Pihenés egy Orchideán

Pihenés egy Orchideán

Fotó: Hankó Renáta

A kép egy Canon 600D fényképezőgéppel készült, fordított lencsét használva. A kép elkészítéséhez használt eszközök: orchidea, csepegtető, a háttér egy csomagolópapír amit egy tükörrel világítottam meg. A cseppre pedig egy csipetnyi csillámport szórtam.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Függetlenül attól, hogy egy mesterségesen kialakított téma képét látjuk, tökéletesen tükrözi az alkotó tudatosságát. Nem is fontos tudnunk, hogy konkrétan mit látunk, maga a kompozíció tökéletes. A megfordított optika tette lehetővé ennek a kis részletnek az ilyen arányú leképzését.

Tetszett Renáta fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Hankó Renáta további képei

GyermekévekPihenés egy OrchideánNyomás alatt

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Tóth Zsolt

2012-10-16 14:02:14

Szia Hogy lehet megfordítani az optikát?

Szalay Krisztián

2012-10-16 15:05:24

Először is szükség van egy úgynevezett fordítógyűrűre, ami lehetővé teszi, hogy az objektívet fordított helyzetben tudd a vázhoz (vagy egy másik objektívhez) rögzíteni. Tehát az optika "befelé néz" a gépbe. De erről Renáta biztosan többet tud neked mondani, hogy hogyan készítette a fenti képet.

Hankó Renáta

2012-10-16 19:35:33

Szia Tóth Zsolt, szívesen elárulom, hogy miként lehet megoldani a helyzetet költségmentesen. Ahogy mondta Szalay Krisztián, létezik ez az úgynevezett fordítógyűrű, ami végülis egy sima gumi keret ami lehetővé teszi a lencse fordított elhelyezését. Én személy szerint nem rendelkezem ilyen fordítógyűrűvel, csak úgy ahogy van odatartom a lencsét fordított helyzetben. A fordított lencsés trükknek az a hátránya, hogy nem lehet állítani a rekesz méretét (aperture) és a fókuszt is csak manuálisan lehet állítani. Az én technikám, hogy berakom a lencsét egy kívánt fókusztávolságra és magamat mozgatva közelebb vagy messzebb próbálom elkapni a helyes fókuszt. Ehhez türelem szükséges mindenképpen! Azonban az én költségmentes módszeremmel az a baj, hogy így a másik kezed is lekötődik. E mellett pedig a lencse eltávolításával por kerülhet a gépbe! Ezért nem ajánlatos ez a módszer. Remélem tudtam segítséget nyújtani.

Tóth Zsolt

2012-10-16 20:15:41

Köszönöm kedves Renáta,holnap ki is próbálom,nekem is Canon 600D van,éppen esős az idő,remélem nem kerül por a gépbe,aztán ha sikerül,beszerzek egy közgyűrűt is.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Let your light shine!
  • Láperdő
  • Napfelkelte a Duna-Dráva Nemzeti Parkban
  • Sejtelem
  • Műemlék
  • Száz út vár ránk
  • Ivókút
  • Aratás után
  • Mohakör
  • A vér hívó szava