Repülő álarcok

Osztrovszky István
Osztrovszky István

Repülő álarcok

Orfűn készítettem, tavaly tavasszal, március végén. Nikon D5000-es gépem van, ez a fotó az egyik kit-obival, az 55-200-al készült, 200 mm-es fókusztávval, talán épp ezért nem elég éles. Imádok madarakat fotózni, bár még kevés a sikerélményem.  1/1000 sec,  f / 5.6   ISO 500 WB:  napos,  Focus mód:  AF-C

Értékelés

Gyönyörű, harmonikus a felvétel, szépen komponált és jól exponált. A madarak átlós elhelyezése feszültséget ad a képnek, ami a növeli a dinamikát. Az élesség függ az obi rajzolatától, a fókusz helyes beállításától, és az elég rövid zársebességtől is. Az 1/1000 záridő ugyan elég rövid, de így is bemozdulhat egy gyorsan mozgó téma. Tehát ez összetett. Szép kép, csak így tovább!

Hozzászólások

Kapusňák István

Szia nagyon szép pillanatot kaptál el.A 55-200mm nek lasú az autofókusza ilyen témákra.Üdv szép fényeket.Így tovább!

2013-03-18 14:07:27 • Kapusňák István

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Osztrovszky István további fényképei

Mindent a gazdiért...

Jól elkapott pillanatról van szó, a körülményekhez képest egészen jól sikerült megörökíteni a kutyust. A középre komponálásért kár egy kicsit. Nyugodtan meg lehete mutatni egy nagyobb területetet is, hogy szavak…

Repülő álarcok

Gyönyörű, harmonikus a felvétel, szépen komponált és jól exponált. A madarak átlós elhelyezése feszültséget ad a képnek, ami a növeli a dinamikát. Az élesség függ az obi rajzolatától, a fókusz…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató