DSLR videó

Fórum » Professzionális fényképezés » DSLR videó
Létrehozta: Busa Zoltán
Szalay Krisztián

2015-08-07 11:58:15

Kedves Róbert!

Mindegyik fókuszálásnak megvan a maga szerepe. Követő fókuszt akkor szoktak használni, ha a téma mozog és szükségessé teszi a fókusztáv módosítását. Az automata fókusz a mérőmezők alapján dolgozik, és egy átlagoló mérés alapján valahova beállítja a fókusztávolságot. A manuális fókuszálást a legjobb megoldás, de gyakorlat kell hozzá, hogy mindig arra a pontra állítsd az élességet, amit élesen szeretnél látni. Azt javaslom, hogy mindegyiket próbálgasd, tapasztald meg, hogy mit tudnak. Ebből tanulod a legtöbbet.

Nyúl Róbert

2015-08-02 21:49:36

Kedves Krisztián!
Mostanában vettem egy D3200-as Nikont. Ez az első tükörreflexes gépen. Több problémával küzdök még a használata terén (ezért is iratkoztam fel a könyvedre, ha megjelenik), de az egyik fő gonodm az a videózás. Tudnál esetleg néhány tanácsot adni, hogy milyen beállításokat alkalmazzak? Gondolok itt például a fókuszálásra is, hogy automatikus motoros, folyamatos motoros vagy esetleg manuálist használjak. A videóm témái főleg kutyák és gyermekek lennének. Segítséged előre is köszönöm. Üdv, Nyúl Róbert

Szalay Krisztián

2015-04-17 14:13:31

Szia Zoltán!
Nyitottam egy új topikot a DSLR videózásnak, mert úgy látom, hogy ez a téma egyre gyakrabban fel fog merülni. Ide raktam át a bejegyzésedet is. A felhasználói programokon kívül vezérlőprogramot (drivert) telepítettél fel? Ismeretlen eszközként felismeri a géped?

Busa Zoltán

2015-04-16 15:20:41

Üdv, kedves Krisztián!
Lenne egy kérdésem, de nem tudom pontosan ide tartozik e vagy másik fórumba. Szeretnék olyan videó bemutatót készíteni a Nikon D3300 gépemmel, amiben a videó felvételen kívül képek is lennének. Ezen a videóbemutatón kisebb dísztárgyakat mutatnék be az érdeklődőknek, és elmondani róluk amit érdemes tudni. Ezt megtűzdelném, fotókkal is. A problémám az, hogy sehogy nem tudom rákapcsolni a laptopomra a fényképező masinámat, a számítógépem nem ismeri fel mint videó eszköz. Van USB kábelem is, és HDMI kábelem is, mid a kettőt támogatja a számítógépem és persze a Nikon is. Rátelepítettem az ajánlott View Nx2 programot is. (A laptopon Win7 fut és azon belül van PowerDirector, ami elvileg erre jó, és anno jó is volt a kazettás digitális videó kamerámmal.) A számítógépem mégsem érzékeli mint élő kamerát. Kedves Krisztián, hogyan szokták ezt csinálni? Van erre egy speciális progi? Válaszodat köszönöm, és elnézést ha nem szorosan illeszkedik a profilodba. Üdv: Zoltán

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább