Milyen fényképezőgéppel érdemes a tanfolyamra jelentkezni?

Fórum » A honlappal kapcsolatos témák » Milyen fényképezőgéppel érdemes a tanfolyamra jelentkezni?
Létrehozta: Szalay Krisztián
Szalay Krisztián

2012-05-22 17:36:09

A fotós tanfolyamoknak az a célja, hogy gyakorlati tudást adjon a tanulónak. Az elméleti részeket gyakorlati feladatok követik, amiket el kell végezni és be is kell mutatni a produkciót.

A legszerencsésebb az, ha rendelkezel egy tükörreflexes géppel. Az már mindegy, hogy analóg (filmes) vagy digitális a gép. A lényeg, hogy manuálisan lehessen az expozíciós értékeket állítani. Fényrekeszt, fényérzékenységet, zársebességet, a fókuszt. Erre a kis automata gépek nem képesek, mivel nem ez a céljuk.

Ha nem elérhető számodra a digitális tükörreflexes gép, akkor néhány ezer Forintért vehetsz használtan filmes gépet is. Itt számolni kell a filmhívás költségével is, viszont ezt kompenzálja a gép filléres ára. Ráadásul, ha ezzel megtanulsz fényképezni, garantáltan érteni fogod, hogy mi a fényképezés. Ebben az esetben a filmet vagy a nagyított papírképet szkennelned kell és azt kell a lecke mellé csatolni.

Gyakori jelenség a FujiFinepix digitális gép. Nem igazán a csúcstechnológia képviselője, és erős túlzás lenne azt állítani, hogy olyan mintha tükörreflexes gép lenne, de ha nincs más, az is megteszi. Ezt a kategóriát bridge kameráknak nevezik. A bridge hidat jelent, és azt jelképezi, hogy ez a típus hidat képez az automata gépek és a tükörreflexes gépek között. Természetesen nem csak a Fuji gyárt ilyen kamerákat, csak ez a legelterjedtebb.

Összegezve a fentieket, ha nincs tükörreflexes géped, próbálj valahonnan szerezni egyet. Az már mindegy, hogy filmes vagy digitális, hiszen mindkettő tökéletes lesz a tanulás céljára.

Feliratkozás erre a témára
A hozzászólás csak a regisztrált felhasználóknak engedélyezett. Ha Te már regisztráltál, akkor lépj be a felhasználói neveddel és a jelszavaddal. Ha még nincs hozzáférésed, akkor regisztrálj, és küldök neked.Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább