Fórum / Fotópályázatok / A Kompánia Színház fotópályázata, ‘Élet-csend’ címmel

A Kompánia Színház fotópályázata, ‘Élet-csend’ címmel

Létrehozta: Kovács Fruzsina1 hozzászólás

Kovács Fruzsina

Nemrég találtam ezt a pályázatot! :)  Hátha érdekel valakit :)

A Kompánia Színházi társulat nyílt fotópályázatot hirdet a IV. Mezei Mária Emlékhét keretein belül ÉLET-CSEND címmel.

„Szép és igaz ez a zajos csend, amiben élek: szebb, igazabb, s hozzám valóbb, mint amit megtalálni hittem.” (Mezei Mária)
Hová lett a csend? Felemésztették a városok, a gépek vagy mi magunk? Hol akad egy lélegzetnyi rés, amiben élet rejtőzik? Egy emberben? Színházi előadásban, egy arcban-tekintetben, egy sms-ben vagy facebook üzenetben? A természetben? Növényekben és állatokban? Képekben?

Arra invitáljuk pályázóinkat, hogy értelmezzék szabadon a címet, ne korlát, hanem ugródeszka legyen az „ÉLET-CSEND” cím és Mezei szavai. Az egyéni látásmódok és alkotók érdekelnek minket, mindennemű kor, foglalkozás nélkül. Bármilyen műfajú kép leadható! (doku-fotó, portré, csendélet, grafika, festmény, kollázs, montázs, csendélet stb.)

A pályázati anyagból Molnár Gáspár (HELIKON) és Nyíri Julianna (MOME) választja egy a kiállítási anyagot, mely a budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központban kerül kiállításra, október 16.-tól. Az elkészült anyag további kiállítást tervezzük! (például tavaly 4 országban utaztattuk)

Leadási határidő: október 12. péntek 24.00

Válogatás az elmúlt évek anyagából valamint további információk: www.kompaniastudio.eu

Technikai információk: Személyeként 7 db digitális vagy analóg kép küldhető (rajz vagy egyéb plasztika esetén kérjük eljuttatni a mű jó minőségű állóképes reprodukcióját), sorozatok esetén külön jelöléssel (sorozatok esetén is összesen 7 kép küldhető). A képek minimális hosszabbik oldali felbontása 1500 pixel (ajánlott: 300 dpi), vagy 42 cm.
A képek kiállítás esetén nyomtatásra kerülnek, így kérjük a lehető legjobb minőség eljuttatását.

Beküldési cím: mezeimariaemlekhet@gmail.com
2092 Budakeszi Széchenyi u. 151 Lukács Mihály

További információk: mezeimaria.blog.hu www.kompaniastudio.eu

2012-09-28 20:20:30 • Kovács Fruzsina

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató