A hó, avagy az első találkozás

A hó, avagy az első találkozás

Fotó: Szárszó Mónika

Szeretem megfigyelni az állatokat és elkapni a különböző arckifejezéseiket. Decemberben (reggel) készült a kép, amikor leesett a nagy hó.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Nagyon hangulatos a macsek a hóban, azonban néhány apróságra érdemes figyelni legközelebb. Az egyik hiba, hogy a kép kissé alulexponált, azaz sötétebb mint amilyennek kéne lennie. Mivel automata üzemmódban a gép átlagolja a fényviszonyokat, így nem mindig a helyes eredményt adja. Ilyenkor célszerű korrigálni az automatikát a fényértékek megváltoztatásával. Ilyen opció az automata kompaktgépekben is megtalálható.

A másik dolog nem ennyire szembetűnő. Az kifejezetten jó, hogy a fotó szőrös alanya nem a kép közepén van, viszont egy kicsit túllőttünk a célon. Túlzottan megbillen a kép egyensúlya. Érdemes ilyenkor az aranymetszést alkalmazni. Ebben az esetben ez úgy nézett volna ki, hogy a macsek egy picivel beljebb került volna a középvonalhoz. Persze, ez apró, szubjektív dolog. A gyakorlás úgyis kikristályosítja mindezt. Mindezektől függetlenül, csak így tovább!

Tetszett Mónika fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Szárszó Mónika további képei

EgyedülFigyelő tekintetBridge in BuranoErdőben járva...A hó, avagy az első találkozásBükki tájképVár tetejénCicaportré

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Szárszó Mónika

2013-01-18 16:55:45

Köszönöm az értékelést! Egy kicsit megvágtam a kép bal oldalát, úgy gondoltam, h így jobb lesz, de már én is látom, h mégse kellett volna. :)

Szalay Krisztián

2013-01-21 14:23:15

Nagyon szívesen! Nem baj, minden ilyen dologból lehet tanulni. Ettől függetlenül is szép fotó! :)

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Kontraszt
  • Tatai vár
  • Ősz
  • Hajnal
  • Őszi, ködös napfelkelte
  • Amulett
  • Vasmacska
  • Napraforgó virágzás
  • Régmúlt
  • Aratás alkonyatkor