Ötletek a Képértékelőhöz

Fórum » A honlappal kapcsolatos témák » Ötletek a Képértékelőhöz
Létrehozta: Kosina Zoltán
Szalay Krisztián

2017-01-18 13:00:25

Szia Tünde!

Nagyon bízom benne, hogy két héten belül készen leszek az új honlappal, amin már elérhető lesz a Képértékelő is. Azért zártam le, mert képtelen lennék utolérni magam. Amint elkészültem a programozással, az kapja a főszerepet.

Addig egy kis türelmet kérek szépen! :)

Bogya Tünde

2017-01-17 20:39:25

Szia Krisztián!
Mikor lehet újra képeket feltölteni a képértékelőbe?
Köszönöm,
Tünde.

Szalay Krisztián

2017-01-03 08:23:38

Kedves Lujza!

Természetesen, mindent meg tudunk oldani. Ehhez azonban kérem egy kis türelmed, mert mélyebben bele kell nyúlnunk a honlapba a visszamenőleges törléshez. Ha nem vagyok indiszkrét, elárulod, hogy mi az új irány?

Nényei Lujza

2017-01-03 00:26:56

Kedves Krisztián! Mivel teljesen új irányt vettem a fotózásban, ha lehet, szeretném letörölni az eddig feltöltött képeimet - amiknek az értékelésével természetesen nagyon sokat segítettél. van erre lehetőség? köszönöm előre is!

Parsberg Erich

2013-10-31 14:13:16

Ok.Értettem.

Szalay Krisztián

2013-10-29 14:09:16

Azért kell regényt írni a képekhez, mert nekem is regényt kell írnom értékelésként. Szeretném, ha a kép feltöltője is kivenné a részét a munkából azzal, hogy leírja, hogy mit szeretett volna megcsinálni, vagy egyáltalán hogyan csinálta. Mielőtt nem kértem leírást, sokan csak feltöltötték, aztán írjak róla azt, amit gondolok. Egy ideig még ez elment, de mivel már csak saját magam ismételném, így ennek nem látom értelmét. Ezért kell tehát a leírás.

Parsberg Erich

2013-10-29 12:49:10

Lehet,hogy csak engem zavar, de miért kell regényt írni a képekhez? A kiállításokon sem szeretem, amikor hosszan méltatják a dolgokat. Ha lehet javasolni, legyen lehetőség erre is meg arra is, így mindenki jól jár.

Szalay Krisztián

2013-06-21 00:01:43

Kedves László! Először is köszönöm az érdeklődést! Ez is mutatja, hogy van igény az értékelésre. Kettős a dolog, valamerre billenteni kellett a mérleget. Amikor elindult, adott volt egy átlagos színvonal, amin mentek az értékelések, majd egyre jobb képek kerültek fel. Van egy pont, ahol már nem tudok újat mondani a képekhez, ezért is tartom feleslegesnek, hogy sokszor ismételjem önmagam.

Általában elmondható, hogy van egy tucat hiba, ami gyakran előfordul a képeken. Ezeket már nagyon sokszor leírtam, így ha valaki visszafelé lapoz a képek között, láthatja ezeket és tud belőle tanulni. Arra szoktam figyelni, hogy ha olyan kép érkezik be, ami valamilyen szempontból új, azt kiértékelem akkor is, ha nem hozza a magasabb színvonalat.

Az a célom, hogy ne ezrével kerüljenek képek a Képértékelőbe, hanem áttekinthető legyen. Természetesen továbbra is fogok értékelni, és az, hogy ilyen sokáig nem nyúltam hozzá, az az én saram természetesen. Bízom benne, hogy ez a koncepció képes segítséget nyújtani azoknak, akiket érint a téma. Az észrevételeket pedig köszönöm!

Jenővári László

2013-06-20 23:09:19

Érdeklődöm, hogy a képértékelő miért nem frissül hónapok óta? Ennyi rossz feltöltött kép lenne?
Azt hittem a képértékelő azért jött létre, hogy tanítsa az amatőr fotóst helyes fényképezésre. Megdöbbentem azon, hogy egyre magasabbra kerül a mérce, ami azt jelenti, hogy kizárólag azoknak a képei kerülnek fel a képértékelőbe akiknek már semmiféle segítség nem kell mert annyira profik. Úgy érzem, a kritika építő jellegét veszíti el a színvonal magasra emelése, mert csupán a kitűnő, remek munkák és pozitív értékelések jutnak be a képértékelőbe. Ezek a képek már nem nagyon szorulnak javításra, viszont a lelkes amatőr kedvét teljesen elveszik, ha olyan levelet kap, hogy értékelhetetlen unalmas, sok van már ilyen címszóval.

Szalay Krisztián

2012-10-08 20:46:03

Mostantól mindenki nyomon követheti a saját profiljában az általa feltöltött fényképek aktuális helyzetét, azaz, hogy melyik kép lett kiértékelve és melyik van folyamatban. Tehát érdemes belépni, és a profilban a Képértékelő menüpontra kattintani bal oldalon.

Annyi változás várható nemsokára, hogy limitálni fogom a havonta feltölthető képek számát személyenként. Ennek az az oka, hogy rengeteg a kép, és nem győzöm. Az elkövetkezendő napokat arra szánom, hogy kiértékeljem az összes képet, ami már jó ideje várakozik, utána viszont naprakészen lesz tartva a Képértékelő, és a várakozási idő egy-egy értékelésre minimálisra fog csökkenni.

Minden kezdet nehéz, ugye…

Szalay Krisztián

2012-06-24 15:55:51

Kedves Zsófi! A legjobb helyre írtad az üzeneted, amit nagyon szépen köszönök! :)
Igen, a Képértékelőnek pont az a célja, hogy bárki hozzászólhat a képekhez, elmondhatja észrevételét, javaslatát. A feltöltött képeidet láttam, nagyon szépek, és a napokban megtörténik a kiértékelés is.

Kotlár Zsófia

2012-06-24 15:09:12

Kedves Krisztián,

nem találtam jobb helyet, ahová le tudnám jegyezni köszönetemet az oldalért.
Remek, hogy nem csak a család, de mások is láthatják, értékelhetik a fotókat. Két éve ugyan végeztem egy tanfolyamot, de azóta kevés lehetőségem van csak olyan embereknek megmutatni a képeimet, akik kommentálják is azokat.

Mivel most a két év számos, megítélésem szerint jobb képeit feltöltöttem, így sok munkád lesz :D De remélem elnyerik majd a Te tetszésedet is.

Még egyszer köszönöm!
Üdvözlettel:
Kotlár Zsófi

Szalay Krisztián

2012-06-24 09:40:29

Közben megnéztem a feltöltött képeidet. Profi munka egytől egyig. Ami pedig az utómunkát illeti, teljesen rendben van. Hamarosan kiértékelésre kerülnek. Köszönöm szépen a dicséretet, örülök, hogy tetszik az oldal. :)

Katona Vilmos

2012-06-23 22:49:57

Feltöltöttem őket,köszönöm.
Most volt időm jobban áttekinteni az oldalt és nagyon tetszik.Gratulálok hozzá!

Szalay Krisztián

2012-06-23 19:49:02

Szia Vilmos! Nyilvánvalóan az utómunka is része a fényképnek. Azért írtam ki, hogy lehetőleg kerüljük a Photoshoppal vagy más képfeldolgozó programmal való műveleteket, hogy ne az domináljon. Elvégre a fotót értékeljük, illetve azt a folyamatot, ahogyan készül a fénykép. Természetesen azért nem ennyire sarkos a dolog, hiszen most is van fenn jónéhány ilyen kép. A lényeg, hogy ne legyen agyoneffektezve vagy összegányolva csúnyán. :) Töltsd fel nyugodtan, nézzük meg!

Katona Vilmos

2012-06-23 11:38:18

Szia Krisztián.
Bár nyomatékosan kéred hogy ne töltsünk fel a képértékelőbe photósoppal átalakított képeket,mégis lenne pár olyan képem amit szeretnék megmutatni és már belenyúltam.Az eredeti képek pedig már nincsenek meg.A kérdésem az lenne,hogy feltölthetem e ezeket vagy inkább ne? A jövőben igyekszem majd kevésbé átalakított képeket hozni.
Köszönettel:Katona Vilmos

Szalay Krisztián

2012-05-08 17:58:42

Zoltán, köszönöm az észrevételt. Elsőként azért is, mert Te vagy a Fórum első hozzászólója. :)
Az RSS-be nagyon beletrafáltál, éppen az van fejlesztés alatt. Illetve az is. RSS feliratkozási lehetőség többféle is lesz. Külön az egyes topikokhoz és összesítve is el lehet majd érni. Továbbá a Hírek, a Blog és a Képértékelő is megjelenik majd RSS csatornákon.

Jelen pillanatban a Fotótippek készülnek új formában, ami várhatóan napokon belül készen is lesz. Továbbá a Személyes profil fog úgy átalakulni és olyan funkciókkal bővülni, aminek igazán komoly haszna lesz. De ez egyenlőre legyen meglepi. :)

Egyébként én is nagyon kíváncsi vagyok mindenki véleményére, úgyhogy osztom Zoltán gondolatát. Szóljatok hozzá, hogy mi az ami pozitívum és mi az ami javításra szorul!

Kosina Zoltán

2012-05-08 14:26:09

Lehet, hogy ezeket említettem már korábban, de most akkor megteszem ismét, bővebben.
Jó lenne, ha a Képértékelő egyes képeiről tovább lehetne lépni az előző, vagy a soron következő képre anélkül, hogy visszalépnénk az albumba.
Mivel tényleg egyre több kép kerül fel, praktikus fejlesztés lenne, ha az albumban megjelenő képek számát tetszés szerint át lehetne állítani, akár 100 képre is, oldalanként.
Bár manapság már nem olyan népszerű, és a Facebook rajongói oldaladon való megosztásaid révén részben helyettesíthető is, szerintem jól jönne, ha valamilyen módon a Képértékelő frissítéseire is fel lehetne iratkozni. Én az RSS-t preferálom, de a hírleveles megoldás sem rossz.

Egyébként pedig a képek oldalának új elrendezése nagyon tetszik. A “...további képei” és a “Nézd meg ezeket a képeket is!” részek pedig pedig kifejezetten jók, éppen ezért izgatottan várom a további fejlesztéseket.
Ja és ha már fórumról van szó, kíváncsian várom, másnak milyen ötletei vannak az oldallal kapcsolatban. :)

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább