A Képértékelőbe feltöltött fotók elutasításának okai

Fórum » A honlappal kapcsolatos témák » A Képértékelőbe feltöltött fotók elutasításának okai
Létrehozta: Szalay Krisztián
Szalay Krisztián

2014-04-01 09:04:24

Sajnálattal azt tapasztalom, hogy nagyon sokan nem olvassák el a feltöltésre vonatkozó szabályokat, és így olyan képek kerülnek feltöltésre, amelyek nem felelnek meg egy vagy több szempontból sem.

A leggyakoribb jelenség az, amikor a kép amúgy jó lenne, de keretet adnak a képnek, vagy túl nagy vízjelet, esetleg ízléstelenül utómunkálják. Azokat a képeket sem tudom elfogadni, amelyek oldalra fektetve kerülnek feltöltésre. Hiába jó egy kép, ha virág, méhecske (és most már a pillangót is bele fogom írni) van rajta. Annyi van belőlük, hogy nem értékelek ki többet ezekből a témákból. Természetesen azok is az elutasítandó képek közé tartoznak, amelyek nem ütik meg a minimális technikai színvonalat.

Mielőtt nekiállsz feltölteni, kérlek, olvasd el a szabályokat részletesen! Köszi!

Szalay Krisztián

2012-10-14 15:52:01

Ha szoktad nézegetni a Képértékelőt, bizonyára tapasztaltad, hogy egyre magasabb színvonalú képek kerülnek feltöltésre. Itt az ideje, hogy a mércét tovább emeljem. Mostantól csak azokat a képeket fogom kiértékelni, amik a legmagasabb színvonalat képviselik. Ez egyben azt is jelenti, hogy egyre több lesz az elutasítás is. Ez természetesen nem pofára megy, vagy haveri alapon. A képeket értékeljük, és nem a kép készítőjét.

Tehát az elutasításból feleslegesen ne csináljunk lelki kérdést.

Szalay Krisztián

2012-05-05 10:36:39

Sokan kérdezik, hogy miért utasítom el a fényképet, amit feltöltenek a Képértékelőbe. Mivel nincs módom mindenkinek részletesen ecsetelni az okokat, ezért itt adok rá részletes választ.

Az elutasítás leggyakrabban azért történik, mert a feltöltött fénykép nem felel meg az alapvető minőségi követelményeknek. Az egész értékelés nyilvános. Nem szeretnék senkinek sem kellemetlenséget okozni azzal, hogy csak negatívumot írok, és kár lenne elmondani, hogy mennyire jó, hiszen ezzel önmagunkat csapjuk be. Tehát jobb, ha a színvonalon aluli kép meg sem jelenik.

Ha már a színvonalnál tartunk, érdemes megjegyezni, hogy egyre jobb képek kerülnek be, tehát az alapvető minőségi elvárás is ezzel arányban emelkedik.

Az elutasítás másik oka lehet, hogy ellenkezik a Képfeltöltési Szabályzat pontjaival. Ezt külön nem ragoznám, a szabályzat elég egyértelműen kommunikálja, hogy milyen képet tölts fel és milyet ne.

Gyakran előfordul, hogy olyan képeket kapok, amik ugyan nagyon szépek és minden szempontból megfelelőek, azonban témáját tekintve annyi hasonló van már fenn, hogy felesleges továbbiakat feltölteni. Ilyenek a naplementés sziluettképek, a virágok méhecskével vagy anélkül, és még sorolhatnám. Ráadásul értékelésként mindegyikhez odaírhatnám ugyanazt, aminek nem lenne semmi értelme.

A Képértékelő elsődleges célja, hogy a feltöltött képek pozitívumaiból és negatívumaiból tanulni lehessen. Nem csak a kép készítőjének, hanem mindenkinek, akit ez érdekel. Tehát érdemes végignézni a képeket, elolvasni az értékelést és a hozzászólásokat, és levonni a tanulságot.

A képértékelés egy közösségi tevékenység. Az egy dolog, hogy mindegyik elfogadott képhez írok értékelést, de ott van a hozzászólási lehetőség is. Nyugodtan elmondhatod bármelyik fotónál a véleményed, észrevételed, meglátásod. Ha otthon a családnak mutatod meg a képeidet, valószínűleg csak dicséretet fogsz hallani. Tudom, hogy ez kedves a májadnak, de nem ebből fogsz tanulni, hanem a tényleges értékelésből. De nem csak Te, hanem mások is. Tehát ezért jó az, ha közösen értékeljük a képeket.

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább