Fórum / Professzionális fényképezés / DSLR videó

DSLR videó

Létrehozta: Busa Zoltán4 hozzászólás

Szalay Krisztián

Kedves Róbert!

Mindegyik fókuszálásnak megvan a maga szerepe. Követő fókuszt akkor szoktak használni, ha a téma mozog és szükségessé teszi a fókusztáv módosítását. Az automata fókusz a mérőmezők alapján dolgozik, és egy átlagoló mérés alapján valahova beállítja a fókusztávolságot. A manuális fókuszálást a legjobb megoldás, de gyakorlat kell hozzá, hogy mindig arra a pontra állítsd az élességet, amit élesen szeretnél látni. Azt javaslom, hogy mindegyiket próbálgasd, tapasztald meg, hogy mit tudnak. Ebből tanulod a legtöbbet.

2015-08-07 11:58:15 • Szalay Krisztián

Nyúl Róbert

Kedves Krisztián!
Mostanában vettem egy D3200-as Nikont. Ez az első tükörreflexes gépen. Több problémával küzdök még a használata terén (ezért is iratkoztam fel a könyvedre, ha megjelenik), de az egyik fő gonodm az a videózás. Tudnál esetleg néhány tanácsot adni, hogy milyen beállításokat alkalmazzak? Gondolok itt például a fókuszálásra is, hogy automatikus motoros, folyamatos motoros vagy esetleg manuálist használjak. A videóm témái főleg kutyák és gyermekek lennének. Segítséged előre is köszönöm. Üdv, Nyúl Róbert

2015-08-02 21:49:36 • Nyúl Róbert

Szalay Krisztián

Szia Zoltán!
Nyitottam egy új topikot a DSLR videózásnak, mert úgy látom, hogy ez a téma egyre gyakrabban fel fog merülni. Ide raktam át a bejegyzésedet is. A felhasználói programokon kívül vezérlőprogramot (drivert) telepítettél fel? Ismeretlen eszközként felismeri a géped?

2015-04-17 14:13:31 • Szalay Krisztián

Busa Zoltán

Üdv, kedves Krisztián!
Lenne egy kérdésem, de nem tudom pontosan ide tartozik e vagy másik fórumba. Szeretnék olyan videó bemutatót készíteni a Nikon D3300 gépemmel, amiben a videó felvételen kívül képek is lennének. Ezen a videóbemutatón kisebb dísztárgyakat mutatnék be az érdeklődőknek, és elmondani róluk amit érdemes tudni. Ezt megtűzdelném, fotókkal is. A problémám az, hogy sehogy nem tudom rákapcsolni a laptopomra a fényképező masinámat, a számítógépem nem ismeri fel mint videó eszköz. Van USB kábelem is, és HDMI kábelem is, mid a kettőt támogatja a számítógépem és persze a Nikon is. Rátelepítettem az ajánlott View Nx2 programot is. (A laptopon Win7 fut és azon belül van PowerDirector, ami elvileg erre jó, és anno jó is volt a kazettás digitális videó kamerámmal.) A számítógépem mégsem érzékeli mint élő kamerát. Kedves Krisztián, hogyan szokták ezt csinálni? Van erre egy speciális progi? Válaszodat köszönöm, és elnézést ha nem szorosan illeszkedik a profilodba. Üdv: Zoltán

2015-04-16 15:20:41 • Busa Zoltán

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató