Fórum / Professzionális fényképezés / Profi állvány és állványfej

Profi állvány és állványfej

Létrehozta: Meszlényi Dávid4 hozzászólás

Szalay Krisztián

Szia Dávid!

Portrézni nem biztos, hogy 3D fejjel a legjobb. Igaz, hogy precízebben állítható mint a gömbfej, ugyanakkor macerásabb is, ha egyszerre több tengelyt is érint a beállítás. Viszont tárgyakhoz, makróhoz, műszaki jellegű képekhez valóban jobb a 3D fej.

Tizenvalahány éve vettem egy Manfrotto szettet 3D fejjel, és abszolút hozta, amit elvártam tőle. Stabil, a fej rögzítőcsavarjaival könnyen lehet oldani és szorítani. Amit bátran javasolnék neked (bár nem olcsó), az az XPro Geared fej, és persze a hozzávaló lábak. 4 kg-ot tud megtartani stabilan.

2017-05-24 13:00:33 • Szalay Krisztián

Meszlényi Dávid

Szia Krisztián!

Nos full frame vázakra gondolok, bár az objektív meghatározóbb súly szempontjából, legalábbis eddigi tapasztalataim szerint.

3D fej és olyat amely rendelkezik "finom" állíthatósággal (tehát ne olyan legyen, hogy kitekerem a kart vagy rögzítőt és elcsúszik az egész beállításom, akkor is ha csak egy picit szeretnék jobbra vagy balra esetleg le-fel állítani). Portré és tárgy is. Nem egyáltalán nem fontos számomra a hordozhatóság.

2017-05-23 22:08:54 • Meszlényi Dávid

Szalay Krisztián

Szia Dávid!

Elég széles a skála. Ahogy írod, az a lényeg, hogy masszív legyen az állvány. Ez pedig függ attól, hogy mekkora tömegű gépet kell megtartania. Milyen fejet részesítesz előnyben? Gömbfejet? 3D fejet? Milyen témához szeretnéd elsősorban? Portré? Tárgy? Fontos a hordozhatóság?

2017-05-23 11:32:00 • Szalay Krisztián

Meszlényi Dávid

Üdv!

A kérdésem a következő lenne. Melyik az a már professzionális felhasználásra is alkalmas állvány egy stúdióba ami elég masszív. Illetve egy vele kompatibilis finoman is állítható állványfej?

Mindenki véleményét, tapasztalatát szívesen meghallgatnám.

Előre is köszönöm.

2017-05-22 20:12:21 • Meszlényi Dávid

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató