Fórum / A honlappal kapcsolatos témák / A Fotótippek új arca

A Fotótippek új arca

Létrehozta: Szalay Krisztián7 hozzászólás

Szalay Krisztián

Kedves Zoltán!

Először is nagyon szépen köszönöm, igazán jól esik az elismerés! Az ilyen jellegű visszajelzések erősítenek meg abban, hogy érdemes ezt csinálni. Két oldala van ennek az egésznek. Egyrészt imádom csinálni, főleg azért, mert tudom, hogy ebből rengetegen tudnak profitálni. Másrészt pedig reklám nekem. Lehet, hogy ezzel kissé illúzió romboló vagyok, de gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy én is pénzből élek, és amit csinálok az kőkeményen profit orientált. Viszont nem kell mindennek a pénzről szólnia. Nekem az kifejezetten jó érzés (és megtiszteltetés is), ha az írásaim alapján fejleszti valaki a saját tudását.

Ami pedig a beküldött képeket illeti, igen, tanulságos a történet. Látom, hogy mire érdemes összpontosítani, mely dolgokat kell még csiszolni, hogy egyre jobb és jobb legyen.

2012-07-14 11:33:13 • Szalay Krisztián

Soltész Zoltán

Kedves Krisztián!
Hálás vagyok, hogy az amatőrök mentora vagy és a szakmád iránti alázat és szeretet miatt adsz tanácsokat.Ma ebben az anyagias világban Te egy "csoda" vagy és bár senkit nem képviselek, de mind azok nevében szeretném Neked megköszönni amit értünk amatőrökért teszel és még tenni szándékozol ! Már lassan elmondhatjuk, hogy a Szalay Fotós Baráti Társaság tagjaivá lettünk. Remélem számodra is tanulságokkal szolgálnak a beküldött képek, melyek a maguk módján árulkodnak arról, mit kell még csiszolni a technikai ismereteken. További sikereket és sok örömöt kívánok a szakmádban eltöltendő évekhez ! Üdvözlettel: S. Zoltán

2012-07-14 10:52:58 • Soltész Zoltán

Szalay Krisztián

Kedves Ferenc! Köszönöm szépen a visszajelzést és jó fotózást kívánok!

2012-07-03 16:17:59 • Szalay Krisztián

Németh Ferenc

Köszönöm Krisztián, hogy benézhettem hozzád, és itt nézelődhetem, és okosságra is szert tehetek? Bár én profi soha nem leszek, de szeretek fotózni, és mindent mit lehet, le fotózni. Köszönöm a segítséged is előre is, és további jó munkát, fotózást mindenkinek! Üdv: Ferenc

2012-07-01 12:18:46 • Németh Ferenc

Szalay Krisztián

Nemsokára elérhető lesz az összes egyben. Nagyon bízom benne, hogy az átalakításoknak csak előnye lesz. Az elsődleges szempont az volt, hogy bármikor visszaolvasható legyen bármelyik tipp. Főleg akkor fontos ez, amikor korábbi tippre hivatkozom benne.

2012-05-22 15:20:08 • Szalay Krisztián

Tóth Henrietta

Igen, már hiányoztak a további tippek, kíváncsian várom a végeredményt! :)

2012-05-22 15:08:06 • Tóth Henrietta

Szalay Krisztián

Ha már feliratkoztál a FotóTippekre, akkor biztosan tapasztaltad, hogy az elmúlt hetekben nem kaptál egyetlen egy leckét sem. Ahogyan a legutolsó tippküldésnél írtam, a FotóTippek átalakításra kerültek.

Amikor elindítottam a 101 FotóTippet, arra gondoltam, hogy milyen praktikus lesz, ha heti két alkalommal küldök az érdeklődőknek fotózási tanácsokat. Önmagában ezzel még semmi probléma nem lett volna, viszont időközben szükségessé vált a tippek átstrukturálása a könnyebb érthetőség miatt. A másik oka az átalakításnak, hogy egyre többen kérték, hogy egyszerre juthassanak az összes tipphez. Eleinte ezt figyelmen kívül hagytam, de közben rájöttem, hogy valóban praktikusabb, ha az egész letölthető lesz egyszerre.

A Fotótippeket egységbe rendeztem, bővítettem jónéhányat a könnyebb érthetőségért, több képet tettem bele illusztrációként, és most ennek az egésznek a szerkesztése van folyamatban. Kicsit elszámítottam magam az idővel, azt hittem hamarabb elkészülhet, de nem így lett. Tehát most ezek a munkálatok folynak. Az elkészültéről levélben fogsz értesülni. Természetesen ugyanúgy ingyenes marad.

Ha már alkalmaztad valamelyik tippet, légy oly kedves, írd meg nekem ide a Fórumba, hogy hogyan ment a dolog, milyen lett az elkészült kép, és van-e érezhető különbség a korábbi képeid és a tipp alkalmazását követően készült képeid között! Köszi!

2012-05-22 10:39:28 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató