? Arra, hogy a színes üvegen át fényképezve módosulnak a színek, vagy a színes ablakok színeivel nem vagy megelégedve?

Szentmáry Elemér

2018-08-20 12:29:17

Kedves Krisztián!
Panasonik Lumix FZ38-as készülékem van. Amatőr vagyok, főleg épületeket, tájakat, enteriőröket fényképezek. Ez többé-kevésbé sikerül is, amivel viszont mindig bajom van: a színes üvegablakok fényképezése (belülről). Mit kellene beállítanom, hogy felvételeim jobban sikerüljenek? (TV filmeken láttam, ez másnak is okoz problémát).
A választ előre is köszönöm (És elnézést, ha már volt valahol ilyen kérdés).
Üdvözlettel: Szentmáry Elemér

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább