Fórum / Professzionális fényképezés / Milyen teleobjektívet vásároljak Nikon D90 géphez?

Milyen teleobjektívet vásároljak Nikon D90 géphez?

Létrehozta: Kapusňák István7 hozzászólás

Szalay Krisztián

József, nagyon szívesen!

2016-10-12 12:41:36 • Szalay Krisztián

Román József

Szia !
Köszönöm a számomra is érthető és kielégítő válaszodat !
Üdv.:R.József

2016-10-12 06:11:18 • Román József

Szalay Krisztián

Szia József!

Igen, azzal tudod a leképezési arányt növelni, hogy távolítod az objektívet a szenzortól. Erre való a közgyűrű. Zoom objektíveknél is működik, nem csak fix gyújtótávolságúaknál. Arra figyelj, hogy olyan közgyűrűt vásárolj, ami át tudja vinni az autofókuszt és a blendevezérlést is.

2016-10-11 18:23:06 • Szalay Krisztián

Román József

Szia !
Érdeklődöm, van egy 28-135-ős objektívem ami átkapcsolható makró állásba. Tudom növelni a nagyítását közgyűrűvel ennek az objektívnek, vagy a közgyűrűhöz sima objektív kellene ? Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv.:R.József

2016-10-11 11:48:30 • Román József

Tóth Zsolt

Nekem van,éppen ez a tipus ,de Canon600D-vel használom,összehasonlítani csak a Canon eredeti 18-55mm-es objektivel tudom,a Canon objektív sokkal jobb,képminőségbe is,és az AF is sokkal precizebb,a Tamronnal az a baj,hogy az AF-nehezen beállítható,állandóan korigálja a gép,és zajos nem működik simán,én úgy oldom meg hogy kézzel beállítom a fókuszt és utánna átkapcsolom AF-re,akkor finomítja,a képminőség sem túl jó,a helios,jupiter fix objektiveknek is szebb a rajzolata,mint a Tamronnak,pedig azok eredetileg a zenithez valók,a legszeb rajzolata a pancolarnak van,ha olcsót szeretnél,az a régi praktica fényképezőgépeken volt.

2013-04-08 20:59:28 • Tóth Zsolt

Szalay Krisztián

Nekem Tamronnal semmilyen tapasztalatom nincs, viszont az 50-es 1.8-as alapobit melegen ajánlom. Nagyon szép rajzolata van, és a nagy fényerőnek köszönhetően részletgazdag képet kapsz. Az jó választás!

2013-03-18 17:05:45 • Szalay Krisztián

Kapusňák István

Sziasztok szeretnék veni egy tele objektívot amit néztem teszteken nagyon jó eredményt írtak róla Tamron 70-300mm f/4-5.6 di vc usd.Nikon D90 van és ehez szeretném mit szóltok?A másik objektív Nikon 50MM F1.8G AF-S NIKKOR.Remélem tudtok segíteni.

2013-03-18 13:57:51 • Kapusňák István

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató