Száz út vár ránk

Sályi Enikő
Sályi Enikő

Száz út vár ránk

A kép Münchenben készült egy Panasonic Lumix DMC-FZ28 géppel. Nem volt konkrét elképzelésem, egyszerűen megragadott amit éppen látok. A hatalmas pályaudvar, amikor szinte teljesen elhagyatott, a lemenő nap fényeiben szikrázik. Úgy éreztem fényképeznem kell. A kép biztos nem tökéletes, ugyanis egy magasfeszültségű kerítés fölé kellett ágaskodnom.

Értékelés

Fantasztikus hangulata van a képnek, gyönyörűen visszatükrözi azt a hangulatot, amit a kép készítésekor látott a fotós. A nagylátószög adta térérzet és a szürke árnyalatok teszik igazán látványossá a felvételt. Két hiba van a képen. Az egyik a kiégés. Ilyen helyzetben nem könnyű úgy exponálni, hogy a világos és az árnyékos részek is részletgazdagok legyenek. Erre jó az átmenetes szűrő, ami az égboltot sötétíti. A másik hiba a horizont ferdesége. Ettől függetlenül gyönyörű munka!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató