Alias Picasso

Kiss Andrea
Kiss Andrea

Alias Picasso

A kép Canon 5D Mark II géppel készült, stúdióban fotóztam, első képem kezdőként. :)

Értékelés

Ahhoz képest, hogy kezdeti próbálkozás, rendkívül jól sikerült ez a festőművészről készült portré. Az öltözet, a szemüveg, a sapka, az arckifejezés, és a szürke tónusok kellően érzékeltetik a művészi hangulatot. Ezt az összhatást két aprósággal lehetett volna fokozni.

Mivel egy képen a fehér vagy világos területek vonzzák a szemlélő tekintetét, ezért elsőnek a vásznat vesszük észre. Ha a vászon a kép fő témája, akkor viszont annak kellene az élességi tartományba esnie. Feltételezhetően a művész portréja a fő téma. Ez esetben kellett volna derítés az arcra. Mivel stúdió körülmények között történt a felvétel, így ez könnyedén kivitelezhető.

A másik pedig a kép kivágása. Az arc függőleges tengelyen majdnem a kép közepére került. A fej fölött viszont feleslegesen van sok hely. Egy alacsonyabb nézőpont megválasztása tovább növelte volna a kép hangulatát. Ettől függetlenül szép munka, gratulálok!

Hozzászólások

Parsberg Erich

Én is inkább az arcra tettem volna, több fényt, és a festményt hagyom bukni, viszont a fej feletti nagy tér szerintem jó, egy kicsit rátesz a bizonytalan arckifejezésre és ezzel egy kicsit összenyomja esetlenebbé teszi a figurát.

2013-07-13 14:13:03 • Parsberg Erich

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Kiss Andrea további fényképei

Beauty

Technikailag kifogástalan a kép, azonban szubjektív szempontból talán a szűkebb kivágás jobb lett volna. Így túl nagy hangsúlyt kap a váll, az alkar, viszont a kézfej le van vágva. Valószínűleg…

Alias Picasso

Ahhoz képest, hogy kezdeti próbálkozás, rendkívül jól sikerült ez a festőművészről készült portré. Az öltözet, a szemüveg, a sapka, az arckifejezés, és a szürke tónusok kellően érzékeltetik a művészi hangulatot.…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató