Fórum / A honlappal kapcsolatos témák / Fotótippek

Fotótippek

Létrehozta: Juhász Noémi14 hozzászólás

Szalay Krisztián

Kedves Géza! Először is gratulálok a kicsikhez! Nemsokára eljön a fotózás ideje is, érzem. ;) Köszönöm a jókívánságokat, és viszont kívánok nagyon sikeres és boldog új évet! No, meg jó böngészést a honlapon!

2016-01-08 08:16:22 • Szalay Krisztián

Porubszky Géza

Kedves Krisztián!
Most töltöttem le az összes tippet pdf-ben, nagyon tetszenek, érthető, jó anyag. Köszönöm!
Én egy örök kezdő, amatőr vagyok, időm is kevés, kb 8 hónapja nem is vettem elő a Pentax K20D-met, mert macerás az egész, elég volt a kis kompakt a két kicsi mellett.
Kicsit bedöntöttek a kicsik, aludni sincs sok időm miattuk, de hát most más az életem fókusza apaként…
Azért lassan feltápászkodom a padlóról, cuccom van, csak motiváció kéne, meg több rutin.
BUÉK ezúton is!

Üdv.:
Porubszky Géza

2016-01-07 20:33:30 • Porubszky Géza

Szalay Krisztián

Szia Tibor! Nagyon szívesen, és örülök neki, hogy sikerült megnyitnod, és annak meg pláne örülök, hogy tetszenek az anyagok! Használd egészséggel! :)

2015-03-12 21:50:10 • Szalay Krisztián

Morvay Tibor

Szia Krisztián.
Köszönöm szépen így már sikerült megnéznem a pdf-ket. Fogalmam sincs, hogy mi lehetett a baj.
Nagyon jó kis anyagok, érthető, világosan fogalmaz. Tetszik.
Már végig is olvastam őket.

Köszönöm mégegyszer. :)
További kellemes napot.
Üdv Tibor

2015-03-12 14:59:05 • Morvay Tibor

Szalay Krisztián

Szia Tibor!

Nagyon szépen köszönöm a megtiszteltetést, hogy ekkora az érdeklődésed a munkáim iránt! Kipróbáltam, nálam működik a dolog. Őszintén szólva lövésem nincs, hogy mi lehet a gond. Átküldöm a címedre az eredeti PDF-eket, hátha nagyobb sikerrel jársz.

A könyvről pedig heteken belül küldöm az értesítőt. :)

Üdv,
Krisztián

2015-03-06 20:08:50 • Szalay Krisztián

Morvay Tibor

Szia Krisztián.
Szerettem volna letölteni a 101 fotótipped néhàny részét. Vagyis sikerült is, de nekem valamiért nem nyitja meg sem a tablett, sem a számítógépem. Van erre alkalmas programom, de mindegyik azt írja, hogy hibás fájl.
Nem tudom mi lehet, mert nagyon érdekelne. Esetleg más is tapasztalt ilyen jelenséget?

Várom már a könyved megjelenését is. Feliratkoztam, türelmesen várok. (Na jó bevallom türelmetlen vagyok :) )
Üdvözlettel: Tibor

2015-03-06 14:35:30 • Morvay Tibor

Szalay Krisztián

Szia Zoltán!

Nagyon örülök neki, hogy ilyen hatása volt a tippeknek és köszönöm a megtiszteltetést! Az eredeti levélküldős koncepció valóban emberközelibb volt, de mivel túlnőtte magát a dolog, így szükséges volt néhány változtatás. A kezdeti pár száz fős email küldést még bírta a szolgáltató szervere, de ez már így ebben a formában nem működik. Mivel ingyenes szolgáltatásról van szó, ez így ebben a formában nem teszi lehetővé, hogy akár saját, akár bérelt szerveren fusson a cucc. Ahhoz még kicsi vagyok. :) Ha indokolt lesz ugrani egy nagyobbat technikailag, akkor elképzelhető, hogy visszaáll az eredeti rend.

Mindenképpen lesz folytatás, hiszen a tippeknek csak egy részük van fenn, egy csomó még az asztal fiókjában pihen, várja a feltöltést. Nagyon sok tervem van még. Hónapok óta folyik a háttérben a könyvre épülő tanfolyam kidolgozása. Ez van most műsoron. Amint ez elkészült és nyilvános lesz, ismét nekiállok a tippeknek, a honlap komfortosításának, és az élő közösségi programok szervezésének.

Hamarosan viszont adok nyilvános életjelet, hogy megtörjem a csendet. :)

2013-04-27 05:09:26 • Szalay Krisztián

Balotai Zoltán

Szia Krisztián,
Minden tiszteletem és elismerésem a tiéd a fotó tippek kapcsán. Engem hosszú évek kihagyása után a te tipp sorozatod indított el újra a fotózás útján. Jónéhány technikát kipróbáltam, másokat készség szintjén el is sajátítottam ezek közül. Megjelenési formáját tekintve számomra is szimpatikusabb volt eredeti formájában, ami rövidebb volt és csak egy konkrét kérdésre adott válaszokat, de értem és elfogadom a koncepciódat a tovább ajánlások kapcsán, ami az eredeti verzió szerint ellehetetlenítette volna a kis ismeretségi körrel rendelkező olvasóközönséget.
Azonban egy kérdéssel is szeretnélek bombázni, amit esetleg már máshol, mástól is megkaptál; mikor lesz folytatás? Én mar nagyon várom, mindig nagy érdeklődéssel olvastam az írásaidat.
Tisztelettel.
Balotai Zoltán

2013-04-26 21:41:55 • Balotai Zoltán

Szalay Krisztián

Katinka, köszönöm szépen! Noémi valószínűleg nem a letöltött fájl méretére gondol, hanem arra a procedúrára, ami a letöltéssel jár együtt. Bejelentkezni, ajánlani, majd letölteni. Természetesen megértem, hogy ez nehézkes, azonban nekem ez az egyik legnagyobb segítség cserébe a munkámért. Azért találtam ezt ki, hogy a befektetett munka valamennyire megtérüljön azzal, hogy egyre többen és többen ismernek meg.

Augusztus vége van. Kerek egy év munkája fekszik a Fotótippekben. Nagyon nem mindegy, hogy ezt néhány ember kedvtelésére csinálom, vagy több száz, illetve most már több ezer érdeklődőért. Megírom az anyagokat a legjobb tudásom alapján, készítek neki egy minőségi megjelenést, majd ezt egy ajánlásért bárkinek odaadom. Szerintem korrekt ajánlatot nyújtok. :)

2012-08-22 07:21:43 • Szalay Krisztián

Krisztánovics Katinka

Ugyan Krisztián!
Ne foglalkozz irreleváns véleményalkotókkal! :) Ha olyan régóta követné a fotótippeket, mint mi, többek, talán megbecsülné... Nekem is elfér a gépemen, bármilyen mennyiségben el fog férni! :)) A munkád több, mint korrekt ajánlat! Van elképzelésem róla, hogy mennyi időt vesz igénybe, már ezért is megbecsülöm…nem vagyunk egyformák, viszont mi vagyunk többen! :))

2012-08-21 23:46:57 • Krisztánovics Katinka

Szalay Krisztián

Köszönöm Sándor! Noémi, mindenkinek nem tudok a kedvében járni. Úgy gondolom, hogy így is elég komoly mennyiségű anyagot teszek közzé ingyen. Meg is tarthatnám magamnak, vagy árulhatnám pénzért. Ami pedig a mennyiségét illeti, még több is lesz mint 101. Ahogyan a letölthető anyagok főoldalán is írtam, 12 részbe van sűrítve a 101 tipp, aminek az első három része tölthető le jelen pillanatban. Nemsokára jön a következő. Szerintem több mint korrekt ajánlat részemről.

2012-08-21 12:44:25 • Szalay Krisztián

Supák Sándor

Idézném a fotótippek kezdőlapját:

"Létezett korábban egy e-mail sorozat, ami heti két alkalommal került kiküldésre az érdeklődőknek. Ez volt a 101 Fotótipp. Pár hónap alatt több ezren iratkoztak fel erre a tippsorozatra. A visszajelzések alapján ez az egész egy új ruhát kapott és jelentős átalakuláson ment keresztül. Az összes tippet rendszereztem, 12 fő részre osztottam és kiegészítettem a mégjobb érthetőség kedvéért. Az első három rész már letölthető és nemsokára következik a többi fejezet is. A Fotótippek az új formájukban is ingyenesek, ahogyan ezt annak idején megígértem."

2012-08-21 11:20:58 • Supák Sándor

Supák Sándor

Az én gépemen elfér a letöltés után, és ki is tudom nyomtatni :D
Tényleg nincs 101, de valószínűleg lesz még pár fotótipp kiadvány! :)

2012-08-21 11:18:18 • Supák Sándor

Juhász Noémi

Sokkal jobb lenne szerintem ha a fotótippekhez nem kéne töltögetni és szerintem amit letöltünk sincsen 101 darab tipp.

2012-08-21 10:35:50 • Juhász Noémi

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató