Alias Picasso

Kiss Andrea
Kiss Andrea

Alias Picasso

A kép Canon 5D Mark II géppel készült, stúdióban fotóztam, első képem kezdőként. :)

Értékelés

Ahhoz képest, hogy kezdeti próbálkozás, rendkívül jól sikerült ez a festőművészről készült portré. Az öltözet, a szemüveg, a sapka, az arckifejezés, és a szürke tónusok kellően érzékeltetik a művészi hangulatot. Ezt az összhatást két aprósággal lehetett volna fokozni.

Mivel egy képen a fehér vagy világos területek vonzzák a szemlélő tekintetét, ezért elsőnek a vásznat vesszük észre. Ha a vászon a kép fő témája, akkor viszont annak kellene az élességi tartományba esnie. Feltételezhetően a művész portréja a fő téma. Ez esetben kellett volna derítés az arcra. Mivel stúdió körülmények között történt a felvétel, így ez könnyedén kivitelezhető.

A másik pedig a kép kivágása. Az arc függőleges tengelyen majdnem a kép közepére került. A fej fölött viszont feleslegesen van sok hely. Egy alacsonyabb nézőpont megválasztása tovább növelte volna a kép hangulatát. Ettől függetlenül szép munka, gratulálok!

Hozzászólások

Parsberg Erich

Én is inkább az arcra tettem volna, több fényt, és a festményt hagyom bukni, viszont a fej feletti nagy tér szerintem jó, egy kicsit rátesz a bizonytalan arckifejezésre és ezzel egy kicsit összenyomja esetlenebbé teszi a figurát.

2013-07-13 14:13:03 • Parsberg Erich

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Kiss Andrea további fényképei

Beauty

Technikailag kifogástalan a kép, azonban szubjektív szempontból talán a szűkebb kivágás jobb lett volna. Így túl nagy hangsúlyt kap a váll, az alkar, viszont a kézfej le van vágva. Valószínűleg…

Alias Picasso

Ahhoz képest, hogy kezdeti próbálkozás, rendkívül jól sikerült ez a festőművészről készült portré. Az öltözet, a szemüveg, a sapka, az arckifejezés, és a szürke tónusok kellően érzékeltetik a művészi hangulatot.…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató