Alias Picasso

Alias Picasso

Fotó: Kiss Andrea

A kép Canon 5D Mark II géppel készült, stúdióban fotóztam, első képem kezdőként. :)

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Ahhoz képest, hogy kezdeti próbálkozás, rendkívül jól sikerült ez a festőművészről készült portré. Az öltözet, a szemüveg, a sapka, az arckifejezés, és a szürke tónusok kellően érzékeltetik a művészi hangulatot. Ezt az összhatást két aprósággal lehetett volna fokozni.

Mivel egy képen a fehér vagy világos területek vonzzák a szemlélő tekintetét, ezért elsőnek a vásznat vesszük észre. Ha a vászon a kép fő témája, akkor viszont annak kellene az élességi tartományba esnie. Feltételezhetően a művész portréja a fő téma. Ez esetben kellett volna derítés az arcra. Mivel stúdió körülmények között történt a felvétel, így ez könnyedén kivitelezhető.

A másik pedig a kép kivágása. Az arc függőleges tengelyen majdnem a kép közepére került. A fej fölött viszont feleslegesen van sok hely. Egy alacsonyabb nézőpont megválasztása tovább növelte volna a kép hangulatát. Ettől függetlenül szép munka, gratulálok!

Tetszett Andrea fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Kiss Andrea további képei

BeautyAlias Picasso

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Parsberg Erich

2013-07-13 14:13:03

Én is inkább az arcra tettem volna, több fényt, és a festményt hagyom bukni, viszont a fej feletti nagy tér szerintem jó, egy kicsit rátesz a bizonytalan arckifejezésre és ezzel egy kicsit összenyomja esetlenebbé teszi a figurát.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Melankólia
  • Őszi séta
  • Rács mögött
  • Kicsiny falum
  • Híd alatt
  • Gizella
  • Káptalan borozói pillanatok
  • Rukkel tónál
  • Virág
  • Nem minden alpesi tehén lila