Fórum / Fotós képzések és előadások / Milyen fotós tanfolyamok léteznek?

Milyen fotós tanfolyamok léteznek?

Létrehozta: Szalay Krisztián26 hozzászólás

Szalay Krisztián

Kedves Orsolya!

Ilyenkor nem csak az alkalmazkodás kérdése merül fel, hanem még egy csomó más szempont is közrejátszik az időpont megválasztásánál. Ezeket a dátumokat már jóval korábban belövöm, és ha csak nincs valami olyan nagy oka, hogy elhalasszam, akkor nem szoktam változtatni. Csoportos tanfolyam esetében, ahol van 20-25 résztvevő, nehéz mindenkinek megfelelni (egészen konkrétan nem is lehet), így nekem kell döntést hoznom.

A másik oka, amiért nem tologathatom az időpontokat az az, hogy mások is terveznek, és egy esetleges módosítással keresztbe húzom számításaikat. Most már elég sokan tudják az új, de még meg nem hirdetett időpontot, így elég nagy a valószínűsége, hogy amit írtam az fix.

Ha el tudsz jönni, várunk nagyon sok szeretettel!

2017-01-29 08:28:49 • Szalay Krisztián

Szabó Orsolya

Köszönöm a válaszod.
(ha esetleg még nincs kőbevésve ez az áprilisi tanfolyamidőpont, szeretném jelezni hogy az egy héttel korábbi hétvége (22.) sokkal jobban megfelelne)
Nem tudom hogy mi alapján választod ki az időpontokat, vagy hogy mások szokta e ilyeneket kérni, te esetleg figyelembe veszel e ilyen kéréseket, csak jelezni szerettem volna. ;)

2017-01-27 16:05:26 • Szabó Orsolya

Szalay Krisztián

Kedves Orsi!

Nagyon örülök, hogy érdekel a tanfolyam, ezúton is köszönöm a megtiszteltetést! Semmi gond nincs, ha februárban nem tudsz eljönni, mert április 29-én is meg fogjuk tartani ugyanezt. Legalábbis ez a terv. Van egy másik tanfolyamunk is, ami pedig a kompozícióról szól, az pedig március és május végén kerül megrendezésre. A nyár kimarad, és ősztől ismét indul a buli.

Várunk nagyon sok szeretettel!

2017-01-23 18:08:51 • Szalay Krisztián

Szabó Orsolya

Kedves Krisztián!
Engem nagyon érdekelne ez a februári tanfolyam - a fényképezés összetevői - jelenleg azonban külföldön vagyok ezért sajnos nem fogok tudni februárban sem elmenni rá.
Azt szeretném kérdezni hogy esetleg a későbbiekben is elindítod e ezt a tanfolyamot még egyszer? (esetleg áprilisban, vagy a nyáron?)
Előre is köszönöm a válaszod
Orsi

2017-01-23 14:25:20 • Szabó Orsolya

Szalay Krisztián

József, nagyon szívesen!

2016-11-23 15:44:19 • Szalay Krisztián

Román József

Köszönöm a válaszod.

2016-11-23 07:47:24 • Román József

Szalay Krisztián

Szia József!

Decemberben nem lesz képzés, legközelebb csak februárban. Igaz, hogy tervben volt idén még egy, de többen jelezték, hogy így év vége felé már nem jó, ezért újévre tettem. A könyv és a tanfolyam sorrendje teljesen mindegy, a kettő csak erősíti egymást. Ha februárban jössz, az is tökéletes.

2016-11-17 22:34:02 • Szalay Krisztián

Román József

Szia !
Érdeklődöm decemberi képzés után, a novemberi nem alkalmas.
A könyved mikorra várható és előtte vagy utána érdemesebb mennem képzésre ?
Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv.:RJózsef

2016-11-17 14:48:50 • Román József

Szalay Krisztián

Jó döntés! Természetesen külföldre is postázunk. A honlap legalján a láblécben megtalálod az email címem. Arra kérlek, hogy oda írd meg, hogy pontosan hova történjen a postázás, és megnézzük, hogy mennyivel dobja meg a szállítási költséget. Erről válaszlevélben foglak tájékoztatni.

Köszönöm a megtiszteltetést!

2016-01-01 10:02:12 • Szalay Krisztián

Szende Tamás

Rendben megveszem akkor a könyvet elsőnek. Kérdés, hogy postázol külföldre is vagy csak belföldre? Részleteket hol tudunk megbeszélni?

2016-01-01 09:49:45 • Szende Tamás

Szalay Krisztián

Szia Tamás!

Jó döntés! Mindenképp a Bevezetés a fotográfia világába online tanfolyamot javaslom, de előtte a most megjelent könyvet. Két okból is. Egyrészt mert a tanfolyam erre épül. A másik oka, hogy ez egy olyan szakkönyv, ami megadja a biztos alapokat. A tanfolyamra még egy picit várni kell, mert átdolgozás alatt van, azonban a könyvet nem árt megszerezni minél előbb, és elkezdeni belőle a tanulást. Ahogy haladsz, látni fogod menet közben, hogy mire is lesz szükséged.

És még annyit a házi stúdióról (amit a másik fórumba írtál), hogy a könyvben minden eszközt megtalálsz, amire szükséged lehet. Le van írva, hogy mi mire jó, milyen célt szolgál. Tehát mielőtt beruházol, javaslom a tananyagot könyv formájában.

Egyébként van terved, hogy mi az a képesség, amit szeretnél belátható időn belül megszerezni?

2016-01-01 08:34:10 • Szalay Krisztián

Szende Tamás

Szervusz Krisztián

Írtam a másik fórumodban hogy szeretnék egy kis stúdiót létrehozni alap felszereltségekkel de mivel majd nagyban szeretném csinálni ezért szeretnék képzést is! Érdeklődnék az online tanfolyamok iránt. Azért az online mert külföldön vagyok jelen pillanatban! Érdekelne hogy melyik tanfolyamodat javaslod online ehez a fajta stúdiós fotózáshoz, illetve hogy mennyire lenne ez számomra hatékony? Jah és hogy mik is kellenek hozzá pontosan!
Előre is köszi a válaszod!

2015-12-30 23:21:50 • Szende Tamás

Kenyeres Attila

Szuper! Alapvetően nincsenek problémáim
a gépkezeléssel, de mindig van mit tanulni. Főleg a finomságok terén.

2015-12-28 15:04:50 • Kenyeres Attila

Szalay Krisztián

Jó döntés! Nagyon szépen köszönöm a megtiszteltetést! A könyvben meg fogsz találni minden információt az expozícióra vonatkozóan, és minden egyébre, ami szükséges egy fotó elkészítéséhez. Arra számíts, hogy ez nem egy színes fotóalbum, hanem szakkönyv, rengeteg alapvető információval, érthetően. Az ötödik fejezete a könyvnek a képalkotásról szól, ott fogod megkapni a választ arra, hogy mit és hogyan fényképezz.

2015-12-28 14:43:02 • Szalay Krisztián

Kenyeres Attila

Köszönöm szépen a segítséget, akkor megrendelem a könyvet. Mondjuk pl. a portré sosem tartozott a kedvenc műfajaim közé, viszont nagyon klassz, ha valaki jó portrékat csinál.

2015-12-28 14:30:19 • Kenyeres Attila

Szalay Krisztián

Attila, akkor neked leginkább a könyvemet ajánlom, az inkább megadja a megoldást a gépkezelésre. A portrézás mélységével nem foglalkozik, csak az alapokkal, de azzal részletesen. Sőt, a legtöbb információ benne van, ami a Képalkotás alapjai online tanfolyamban is.

2015-12-28 14:14:48 • Szalay Krisztián

Kenyeres Attila

Szeretnék belemenni a mélységekbe is (majd), most az az elsődleges szempont, hogy minél többet ki tudjak hozni magamból is és a gépből is. Amiben a legtöbbet kellene fejlődnöm, az a portré, bár tanulni nem árt egyéb téren sem.

2015-12-28 14:11:02 • Kenyeres Attila

Szalay Krisztián

Kedves Attila!

A Képalkotás alapjai online tanfolyamot bármikor el tudod kezdeni. A Bevezetés a fotográfia világába online kurzus pedig az új könyv megjelenése miatt átdolgozás alatt van, arra még egy picit várni kell. A Képalkotás alapjait akkor ajánlom, ha túlzottan mélységébe nem akarsz belemenni, csak szebb és jobb kompozíciókat szeretnél, beleértve a színek használatát is. Mi az, amit konkrétan szeretnél megtanulni?

2015-12-28 13:16:47 • Szalay Krisztián

Kenyeres Attila

Kedves Krisztián!
Mikor lesz legközelebb online tanfolyam?

2015-12-28 12:44:49 • Kenyeres Attila

Szalay Krisztián

Szia Tünde! Nagyon jó, hogy megkérdezted, mert épp a bejelentés előtt állok. De igen, lesz. Még pontos időpont nincs, de amint lesz, szólok. Elsődlegesen a könyvkiadással járó feladatokat kell ellátnom, aztán jön a többi is. Mindenképpen küldök értesítést.

2015-10-29 06:23:05 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató