Utcazenész

Utcazenész

Fotó: Aranyi Zoltán

A Hölgyet a várnegyedben kaptam lencsevégre.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

A fénykép expozíció szempontjából jó, bár a kompozíción lenne mit javítani. Először is, a fotóalany pont a kép közepén helyezkedik el. Ilyet - ha lehet - ne tegyünk, mert átlagossá, semmit mondóvá teszi a képet. Használjuk bátran az aranymetszést vagy a harmadolást. Ki kell mozdítani a középpontból az alanyt, hogy legyen némi dinamika a képen. Jelen esetben a kép jobb széléhez kellett volna közelebb komponálni, és a feje fölött is túl sok a tér, alul viszont kevés látszik a kottatartóból, ami szintén szerves része a képnek, ráadásul még előtérnek is jó. Sokkal jobban töltse ki az alany a rendelkezésre álló teret. Ezt úgy lehet megoldani, hogy egy-két lépést közelebb lépünk hozzá, és úgy exponálunk. Csak bátran!

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

SzétrepülésPortré a Hősök terénNaplementézésUtazó közönségA karmesterRészletGondolkodom, tehát vagyokGoodbye SweetDrága időtöltésÜdvözlégy December!MagányosanÉrzéki csalódás

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Aranyi Zoltán

2013-07-08 19:13:56

Köszönöm az értékelést! A kritikát különösen, hiszen ebből tanul az ember.

Szalay Krisztián

2013-07-08 19:32:48

Nagyon szívesen! Azért jók az ilyen képek, mert ezen be lehet mutatni, hogy miként lehetne másképp komponálni, hogy még jobb legyen. Jó lesz ez, hajrá! :)

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Élőszobor
  • Anyu
  • Tengerparti pillanatkép
  • Bükki tájkép
  • Borcsönd
  • Energia
  • Poén
  • Műemlék
  • Celebek
  • Szék a hó alatt