Közép- illetve nagyformátum

Fórum » Professzionális fényképezés » Közép- illetve nagyformátum
Létrehozta: Oláh Péter
Szalay Krisztián

2016-06-14 07:57:13

Kedves Péter!

Nagyon örülök neki, hogy felhoztad a témát! A napokban a facebookon elém került ez a projekt, szemeztem vele én is. Kettős érzésem van a kameráról. Egyrészt a mobilitás garantáltan a precizitás rovására megy. Gondolok arra, hogy amíg egy nagyformátumú szerkezetnél precízen állíthatod az előlapot és a hátfalat, van masszív tartása a szerkezetnek, addig ennél a cuccnál nem biztos, hogy ez így lesz. Remélem tévedek és a mobil kivitel ellenére ugyanolyan jól használható szerkezet lesz. Kimondottan a fókuszálásra gondolok, mert az nagyformátumnál az előlap vagy a hátlap eltolásával lehetséges.

Ami pedig az alkotott kép minőségét illeti, kizárólag a nyersanyagon és az optikán múlik. Ha tehát megoldott a precíz fókuszálás, akkor biztosan jó lesz az eszköz. Kíváncsian várom én is.

Ami pedig a képzés részét illeti, utána fogok nézni, mert engem is érint a dolog. Addig is, ha bármilyen infód van, szívesen veszem! :)

Oláh Péter

2016-06-13 14:22:04

Kedves Krisztián,

Eddig sajnos csak egyetlen órádra jutottam el, de ott is elég sokat beszélgettünk az analóg- illetve a nagy/középformátumú fotózásról, ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni párat - bocs a teljesen laikus, kezdő kérdésekért… :)

- A Kickstarteren olvastam erről a projektről: http://mercurycamera.com/

Érdekes lehet ez egy kezdőnek…? (Kezdő vagyok, de csak ebben a “formátumban”) Tényleg olyan jó, mint amilyennek hirdetik? Sok mindent kell majd még vásárolni hozzá, de úgy tűnik, jól variálható és egy használt objektívvel akár még megfizethető is lenne…

- Hol lehet ilyen technikával ismerkedni…? Van erre valamilyen ötleted?

- Van az ilyen közép- vagy nagyformátumú gépeknek digitális “változata”?

Bocs, itt abba is hagyom, mert vagy 100 kérdésem van még, de nem akarlak elárasztani… :)

Előre is köszönöm!!!!
Péter

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább