Nagyformátumú fényképezés

Fórum » Professzionális fényképezés » Nagyformátumú fényképezés
Létrehozta: Aranyi Zoltán
Szalay Krisztián

2014-09-06 12:15:44

Most néztem meg jobban a technikai adatokat. A belinkelt videón Kodak Tri-X Pan Professional síkfilmre dolgozik a fotós, aminek 1990-ben lejárt a szavatossága. A videó alatt ott van a technikai leírásokban. Érdekes, hogy mit bír.

Szalay Krisztián

2014-09-06 12:06:02

Ez aztán az életérzés! :)

Az azért mekkora már, hogy 20x25 cm méretű síkfilmre dolgozik, majd azt kontaktolja egy az egyben fotópapírra. Micsoda részletgazdagság lehet azon a képen. Ekkora képrögzítő felületnek jelenleg nincs digitális párja, és valószín, hogy egy jó ideig nem is lesz. De nem csak a képminőségről van szó. Abban a képben benne van az alkotói munka, a fényképezés szeretete. Na, meg persze a hozzáértés.

Köszönöm, hogy belinkelted, és remélem sokakat megérint a dolog!

Aranyi Zoltán

2014-09-05 08:34:08

Az igazi fotóst mindig is magával ragadja a régi technológiák alkalmazása, főleg ma amikor már boldog boldogtalan a digitális korszak előnyeit élvezi. Természetesen én is, és nagyon szeretem, csak hiányolom belőle azt a büntetést amit az analóg filmes korszaknál egy rosszul beállított gép eredményezett egy képen.

A digitális gépek a következő képen működnek, beállítod a gépet csinálsz egy képet megnézed az LCD-n majd látod, hogy mégsem olyan jó, csinálok egy újat másik beállítással. Megvan a hibázás lehetősége.

Sok képet látok, követek nagy fotósokat, akik minőségi munkát adnak ki a kezükből. Ugyanakkor az igazi fotós értékek amit a linkelt videón csodálhatnak meg a fotózás szerelmesei. Mára pont emiatt az engedékeny technológia miatt elveszni látszik. Remélem sokakat lenyűgöz, és magával ragad ez a 3 és fél perc, ahol többek közt a Photoshop analóg változatával is találkozhatunk.

http://vimeo.com/85624759

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább