Fórum / Fotópályázatok / Nézőpontváltás 2013

Nézőpontváltás 2013

Létrehozta: Szalay Krisztián1 hozzászólás

Szalay Krisztián

Elindítottuk az első saját fotópályázatunkat Nézőpontváltás címmel. A pályázattal az a célunk, hogy figyelmünket a jó dolgokra összpontosítsuk. Nem igaz, hogy csak katasztrófa, háború és erőszak létezik, amit a média minden nap a nyakunkba zúdít. Igenis rengeteg csodálatos dolog van az életben, amit lehet, hogy észre sem veszünk.

Azonban egy tudatos nézőpontváltással könnyedén tehetünk saját magunk és mások boldogságáért. Túl azon, hogy erre a pályázatra is képeket lehet beküldeni mint más pályázatoknál, szeretnénk valami maradandót alkotni ezzel az új koncepcióval.

A pályázattal kapcsolatos tudnivalókat ezen az oldalon olvashatod el. Közzé tettem példaként egy elfogadott pályázati munkát is, ami irányt adhat, hogy mégis mi az elvárás. Ha egy kis késztetést is érzel magadban, hogy Te is küldenél be munkát, akkor csak biztatni tudlak. A Nézőpontváltás 2013 Fotópályázattal kapcsolatos kérdéseket is felteheted nyugodtan itt, ebben a témában.

2013-10-01 13:57:30 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató