Fórum / Általános fényképezés / Monitor és Laptop választás

Monitor és Laptop választás

Létrehozta: Bogya Tünde5 hozzászólás

Szalay Krisztián

Tünde, nagyon szívesen!

2018-11-25 18:12:14 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

szia!
Megfontolom! Köszönöm!
Tünde.

2018-11-22 12:00:23 • Bogya Tünde

Szalay Krisztián

Tünde, ebben az árban csodák nincsenek. Alsó hangon is IPS paneles legyen a monitor. Viszont ehhez szükséged van jó vezérlőkártyára is, valamint színkalibrációra. A vezérlőkártyád a laptopodban adott, azzal most nem tudsz mit kezdeni.

A fotózáshoz használható laptopoknak valóban sokkal magasabb az áruk. Ha viszont ki fogsz adni annyi pénzt rá, akkor választhatsz egyből olyat, aminek a kijelzője jó nagy felbontású (pl. a 4K tökéletes erre a célra), és a képátló legalább 17 inch. Ezzel már tudsz dolgozni. Lehet, hogy praktikus lenne a monitorra szánt összeget az új laptophoz félre tenni.

2018-11-22 09:28:21 • Szalay Krisztián

Bogya Tünde

Bocsánat az élírásokért…siettem..fénykép szerkesztésre gondoltam..

2018-11-21 18:36:22 • Bogya Tünde

Bogya Tünde

Szia Krisztián,
Szeretnék egy jobb laptopot fénykép szeretéshez, az enyém már réginek számít..de utána néztem. hogy borsos áruk van…És nem mellékes az sem úgyis kellene mellé egy nagyobb monitor..Általában Lightroomot használok….
Úgy gondoltam előszór monitort vásárolnák, a Dell-ek között nézelődtem,de nem szeretnék mellé nyúlni, így jól jönne egy két ajánlás úgy 50.000 szánnék rá. Ebben az árkategóriában tudnál ajánlani valami jót vagy elfogadhatót?
Köszönettel,
Tünde.

2018-11-21 12:57:52 • Bogya Tünde

Április 30-ig féláron!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A mélység titka

A fénykép két dimenzióba sűrített három dimenziós tér látványa. A függőleges és a vízszintes kiterjedések még könnyűszerrel megjeleníthetőek, de mi történik a mélységgel? Megmarad, avagy elvész a harmadik dimenzió?

Olvass tovább

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató