Az örök kérdés: Nikon vagy Canon?

Fórum » Professzionális fényképezés » Az örök kérdés: Nikon vagy Canon?
Létrehozta: Szalay Krisztián
Erdélyi József

2012-09-02 12:51:00

Én egy Canon EOS 60D gépet használok és nagyon elégedett vagyok vele. Természetesen mind a két gyártónak vannak drágább és valószínűleg jobb gépei, de nekem - mint amatőr fotósnak - tökéletesen megfelel ez a gép. Meggyőződésem, hogy innen már az objektív a sarkalatos pont. Sajnos az igazán jó objektívek sok százezerbe kerülnek, így egyenlőre egy Sigma 50 mm / 1:1,4 és egy Tamron 18-270 /1:3,5-6,3 objektívvel amatőrködöm.

Domonkos Rico

2012-09-02 10:01:51

Első gondolatként azt tudom mondani, hogy mindkét gyártó professzionális mérnökökkel fejleszt fényképezőgépeket az alapszintű, a hobbi és a profi fotósok számára.
Hogy az ember melyiket választja, az szerintem leginkább azon múlik, hogy melyik esik kézre.
Mindkét márkát lehet jól és rosszul is használni. Mindkét márkánál meg kell tapasztalni, hogy mik a gyengeségei és mik az erősségei. Mi például Canon-t használunk, ami nagyon háklis a helyes exponálásra, az alulexponált képeket kíméletlenül bünteti képzajjal. Leginkább ergonómiai kérdés, hogy az ember mit választ szerintem. A Nikon és a Canon is ad állati jó, jó és kevésbé jó objektíveket. Az azonos árfekvésben lévő cuccokat összehasonlítva azonban nagyon is fej-fej mellett halad a két márka. Remélem nem lesz ebből a topikból Canon-Nikon flame war.

Szalay Krisztián

2012-09-02 08:57:58

A digitális tükörreflexes fényképezőgépek esetében újra és újra felmerül a kérdés: Nikon vagy Canon? Valaki az egyikre esküszik, valaki pedig a másikra. Mindkét gyártó egyre korszerűbb technikával és folyamatosan fejlődő minőségű eszközökkel áll elő. Melyik lesz számunkra a szerencsés választás?

Ennek a posztnak nem a vérremenő vita a célja, hogy meggyőzzük egymást, hogy melyik a jobb márka. Elsősorban azok írjanak, akik használják egyik vagy másik, esetleg mindkét gyártó termékeit, és megosztanák tapasztalataikat. Melyek az egyes márkák erősségei és gyengéi?

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább