Profi állvány és állványfej

Fórum » Professzionális fényképezés » Profi állvány és állványfej
Létrehozta: Meszlényi Dávid
Szalay Krisztián

2017-05-24 13:00:33

Szia Dávid!

Portrézni nem biztos, hogy 3D fejjel a legjobb. Igaz, hogy precízebben állítható mint a gömbfej, ugyanakkor macerásabb is, ha egyszerre több tengelyt is érint a beállítás. Viszont tárgyakhoz, makróhoz, műszaki jellegű képekhez valóban jobb a 3D fej.

Tizenvalahány éve vettem egy Manfrotto szettet 3D fejjel, és abszolút hozta, amit elvártam tőle. Stabil, a fej rögzítőcsavarjaival könnyen lehet oldani és szorítani. Amit bátran javasolnék neked (bár nem olcsó), az az XPro Geared fej, és persze a hozzávaló lábak. 4 kg-ot tud megtartani stabilan.

Meszlényi Dávid

2017-05-23 22:08:54

Szia Krisztián!

Nos full frame vázakra gondolok, bár az objektív meghatározóbb súly szempontjából, legalábbis eddigi tapasztalataim szerint.

3D fej és olyat amely rendelkezik "finom" állíthatósággal (tehát ne olyan legyen, hogy kitekerem a kart vagy rögzítőt és elcsúszik az egész beállításom, akkor is ha csak egy picit szeretnék jobbra vagy balra esetleg le-fel állítani). Portré és tárgy is. Nem egyáltalán nem fontos számomra a hordozhatóság.

Szalay Krisztián

2017-05-23 11:32:00

Szia Dávid!

Elég széles a skála. Ahogy írod, az a lényeg, hogy masszív legyen az állvány. Ez pedig függ attól, hogy mekkora tömegű gépet kell megtartania. Milyen fejet részesítesz előnyben? Gömbfejet? 3D fejet? Milyen témához szeretnéd elsősorban? Portré? Tárgy? Fontos a hordozhatóság?

Meszlényi Dávid

2017-05-22 20:12:21

Üdv!

A kérdésem a következő lenne. Melyik az a már professzionális felhasználásra is alkalmas állvány egy stúdióba ami elég masszív. Illetve egy vele kompatibilis finoman is állítható állványfej?

Mindenki véleményét, tapasztalatát szívesen meghallgatnám.

Előre is köszönöm.

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább