Számítógép konfiguráció képfeldolgozáshoz

Fórum » Professzionális fényképezés » Számítógép konfiguráció képfeldolgozáshoz
Létrehozta: Tóth Zsolt
Szalay Krisztián

2015-01-20 09:10:55

Szia Zoltán! Véleményem szerint az Adobe Photoshop az, amit a leghatékonyabban tudnál használni ilyen célra, és még sok más dologra is. Az igaz, hogy ez nem egy kattintás eredménye lesz, hiszen az eszközöket előtte meg kell ismerned. Hosszú távon viszont ez lesz az igazán jó és profi megoldás a fényképek szerkesztésére.

Ráadásul magyarul is elérhető, és az ára is olyan, amit bárki meg tud engedi magának, aki a fényképezéssel foglalkozik. Ez konkrétan havi 2-3eFt összeget jelent, amiért folyamatos frissítéssel együtt megkapod a Lightroomot és a Photoshopot.

Busa Zoltán

2015-01-19 15:41:47

Szia Krisztián!
Láttam a youtbe oldalán egy olyan programot, ami képes az egy pl. virágról készült macro sorozat képek éles részeit egyesíteni, és ezáltal egy egész képet alkotni, ami minden részletében éles lesz. Gondolom ez a program egyéb kép szerkesztésére is alkalmas lehet…. Szeretnék egy ilyen programot szerezni. Tudnál e nekem ajánlani ilyen progit, ami használata viszonylag egyszerű? Nem volna hátrány a Magyar nyelv. Válaszodat, és segítségedet köszönöm! További szép napot: Zoltán

Tóth Zsolt

2013-04-18 22:03:41

Köszönöm,megnézem:

Domonkos Rico

2013-04-09 14:31:18

Leginkább a monitorban használt panel típusa (TN vs. IPS) fogja eldönteni a színhűséget.
Az olcsóbb monitorokban TN panel van, amiben még a 16.7M szín elérése is ditheringen keresztül valósul meg. A drágább, IPS paneles képernyők már általában az sRGB színtér (gamut) 98-99%-át lefedik (Adobe RGB esetén ez a szám kb. 80-85%).
Ezek a monitorok 150ezer forintnál indulnak, csillagos ég a határ.

De ez még mind kevés, ha színhűséget akarsz a fényképezéstől a nyomtatásig, akkor kalibrálnod a rendszeredet, a fényképezőgéped fehéregyensúlyától (erre egy nagyon jó eszköz a Color Checker Passport: http://xritephoto.com/ph_product_overview.aspx?id=1257) a videokártya+monitor kombóig (mondjuk ezzel: http://spyder.datacolor.com/portfolio-view/spyder4elite/)
Remélem tudtam segíteni. Szép fényeket! Rico

Tóth Zsolt

2013-04-08 18:58:18

Milyen számítógép konfigurációra van szükség a fényképek,helyes megjelenítéséhez,videókártya,monitor ilyesmi,a színhűség,a színmódok 100%-os lefedettségéhez?

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább