Tavasz

Tavasz

Fotó: Domonkos Rico
Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Ha ránézünk a képre, valami egészen furcsát láthatunk. A tér látszólag tágas, a mélységélesség pedig csekély. Nagylátószögű objektív tágas teret hoz létre, rendkívül nagy mélységélességgel. A teleobjektív összenyomja a teret, és jelentősen kisebb a mélységélessége. Na, de akkor hogyan készült a kép? Nagylátószögű vagy teleobjektívvel?

Létezik egy fotográfiai eljárás, amit Brenizer módszernek neveznek. Az ötletgazdájáról, Ryan Brenizerről kapta az elnevezést. A technika lényege, hogy teleobjektívvel, kis mélységélességgel több expozícióból utólag számítógéppel összerakják a képet, így a tér jóval tágasabbnak tűnik, azonban a teleobjektív jellegzetességei is megmaradnak.

Tetszett Rico fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Domonkos Rico további képei

TiramisuCsendéletLÉGYottBudapest by NightRenitensHigh key tortaPaso DobleLonc (18)Találd ki, hogy ki vagyok, de nem ér lesni!Gyros pitában házilagKóstolóOuch!

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Domonkos Rico

2013-07-05 21:03:02

Azt gondolom erről a képről, hogy kúúúvajólett :)

Szalay Krisztián

2013-07-05 21:11:56

Csak szerényen! ;) Hány képből is raktad össze?

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Kisfiam
  • Mint a mesében
  • Borult a buli
  • Gemenc árnyai
  • Renitens
  • Víz-szintes tükröződés
  • Piros szirmok
  • Lassú társaság
  • A romlás virága