Pihenés egy Orchideán

Hankó Renáta
Hankó Renáta

Pihenés egy Orchideán

A kép egy Canon 600D fényképezőgéppel készült, fordított lencsét használva. A kép elkészítéséhez használt eszközök: orchidea, csepegtető, a háttér egy csomagolópapír amit egy tükörrel világítottam meg. A cseppre pedig egy csipetnyi csillámport szórtam.

Értékelés

Függetlenül attól, hogy egy mesterségesen kialakított téma képét látjuk, tökéletesen tükrözi az alkotó tudatosságát. Nem is fontos tudnunk, hogy konkrétan mit látunk, maga a kompozíció tökéletes. A megfordított optika tette lehetővé ennek a kis részletnek az ilyen arányú leképzését.

Hozzászólások

Tóth Zsolt

Szia
Hogy lehet megfordítani az optikát?

2012-10-16 14:02:14 • Tóth Zsolt

Szalay Krisztián

Először is szükség van egy úgynevezett fordítógyűrűre, ami lehetővé teszi, hogy az objektívet fordított helyzetben tudd a vázhoz (vagy egy másik objektívhez) rögzíteni. Tehát az optika “befelé néz” a gépbe. De erről Renáta biztosan többet tud neked mondani, hogy hogyan készítette a fenti képet.

2012-10-16 15:05:24 • Szalay Krisztián

Hankó Renáta

Szia Tóth Zsolt, szívesen elárulom, hogy miként lehet megoldani a helyzetet költségmentesen. Ahogy mondta Szalay Krisztián, létezik ez az úgynevezett fordítógyűrű, ami végülis egy sima gumi keret ami lehetővé teszi a lencse fordított elhelyezését. Én személy szerint nem rendelkezem ilyen fordítógyűrűvel, csak úgy ahogy van odatartom a lencsét fordított helyzetben. A fordított lencsés trükknek az a hátránya, hogy nem lehet állítani a rekesz méretét (aperture) és a fókuszt is csak manuálisan lehet állítani. Az én technikám, hogy berakom a lencsét egy kívánt fókusztávolságra és magamat mozgatva közelebb vagy messzebb próbálom elkapni a helyes fókuszt. Ehhez türelem szükséges mindenképpen! Azonban az én költségmentes módszeremmel az a baj, hogy így a másik kezed is lekötődik. E mellett pedig a lencse eltávolításával por kerülhet a gépbe! Ezért nem ajánlatos ez a módszer. Remélem tudtam segítséget nyújtani.

2012-10-16 19:35:33 • Hankó Renáta

Tóth Zsolt

Köszönöm kedves Renáta,holnap ki is próbálom,nekem is Canon 600D van,éppen esős az idő,remélem nem kerül por a gépbe,aztán ha sikerül,beszerzek egy közgyűrűt is.

2012-10-16 20:15:41 • Tóth Zsolt

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Hankó Renáta további fényképei

Gyermekévek

Nagyon szépen látszik a képen, hogy meg lett tervezve a látvány, mert minden a helyén van. Harmadoló vonalon van a kislány, van előterünk, amit a belógó fa ága teremt meg.…

Nyomás alatt

Ez egy igazi remekmű. Gratulálok! A fordított optikával igazán szép közelkép készült. Kifejezetten művészi hatást kelt és látszik a tudatos fényképezés.

Pihenés egy Orchideán

Függetlenül attól, hogy egy mesterségesen kialakított téma képét látjuk, tökéletesen tükrözi az alkotó tudatosságát. Nem is fontos tudnunk, hogy konkrétan mit látunk, maga a kompozíció tökéletes. A megfordított optika tette…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató