Photoshop vs. Perfect Layers

Fórum » Professzionális fényképezés » Photoshop vs. Perfect Layers
Létrehozta: Szalay Krisztián
Szalay Krisztián

2017-07-10 20:29:52

Szia Tünde!

Semmi gond, gondoltam, hogy csak elgépelés. :) Igen, lehet ez a gond, de ezt csak látatlanban mondom. Ami pedig az objektívet illeti, ha a Sigma Nikon bajonettes, akkor csatlakoztathatod Nikon vázhoz. Erről bővebben abban a kis tájékoztatóban olvashatsz, amit a 101 Fotótipp mellékleteként küldtem.

Bogya Tünde

2017-07-09 20:07:50

Szia!
Köszönöm a gyors választ!
Csak most látom mit írtam próba verziót akartam írni,csak siettem, bocsánat…
Tehát ha jól értem, a LR3-ban régi Camera Raw van a nikon d3300-hoz képest ezért nem képes olvasni és nem jelenik meg?
Lenne más is:
Szeretnék venni egy FX vázat a jövőben de előtte lencse cserén is gondolkodom, s szeretném, hogy találjon mind két vázra.Akkor hogy kellene keresnem? A sigma 17-55-re gondoltam kit obit szeretném lecserélni…
Köszi a türelmet,
Tünde

Szalay Krisztián

2017-07-06 20:02:48

Szia Tünde!

Leggyakrabban az szokott történni, hogy régebbi Camera Raw verziót használsz. Ezt lehet frissíteni a legújabb verzióra. Legális előfizetéshez mindig jön automatikusan a frissítés. Ha nem ez a gond, akkor nincs ötletem.

A cikkbe beleolvastam (nem olvastam el végig), és annyit tudok hozzáfűzni, hogy nekem még a nagyon régi RAW képekkel sincsenek gondjaim. Ettől függetlenül lehet, hogy van valóság alapja. Ennyire nem mélyedtem el a témában. Azt azért eléggé kizártnak tartom, hogy fejlesztők erre ne gondoljanak.

Ja, és azért óvatosan azzal a perverzióval! ;)

Bogya Tünde

2017-07-06 13:59:37

sziasztok!
Próbáltam, néhány képet importálni Raw-ba, Lightroom3-as perverziót használva de nem jelennek meg a képek. Mi lehet a gond? Win7-em van.

Miközben kutakodok, ráleltem egy régi cikkre.S nem nagyon vagyok témában. Ennek lehet valóság alapja?
http://fototipp.hu/rawflaw
Köszöntettel,
Tünde.

Szalay Krisztián

2017-02-28 17:40:42

Szia Tünde!

Én nem nagyon ismerek ilyen programokat, így tanácsot sem tudok ez ügyben adni, hogy mivel érdemes próbálkoznod. Azt tudom, hogy a GIMP ingyenes, de valamennyi programismeret kelleni fog ehhez is (ahogyan a Photoshophoz is kell), hogy összerakd benne azt, amit szeretnél. Továbbá keress rá a neten, hátha találsz ilyen jellegű alkalmazást.

Bogya Tünde

2017-02-28 11:18:23

szia Krisztián!

Nem pontosan ide tartozik a téma, de nem akartam ujat nyitni e miatt.
Engem az érdekelne, hogy tunál ajánlani valami jo és ingyenes progrmot, ahol lehet naptart kesziteni saját kepekből és képeslapot felirattal, kártyákat felirattal vagy ehhez hasonló.

Köszönettel,
Tünde.

Tóth Zsolt

2012-10-15 17:05:14

Igen, megvan,köszönöm,másik böngésző kellett.

Szalay Krisztián

2012-10-15 15:30:51

Kattints azon az oldalon a zöld Download feliratú gombra. Kapni fogsz egy űrlapot, azt kitöltöd és e-mailban kapod meg a linket, amin letöltheted a programot. Ha nem megy, próbáld másik böngészővel.

Tóth Zsolt

2012-10-15 13:30:39

Nem tudom letőlteni,ezt írja ki:400. That’s an error.

Your client has issued a malformed or illegal request. That’s all we know.

Szalay Krisztián

2012-10-14 18:31:13

Jelenleg az Adobe Photoshop a legfejlettebb és legsokoldalúbb képfeldolgozó szoftver, ami képes a rétegek kezelésére. Az onOne Software cég fejlesztett egy nyílt forráskódú cuccot, Perfect Layers néven, ami lekezeli a PSD fájlokat is. Ahogyan a cég szlogenje is tükrözi, kimondottan a fotográfiára fókuszálnak, tehát elsődlegesen az általános képfeldolgozás funkcióit építik bele a programjaikba.

A Perfect Layers annak ellenére, hogy ingyenes, rendkívül professzionális képességekkel bír. Igen kellemes (szép ősi magyar szóval intuitív) a kezelőfelülete. Aki már használt hasonló szoftvereket, az elsőre is könnyedén elboldogul vele. Windows és MacOS X operációs rendszereken is fut.

Érdemes körülnézni a gyártó honlapján, és persze kipróbálni a progit.
http://www.ononesoftware.com/products/perfect-layers/

Ugye az sem utolsó szempont, hogy inkább használjunk ingyenes szoftvert, ami kevesebbet tud, mintsem lelopkodjuk a kereskedelmi szoftverek illegális verzióit a netről.

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább